TechAddikt Mobileszköz Samsung Animal Edition akkumulátor csomagokat kezd forgalmazni a Samsung

Animal Edition akkumulátor csomagokat kezd forgalmazni a Samsung

A Samsung bejelentette, hogy forgalomba hozza Animal Edition akkumulátor csomagjait, amelyek négy veszélyeztetett állatfajt illusztrálnak a „Charge the Life” kampány részeként. A vállalat célja, hogy felhívja a figyelmet a veszélyeztetett állatfajok védelmére.

samsung_animal_edition_akkumulator

„Az okostelefonok életünk részévé váltak, egyre többen vannak, akik egy percre sem tudják nélkülözni ezt az eszközt. Ugyanakkor nem lehet egyszerűen használati tárgyként tekinteni rájuk, hiszen a felhasználók személyiségüket is kifejezik egy-egy készülék kiválasztásával és díszítésével” – mondta Nyilas Orsolya, a Samsung Electronics Magyar Zrt. vállalati kommunikációs vezetője. „Az Animal Edition új akkumulátor csomagokkal mindkét szempontnak megfelelünk, hiszen a hosszú feltöltési idő garantálása mellett az akkumulátorok jól kifejezik a Samsung és az ügyfelei elkötelezettségét a fenntarthatóság, a természet egyensúlyban tartása mellett” – tette hozzá Orsolya.

Az Animal Edition akkumulátor csomagok kétféle méretben lesznek elérhetőek. A 8,400 mAh-s akkumulátor csomag kapacitása az új Samsung Galaxy S6 akkumulátor kapacitásának több mint háromszorosa lesz, míg a 11,300 mAh-s akkumulátor csomag több mint négyszeres kapacitással bír. Egy Galaxy Note 4 akkumulátort több mint kétszer képes feltölteni, így tökéletes útitársunk lehet. A 8,400 mAh-s akkumulátor csomagon a kispanda és a sivatagi róka jelenik meg, míg a 11,300 mAh-s akkumulátor csomagon az óriás panda és az arany majom látható.

Az Animal Edition akkumulátor csomagok töltési szint kijelzővel is rendelkeznek, és képesek egy időben két készüléket is tölteni. Továbbá, az interaktív „Charge the life” mobil alkalmazás használatakor, amely elérhető a Google Play és a Samsung Galaxy Apps áruházakban, a töltési szint emelkedésével a veszélyeztetett állatfaj képviselője is életre kel telefonunk kijelzőjén.

A Samsung védelmébe vett négy veszélyeztetett állatfajról

A kis panda mintegy 107 centiméter hosszú és 4,5 kg súlyú emlősállat, hosszú, bozontos farokkal. Kevesebb, mint 10.000 felnőtt egyedet számlálnak, és szerepel a Természetvédelmi Világszövetség által vezetett (IUCN) Veszélyeztetett Fajok Vörös Listáján – besorolása „Sebezhető”.

Sivatagi róka egy kis éjjeli róka, amely az észak-afrikai Szaharában él. A Természetvédelmi Világszövetség Veszélyeztetett Fajok Vörös Listáján a „Nem fenyegetett” besorolásában szerepel.

Az óriás panda Kína egyik legnépszerűbb állata és nemzeti kincse. Kevesebb, mint 2000 óriás panda él a vadonban, és az IUCN listáján a „Veszélyeztetett” besorolást kapta.

Az arany majmoknak egy arany-narancssárga színű folt található a felső oldalán és a hátán, és természetes élőhelyének fokozatos pusztulása miatt „Veszélyeztetett” fajként szerepel a Vörös listán.

A Természetvédelmi Világszövetség által számon tartott Veszélyeztetett Fajok Vörös Listáról

A Veszélyeztetett Fajok Vörös Listája a Természetvédelmi Világszövetség által vezetett, széles körben elismert dokumentum, amely a veszélyeztetett növényi és állati fajokat számon tartva mutat objektív és átfogó képet a természetvédelem aktuális állapotáról. A kezdetben még csak néhány fajt tartalmazó lista méretét és komplexitását tekintve is megnőtt, és kiemelkedő szerepet játszik a kormányzatok, civil szervezetek és tudományos intézmények természetvédelmi tevékenységeiben.