TechAddikt Hardver Asus Az ASUS ROG bejelenti az ESPN-nel az EXP esport gaming-sorozatra kötött partneri...

Az ASUS ROG bejelenti az ESPN-nel az EXP esport gaming-sorozatra kötött partneri megállapodást

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) bejelentette, hogy az ESPN által megrendezett esport gaming sorozat, az EXP hivatalos hardverszponzora lesz. Ez a sorozat az ESPN elkötelezetségét mutatja, hogy az összes platformon és tartalomtípuson kiterjessze esport-közvetítéseit, ezáltal még szélesebb körben szolgálhassa ki az összes sportág rajongóit.

Az EXP nyári versenyek július 11-én indulnak el egy Pro-Am Apex Legends kiállítással, amely bemutatja a gamer közösség játékosait a véleményvezérektől és rajongóktól a hírességekig és az esport-bajnokokig. Ezt követi augusztus 2-án és 3-án az EXP Invitational – Apex Legends a minneapolisi X játékokon című meghívásos verseny, ahol a legjobb 20 Apex Legends csapat küzd a 150.000 dolláros össznyereményért.

A ROG büszke arra, hogy 2019 májusában szponzorálhatta a Collegiate Esports bajnokságon az ESPN megnyitó EXP-eseményét, és a versenysorozatot támogatva továbbra is szállítja a professzionális gamer hardvert mindkét elkövetkező megmérettetésre. A verseny résztvevői az ASUS által biztosított ROG Strix GL12CX gamer asztali számítógépeken és ROG Swift PG248Q gamer monitorokon fognak versenyezni.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a ROG a fő támogatója a legelső EXP esportsrendezvénysorozatunknak”– mondta Kevin Lopes, az ESPN üzletfejlesztési igazgatója. „Együtt képesek vagyunk egyedülálló és kiváló minőségű játékot és látványélményt nyújtani a sportolók és a rajongók számára egyaránt, és már alig várjuk, hogy folytathassuk ezt a következő két rendezvényen is, az ESPYS és az X játékoknál.”

Az esport magasabb szintre emelése

A közelgő események hangsúlyozzák mind a ROG, mind az ESPN elkötelezettségét, hogy a professzionális esportot szélesebb platform számára tegyék elérhetővé. Ezek a versenyek több digitális platformon is megtekinthetők lesznek élőben, beleértve az ESPN alkalmazást is. Mindegyik esemény után látható lesz felvételről a legfontosabb pillanatokra és érdekességekre összpontosító összefoglaló az ESPN és az ABC lineáris műsorközlő hálózatokon, ami egy jelentős lépés a hivatásos gaming nagyközönséggel való megismertetésében.

Az olyan rendezvények támogatásával, mint a PAX, a Dreamhack, az ESL One, valamint most az EXP sorozat, a ROG a gaming iparág összes keresztmetszetének felemelésén dolgozott, a fejlesztőktől a streamelőkön át a profi sportolókig.

„A versenygaming a ROG szenvedélye”– mondta Vivian Lien, a Gaming Systems üzleti csoportjának nemzetközi marketingvezetője. „Azzal a céllal alakultunk meg, hogy innovatív és elit eszközöket adjunk a komoly játékosok kezébe. A hardverünk a versenyzés legmagasabb szintjét szolgálja, és nincs jobb hely arra, hogy ezt letesztelhessük, mint a feltörekvő és a csúcson lévő bajnokok összecsapásai.”

Gaming kiválóság

A közelgő EXP versenysorozat résztvevői a ROG magas FPS értékű, versenygamingre tervezett eszközein fognak játszani.
A Strix GL12CX egy folyadékhűtésű és gyárilag túlhúzott gamer asztali számítógép, amelyet arra terveztek, hogy a versenyzők számára komoly előnyt biztosítson a csatában. Kifejezetten a versenyeken való használatra készült, ezért egy mágneses elülső fedél mögé rejtve hot-swap SSD-foglalatot tartalmaz. Ezek hasznosak az esport-eseményeken, mivel a játékosok gyakran tárolják játékaikat és profiljukat 2,5”-os SSD-ken. A hot-swap-foglalatnak köszönhetően a szervezők könnyen távolíthatnak el és helyezhetnek be SSD-ket anélkül, hogy csavarhúzót vennének kézbe, vagy akár újraindítanák a rendszert.

Ez a gamer gép a legújabb NVIDIA GeForce RTX 2070 GPU-val rendelkezik, amely elég erős ahhoz, hogy a profi szintű gaminghez szükséges óriási, háromszámjegyű képkockasebességeket biztosítsa. A versenyzők egy villámgyors ROG Swift PG248Q monitoron merülnek el a magukkal ragadó eseményekben. Ez a nagy képfrissítési arányú gamerpanel túlhúzható, 180 Hz-es képfrissítési frekvenciát és NVIDIA® G-SYNC technológiát alkalmaz, ami csökkenti az akadozást és megszünteti a képszaggatást.

Ultra-reszponzív, 1 ms-os GTG-válaszideje azt eredményezi, hogy az ellenséget és más célpontokat világosan, szellemkép és elmosódás nélkül jeleníti meg.

Az eseményeket a játékközvetítők és a kommentátorok az új Strix SCAR III gamer laptopokon követik, amelyek a hordozható esport gaming legfelső szintjét képviselik. A 2019 tavaszán megjelent Strix SCAR III volt a világ első gamer laptopja, amely 240 Hz-es játékpanelt kínált mind 15, mind 17 colos opcióként. A kijelzőt keskeny kávák keretezik, ami ezáltal a játék még magával ragadóbb és mélyrehatóbb látványát kínálja a közvetítők számára.

Az erőteljes NVIDIA® GeForce RTX 2070 segítségével a Strix SCAR III tökéletesen sima vizuális élményt biztosít minden játéksebesség mellett. Emellett a SCAR III a legújabb, 9. generációs Intel® Core™ CPU-val, egy villámgyors M.2 NVMe PCIe® SSD-vel, és akár 32 GB RAM-mal rendelkezik, így a tartalomkészítők a verseny figyelemmel követése mellett jegyzetelhetnek, vagy akár streamcsevegésekbe vehetnek részt egyidőben.

Kezdődjön a játék!

A közelgő EXP-versenyek jelentős előrelépést jelentenek, hogy az esport mindenki érdeklődésére számot tartó, nagyközönségi eseménnyé váljon. A ROG örömmel segít abban, hogy az esport kilépjen egy nagyobb színpadra az ESPN-nel, ezzel a nemzetközi multimédiás sport- és szórakoztatócsatornával.