TechAddikt Hardver LG Mutatjuk a világ legnagyobb OLED kijelzőjét, melyet az LG jegyez

Mutatjuk a világ legnagyobb OLED kijelzőjét, melyet az LG jegyez

A világ két legnagyobb OLED-kijelzőjét mutatta be a vezető globális OLED-televízió-gyártójának számító LG Electronics (LG) a legforgalmasabb dél-koreai nemzetközi reptéren, az Incshonon (Incheon International Airport). A díjnyertes repülőtér fő terminálját díszítő OLED-fal tartószerkezetét az LG a neves francia dizájncéggel, a Wilmotte & Associés-szel szorosan együttműködve fejlesztette ki.

a-vilag-legnagyobb-lg-oled-kijelzoje-techaddikt

Mindkét kijelző 13-szor 8 méteres, vagyis akkora, mint három nagyméretű hajókonténer, és egyenként 140 darab, 55 colos OLED-panelből áll össze. A két ívelt kijelzőn bemutatott látványos képsorok — mint például az éjfekete égbolton felvillanó tűzijátékok lélegzetelállító színei — kiemelik az OLED-technológia kimagasló képességeit.  Mivel az OLED-képernyőkön minden egyes pixel saját fényt bocsát ki, ezért nincs szükség a jelentős többletsúllyal is járó LED-háttérvilágításra. Ez azt eredményezte, hogy a két reptéri óriáskijelző olyan hihetetlenül vékony, könnyű és flexibilis lett, hogy a plafonra minimális tartószerkezettel fel lehetett őket függeszteni.

„Repterünk fejlett technológiájáról ismert és ezt jól kiegészítik az LG OLED-kijelzői” — mondta Park Wan-su, az Incheon International Airport elnök-vezérigazgatója. „Mindig is szívesen mutattuk be az utazók millióinak a legmodernebb dél-koreai technológiát. Az OLED is kitűnő példa erre.”

 „Bár a világ legnagyobb OLED-kijelzőjére joggal lehetünk büszkék, ennél is izgalmasabb lehetőség, hogy bemutassuk a világ minden tájáról érkezett utazóknak az OLED varázslatos világát” — mondta Ro Se-Yong, az LG Electronics alelnöke, az üzleti megoldásokkal foglalkozó részleg vezetője. „Az OLED-technológia előnyeit nem lehet pusztán szavakkal leírni, ezt látni kell.”