TechAddikt Autóipar Általános iskolák digitális fejlődését támogatja a BMW Group Magyarország

Általános iskolák digitális fejlődését támogatja a BMW Group Magyarország

Csaknem száz monitort és laptopot, valamint további ötven informatikai eszközt adományozott Fejér és Pest megyei általános iskoláknak a BMW Group Magyarország.

A BMW Group Magyarország a Klebelsberg Központ közreműködésével négy általános iskola digitális fejlődését segíti mintegy 150 informatikai eszköz adományozásával. A Fejér megyei Ercsi Eötvös József Általános Iskola és a Sárkeresztúri Általános Iskola, valamint a Pest megyei Huszka Hermina Általános Iskola és a Tatárszentgyörgyi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola számára a bajor autógyártó hazai képviselete korábban használatban lévő eszközeit adományozta. A pandémia időszakában különösen fontos, a digitális oktatást gördülékenyebbé tevő mintegy ötven laptopot és a hozzá tartozó kiegészítőket is tartalmazó adományt a BMW Group Magyarország február 4-én adta át az intézményeknek.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen formában segíthetünk diákoknak, pedagógusoknak és iskoláknak, akik az elhúzódó járványidőszakban talán még nagyobb hasznát tudják venni a számítástechnikai eszközöknek, mint máskor. Az oktatásban is egyre nagyobb szerepet kapnak a digitális platformok, így a legjobb helyre kerülnek eszközeink, melyek sok gyermek tanulását, fejlődését tehetik majd könnyebbé” – mondta el Maciej Galant, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója az átadás kapcsán.

„A gyermekeket, tanulókat egy olyan világra kell felkészíteni, amelyben a digitális kompetenciák alapvető elvárásként jelennek meg. A Klebelsberg Központ és a tankerületi központok mindent megtesznek azért, hogy biztosítottak legyenek a minőségi oktatáshoz szükséges körülmények. Az elmúlt négy évben folyamatosan bővítettük az iskolák eszközparkját több tízmilliárd forint értékben. Ehhez a munkához kaptunk segítséget a BMW Group Magyarországtól, amelynek jóvoltából a Dunaújvárosi és Monori Tankerületi Központ által fenntartott négy általános iskola tanulói gazdagodnak eszközökkel” – mondta el Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese.

Az eszközöket a BMW Group Magyarország vecsési központjában vette át dr. Hrutkáné Molnár Monika, a Monori és Szilágyiné Németh Sarolta, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ igazgatója.

Előző cikkKörnyezetbarát és kiváló teljesítmény: íme, a Philips 243B1JH
Következő cikk[TESZT] Acer Nitro 5 AN515-44-R1C6 – masszív teljesítmény és játékcentrikusság