TechAddikt Mobileszköz Lenovo Bemutatkozott a Lenovo PHAB2 Pro: ez a világ első Tango technológiájú okostelefonja

Bemutatkozott a Lenovo PHAB2 Pro: ez a világ első Tango technológiájú okostelefonja

A Lenovo bemutatta a várva várt PHAB2 Pro-t – a világ első Tango technológiájú, kiterjesztett valóság (AR) élményt nyújtó okostelefonját –, valamint a kétkamerás PHAB2 Plus-t és a nagyméretű PHAB2 okostelefonokat.

lenovo-phab-2-pro-2-techaddikt

A semmilyen más telefonhoz nem hasonlítható, a Tango technológia – a Google szoftvere és szenzorai, amelyek érzékelik és feltérképezik az eszköz környezetét – által vezérelt Phab2 Pro lehetővé teszi a lenyűgöző okostelefonos kiterjesztett valóság élmény megélését. Például az AR alkalmazásokat használó tanulók élethű virtuális dinoszauruszokat varázsolhatnak az osztályterembe, és hatékonyabbá tehetik a tanulást az AR adatrétegekkel, amelyek megjelennek, ahogy körüljárják a régmúlt idők teremtményeit. A játékos kedvűek virtuális dominót játszhatnak a konyhaasztalon, digitális kedvenceket tarthatnak a hálószobában és megküzdhetnek a lakást elözönlő idegen lényekkel. A Tango technológiával ellátott PHAB2 Pro megváltoztatja annak a módját, ahogy az emberek használják a belső tereket olyan új élmények létrehozásával, mint a jövőbeli kiterjesztett valóság múzeumi túrák a GuidiGO alkalmazással. A Tango révén a PHAB2 Pro páratlan okostelefonos élményeket kínál, amelyek a tanulás révén idővel egyre fejlettebbé válnak.

“Egy ragyogó ötlet alapján egy kereskedelmileg életképes mobil eszközt hoztunk létre” – mondta Jeff Meredith, a Lenovo Android és Chrome Computing üzletágának alelnöke és vezérigazgatója. “Attól a pillanattól kezdve, hogy megismertük a Tango-t, tudtuk, hogy nagy dobás lesz, csakúgy, mint a GPS. Azonban ahhoz, hogy a PHAB2 Pro valóban egy korszakalkotó termék legyen, az átlagos felhasználók számára megfizethető eszközként fejlesztettük ki, amely nem csupán egy csúcskategóriájú telefon, hanem egy minden tekintetben fantasztikus képességű mobil eszköz.”

“A Tango lehetővé teszi az eszközök számára, hogy érzékeljék a mozgást és a teret, melynek eredményeképpen megváltoztatják annak a módját, ahogyan kapcsolatba lépünk a környezetünkkel. Hiszünk abban, hogy a helyzetkövető technológiával felszerelt eszközök elterjednek, és örömünkre szolgál, hogy a PHAB2 Pro bemutatja ezeket az új képességeket, még hasznosabbá téve az okostelefont” – mondta Johnny Lee, a Google műszaki igazgatója.

A háztulajdonosok ugyancsak jó hasznát vehetik a PHAB2 Pro-nak otthonuk felújításakor azáltal, hogy megjeleníthetik a berendezési tárgyakat a szobákban. A lakásfelújítással kapcsolatos termékeket árusító Lowe’s cég az egyik első partnerként fejlesztett ki Tango képes alkalmazást, a Lowe’s Vision-t. Az app lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy a Tango technológia segítségével felmérjék a belső tereket, és megtekintsék, hogy a megvásárolni kívánt bútorok, burkolatok hogyan néznek ki és hogyan illeszkednek egymáshoz egy szobában. A Lowe’s Vision révén a vásárlók a kiterjesztett valóság eszközök új generációját vezérelhetik pusztán az ujjuk érintésével.

“A Tango technológia minden korábbinál szemléletesebben teszi lehetővé a vásárlók számára annak megtekintését, hogy lakásfelújítási elképzeléseik miképpen néznek ki a valóságban” – mondta Richard Maltsbarger, a Lowe’s fejlesztési vezetője. “A PHAB2 Pro-val a vásárlók egy olyan eszköz birtokába jutnak, amely segít nekik lakásfelújítási projektjük magabiztos megtervezésében, elkezdésében és megvalósításában.”

A Tango mögött lévő technológia

Három alapvető technológia kelti életre a Tango által nyújtott élményt: a mozgáskövetés, a mélységérzékelés és a térmegismerés. A mozgáskövetés révén a PHAB2 Pro “szeme” 3D-ben látja az eszköz helyzetét. A térmegismerés informálja az okostelefont a környezetében elfoglalt helyéről, míg a mélységérzékelés a felületek és akadályok észlelésével lehetővé teszi a környező világ alakjának elemzését. És a másodpercenként több mint 250 ezer mérést végző szenzorok révén egy okostelefon most első ízben képes vizualizálni és felismerni az őt körülvevő tárgyakat és környezetet.

Prémium okostelefon dizájn

Bár a Tango teszi egyedülállóvá a PHAB2 Pro-t, az eszköz önmagában is egy prémium kategóriájú okostelefon. A PHAB2 Pro (csakúgy, mint a többi PHAB2 eszköz) tartalmazza a Dolby AudioTM Capture 5.1 technológiát Dolby Atmos® lejátszási képességgel annak érdekében, hogy az élet emlékezetes pillanatait megörökítő videókat kiváló minőségű hanggal lássa el. A Dolby Audio Capture 5.1 révén kristálytiszta, 5.1 csatornás surround hangot rögzíthetünk a három mikrofon és a zajcsökkentő funkció segítségével, míg a 16 MP-es kamerával pengeéles videókat készíthetünk. A PHAB2 Pro a Tango-ra optimalizált, nyolcmagos Qualcomm Snapdragon™ 652 processzorral, 4 GB memóriával és a Fluence Pro zajcsökkentő technológiával kerül forgalomba. Ha pedig Dolby Atmos tartalmat tekintünk meg fejhallgatóval, az események középpontjában érezhetjük magunkat a magával ragadó, mozgó hangnak köszönhetően. A 6,4 hüvelykes PHAB2 Pro intelligens Assertive Display kijelzője borotvaéles QHD (2560 x 1440 képpontos) felbontást kínál, valamint képes a környezet fényviszonyai és a tartalom alapján optimalizálni a képminőséget.

PHAB2 Plus: lenyűgöző fényképek

A fotóiról ismert PHAB2 Plus-t két, azonnali fókuszálást megvalósító, 13 MP-es hátoldali kamerával, nagy fényerejű f2.0-as objektívvel és a Leica kamerában is megtalálható professzionális minőségű Fujitsu Milbeaut® képfeldolgozó processzorral szerelték fel. Az igényes fotósok lenyűgöző felvételeket készíthetnek gyenge fényviszonyok közepette is, amelyeket nagy kontraszt, élethű színek, részletezettség az árnyékos területeken és vonzó elmosódott hátterek jellemeznek. Ráadásul a kamera szoftvere manuális üzemmódot és speciális effekteket is kínál.

PHAB2: kiváló ár

A PHAB2 egy megfizethető árú AR okostelefon, amely a csúcskategóriás modellek sok vonzó funkcióját kínálja. A PHAB 2 kiterjesztett valóság üzemmódja például lehetővé teszi egyedibb fotók és videók készítését azáltal, hogy virtuális hátterek vagy rajzok helyezhetők a képekre – ideális funkció a Facebookon vagy az Instagramon való megosztásokhoz. A további jellemzők között megtalálható a nagyméretű, 6,4 hüvelykes HD kijelző, a gyorsan fókuszáló, 13 MP-es kamera és a 32 GB-os tároló, amely microSD foglalaton keresztül bővíthető.