TechAddikt Hardver Asus Bemutatkozott az ASUS ROG Maximus VIII Z170 sorozat

Bemutatkozott az ASUS ROG Maximus VIII Z170 sorozat

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) bemutatta három új játékokhoz kifejlesztett alaplapját, a Maximus VIII Hero, a Maximus VIII Ranger és a Maximus VIII Gene típusokat, amelyek alapja a legújabb Intel Z170 Express lapkakészlet. A hatodik generációs processzorok, illetve a DDR4 memória hihetetlen túlhajtási teljesítménye érdekében számos exkluzív technológia segítségével került kialakításra.

asus_rog_maximujs_8_gene_techaddikt

A ROG új gaming bestiái az azonnali felpörgetett teljesítmény érdekében 5-Way Optimization (ötirányú optimalizálás) automatikus tuning technológiával rendelkeznek, a következő szintű DDR4 memória húzást a második generációs T-Topology technológia biztosítja. Emellett a valaha volt legjobban hűtő vízpumpa- és többszörös integrált PWM-csatlakozókkal, valamint hőérzékelőkkel van felszerelve, a Pro Clock technológia pedig gondoskodik a alapjárati órajel (BCLK) túlhajtási tartományairól.

Az új lapok a Sonic Studio II, SupremeFX 2015 által biztosított legjobb hangzásával, a legjobb hálózati kapcsolódással, a legújabb Intel Gigabit Ethernet, LANGuard és GameFirst technológiákkal, a legjobb játékvédelemmel, valamint a maximális tartósság érdekében prémium komponensekkel rendelkeznek. Utoljára, de nem utolsó sorban számos ingyenes játékra optimalizált segédprogram található e három lap csomagolásában.

Legjobb játékélmény: 5-Way Optimization, második generációs T-Topology és vízpumpa csatlakozás

A Maximus VIII Hero, a Maximus VIII Ranger és a Maximus VIII Gene is profitál az automatikus húzással és páratlan ventilátorszabályozóval rendelkező 5-Way Optimization technológiából az azonnal szabályozható teljesítménynövelés érdekében. Dinamikusan optimalizálja a rendszer fontos aspektusait valós idejű használatra alapozva. Kiváló CPU teljesítmény, energia-megtakarítás minden nap, ultrastabil digitális tápellátás, hűvös és csendes ventilátorok, valamint a hálózati és hangbeállítások is tökéletesen igazodnak a használt alkalmazásokhoz. Tökéletes a kedvenc játékaidhoz és alkalmazásaidhoz.

Az új ROG alaplapok beépített második generációs ASUS T-Topology technológiával is rendelkezek, lehetővé téve a DDR4 memória új magasságokba való húzását. Az összes memória slot telepítésével 3733 Mhz[1] feletti eredmény elérése is lehetséges. A második generációs T-Topology, az interferencia és a fellépő zaj csökkentésének érdekében kialakított vezetősáv-elrendezés lehetővé teszi az időzített jelátvitelt a megnövelt memóriastabilitás és kompatibilitás elérése érdekében.

A Maximus VIII Hero, a Maximus VIII Ranger és a Maximus VIII Gene hűtése és csendessége érdekében mindegyikük speciális ventilátor- és vízpumpa-vezérléssel rendelkezik, amelyhez integrált hőérzékelők és hardverszintű három- négytűs PWM/DC-kombinált mód is társul — mely mindegyikét az intuitív és könnyen kezelhető Fan Expert 3 szabályoz. A direkt erre a célra integrált vízpumpa csatlakozónak köszönhetően azonnal elérhető a legjobb vízhűtési hatékonyság, valamint a jobb bővíthetőség érdekében egy másik ventilátorbővítmény is beépítésre került.

A Maximus VIII Hero, a Maximus VIII Ranger és a Maximus VIII Gene bemutatja a Pro Clock technológiát, a hatodik generációs Intel processzorokhoz tervezett alapjárati órajel-generátort (BCLK), amely akár 400 MHz vagy afeletti húzott alapjárati órajel tartományt is lehetővé tud tenni.[2] Ez a testre szabható megoldás az ASUS TurboV processzorral (TPU) egyszerre lép működésbe a feszültség és az alapjárati órajel-húzás ellenőrzésének növelése érdekében. Nagy emelésnél a boot ideje csökkenthető, a jitter alacsonyabb lehet, a stabilitás pedig nőhet, így biztosítva a teljesítmény extrém magasságokba való, új és izgalmas felturbózásának élményét.

Legjobb játékhang: Kivehető SupremeFX 2015, Sonic Studio II automatikus finomhangolás egy kattintással

A Maximus VIII Hero, a Maximus VIII Ranger és a Maximus VIII Gene kivehető és betehető audiocsatlakozókkal rendelkezik. A ROG mérnökei az integrált hangzást a legjobb gaming audio bemenetekkel és kimenetekkel, különleges pajzsvédelemmel és gondosan összeválogatott, professzionális audio komponensekkel alkották újra. Hyperstream™ technológiás ESS ES9023P D/A átalakítót (DAC), ultra alacsony jitter óra, Nichicon® kondenzátor, 2 VRMS füllhallgató erősítő és Sonic SenseAmp, amely a tiszta hangzás élménye érdekében bármilyen fejhallgatót (32-600ohms) azonnal felismer és optimalizál.

A Sonic Studio II, SupremeFX 2015 különböző hangeffektusokat használ a legélvezhetőbb szórakozás elérése érdekében. A Perfect Voice zajszűrő technológia kerül alkalmazásra, amely biztosítja a csapatok bejövő és kimenő kommunikációjának teljes tisztaságát. Ez az intuitív hangolási megoldás rendelkezik egy ún. egy kattintásos virtuális környezet funkcióval, amely emulálja a 7.1-es csatornákat, még a sztereó fülhallgatókon (2.0-ás csatorna) is. Az öt további nagyszerű hangszabályozóval — Reverb, Bass Boost, Equalizer, Voice Clarity és Smart EQ — biztosítja, hogy a Maximus VIII Hero, a Maximus VIII Ranger és a Maximus VIII Gene által kibocsájtott hangok tökéletesek legyenek.

A Sonic Studio II Casting Enhancer szabályozóval is rendelkezik a streamelés és a hangfelvétel hangminőségének javítása érdekében, csökkentve a zajokat és stabilizálva a hangerőt. Felerősíti a részleteket és a játék közben hallható hangok basszusát, valamint a zenét a valóságos hangélmény elérése érdekében.

Legjobb játékélmény hálózatban: A hálózati késleltetést kizáró Intel Gigabit Ethernet, LANGuard és GameFirst

A Maximus VIII Hero, a Maximus VIII Ranger és a Maximus VIII Gene felsőbb kategóriás hardver- és szoftvertechnológiákat alkalmaz, hogy a szaggatás nélküli online játék kiütéssel győzzön késleltetés felett.

A legeslegújabb Intel Gigabit Ethernet (i-219V) csökkenti a CPU-terhelését és kivételesen magas TCP- és UDP-átviteli kapacitást biztosít. Több kapacitást szabadít fel a számítógépen a játékokhoz és játék közben is, miközben az exkluzív LANGuard jelcsatolási technológiának és a prémium felületszerelt kondenzátoroknak köszönhetően megbízhatóbb kapcsolódás és átviteli kapacitás áll rendelkezésre. Az új játékokhoz tervezett lapok elektrosztatikus kisülések és túlfeszültség ellen védő alkatrészekből (ESD Guards) készültek az 1,9x nagyobb statikus elektromosságtűrés és a 2,5x nagyobb kisülés elleni védelem (akár 15kV-ig) érdekében.

Az exkluzív GameFirst technológia rangsorolja a játékokhoz releváns csomagokat és több sávszélességet biztosít, kiküszöböli a késleltetett játékot, a szakadozó streamelést és a lassú fájlmegosztást — így biztosítva a Maximus VIII Hero, a Maximus VIII Ranger és a Maximus VIII Gene alaplapokat használó játékosoknak, hogy mindig az élvonalban lehessenek. A felhasználóknak hálózatuk szárnyalásához csak ki kell választaniuk az Optimization, Game, Media Streaming vagy File Sharing opciót.

Legjobb játékvédelem: Intelligens csináld magad tervezés és prémium komponensek a maximális tartósságért

A Maximus VIII Hero, a Maximus VIII Ranger és a Maximus VIII Gene éppen olyan stabilitást és tartósságot biztosít, amilyenre a játékosoknak szüksége van. Hosszú élettartamú, prémium alkatrészek és exkluzív csináld magad lap a legjobb építhetőség és játékos élmény érdekében.

Az intelligens csináld magad megoldások között megtalálható a CPU Installation Tool a pin foglalat károsodásának védelme, a TrueVolt USB pedig az USB csatlakozók sziklaszilárd 5V energiaellátása érdekében. Ezenkívül tartozik hozzá egy darab Q-csatlakozós előoldali panel, egy szorítócsipeszes Q-Slot grafikus kártya telepítő és Q-DIMM memória slot egy oldalas szorítócsipeszekkel a memória modulok szuperegyszerű és szuperbiztonságos mozgatásához.

A ROG legújabb játékokhoz fejlesztett alaplapjai beépített DRAM túláram elleni védelemmel is rendelkeznek, amelyek a csatlakozók és a DRAM védelme érdekében a túláram és a rövidzárlat okozta károk ellen visszaállítható biztosítékokat tartalmaznak. A jobb hűtés érdekében kettős szigeteléssel kitöltött hátlapja van. A rozsdamentes acél I/O hátlap a hagyományos panelekhez képest 3x hosszabb élettartalommal rendelkezik. A fekete, nikkel bevonatú Q-Shield megvédi a kezet a vágásoktól és sérülésektől!

A legjobb játék kiegészítők: Megvilágított szabályozók, RAMCache, Keybot II és Overwolf

A Maximus VIII Hero, a Maximus VIII Ranger és a Maximus VIII Gene testre szabható LED fényeivel és szabályozóival fényesebb építőelemeket biztosít a felhasználók számára a többszínű fénykibocsájtás érdekében. Az árnyalatok váltakozása jelzi a CPU hőmérsékletét, a fények pedig zene ütemére villognak.

Az egyedülállóan intelligens RAMCache technológia hatékonyan ment el egy egész tárolóeszközt, így a kedvenc játékok és alkalmazások nyaktörő sebességen való indításkor is az aktiválás pillanatában lépnek működésbe. A RAMCache a játékok betöltési idejének sztratoszferikus szintre emelése és az adatvesztés kockázatának minimalizálása érdekében a milliszekundomot mikroszekundummá váltja át.

A ROG sokak által kedvelt ingyenes billentyűzetbővítése is bővítésre került a KeyBot II-re, az egyszerű felhasználói felülettel szabályozható exkluzív mikroprocesszorra, amelynek segítségével a játékosok billentyűzetükön makrókat vehetnek fel, pillanatok alatt válthatnak profilok között, különleges funkciókat érhetnek el az F1-F10 billentyűparancsokkal és számítógépüket kikapcsolt állapotban is (S5) felturbózhatják. A vadonatúj Directional Exchange funkció a harci játékok rajongóinak lehetővé teszi, hogy irányt változtassanak egy gomb érintésével.

A Maximus VIII Hero, a Maximus VIII Ranger és a Maximus VIII Gene alaplapokkal játékban maradhatsz az Overwolf ingyenes használatával. Ez egy olyan okos és diszkrét játék közben felugró ablak (overlay), amellyel böngészhetsz, e-mailezhetsz, azonnali üzeneteket küldhetsz, streamelhetsz vagy felvételt készíthetsz anélkül, hogy megszakítanád a játékot. Ez a nagyszerű segédalkalmazás passzol a ROG stílusához, ezzel is illusztrálva, hogy egy elit csomagot használsz — hamarosan elérhetővé válik az Overwolf áruházban is.

[1] 3466 Mhz a Maximus VIII Ranger esetében

[2] Az alapjárati órajel húzásának tartománya CPU kapacitástól, hűtéstől, alaplap támogatottságtól és finomhangolási beállításoktól függően változó lehet.  Ideális körülmények között a húzás akár 650MHz-ig is lehetséges.