TechAddikt Híradástechnika LG CES 2016: az LG új Super UHD televíziókat mutat be

CES 2016: az LG új Super UHD televíziókat mutat be

Az LG Electronics legújabb, leginnovatívabb televíziói kerülnek az érdeklődés középpontjába a 2016-os CES fogyasztói elektronikai vásáron, Las Vegasban.

lg-super-uhd-tv-ces-2016-techaddikt

A vállalat IPS TV választékának vezető készülékei a 65 colos UH9500, a 86 colos UH9550, a SUPER UHD TV-k közül pedig a 65 colos UH8500 és a 75 colos UH8550 modellek lesznek. A prémium Super UHD TV-k még jobb színvisszaadási rátát, továbbfejlesztett kép- és hangjavító funkciókat kínálnak, beleértve a HDR (magas dinamikatartományú kép) funkciót is. Mindez pedig az LG kecses ULTRA Slim formavilágával válik teljessé.

Mindkét LG csúcsmodell, az UH9500 és az UH9550 az iparág legfejlettebb IPS kijelzőjével készül, ami olyan újításokat foglal magában, mint a True Black Panel és a Contrast Maximizer. A True Black Panel, az LG saját, szabadalmaztatott technológiája még kényelmesebbé teszi a tévézés élményét, mégpedig úgy, hogy minimalizálja a visszatükröződést és növeli a kontrasztarányt. A Contrast Maximizer mélyebb színeket és élesebb kontrasztot nyújtva különíti el a tárgyakat a hátterüktől.

A HDR Plus technológia révén az UH9500 és az UH9550 valóban képes a 4K HDR tartalmakat úgy megjeleníteni, ahogy azt az alkotók elképzelték. Ezen felül az LG ULTRA Fényerő technológiája nagymértékben növeli a kontrasztot a sötét és világos képrészletek között, még látványosabbá téve a HDR-hatást. Ráadásul, a készülékek HDR-kompatibilis HDMI csatlakozója és SDR-HDR átalakítója segítségével a felhasználóknak HDR-közeli élményben lehet részük akkor is, ha bármely sztenderd, hagyományos forrásból érkező tartalmat néznek.

Az LG ColorPrime Plus technológiája jelentősen megnöveli a képernyőn megjeleníthető színek tartományát, így javítva a színvisszaadást. A kijelzők szélesebb színspektrumot használnak, így a színárnyalatok és árnyékok nagyobb tartományát képesek megjeleníteni, ami mélyebb és valósághűbb képet eredményez. Egy másik újítás, a Billion Rich Colors technológia a 10 bites panel és a 10 bites feldolgozási képesség segítségével lehetővé teszi, hogy az UH9500 és az UH9550 modellek több mint egy milliárd lehetséges színt jelenítsenek meg. Ezek a készülékek támogatják a BT.2020-at, vagyis a a tartalomsugárzásban használt legújabb generációs színvisszaadási sztenderdet ― így ezek a tévék „jövőbiztosak”.

Az LG új dizájnkoncepcióját alkalmazó UH9500 még elődjénél is vékonyabb. Azzal, hogy a tervezők lecsökkentették a rést a készülék kijelzője és hátsó fedőlapja között, az ultravékony, mindössze 6,6 milliméteres vastagságú képernyő és a szinte láthatatlan előlap azt az érzést nyújtja, mintha a készülék a levegőben lebegne. Az UH9500 a hangzás terén is kiemelkedőt nyújt. Az LG a high-end audioeszközök úttörőjével, a harman/kardonnal dolgozott együtt egy olyan hangszórórendszer kifejlesztésében, mely minőségi, igazán részletgazdag hangzást képes nyújtani. Az LG új Magic Sound Tuning funkciója érzékeli és elemzi a felhasználó környezetének akusztikai adottságait, és ezekhez igazítja a hangbeállításokat.

Az UH9500 és az UH9550 modellhez hasonlóan az UH8500 és az UH8550 is tartalmazza a ColorPrime Plus, a Billion Rich Colors, az ULTRA Fényerő és a Contrast Maximizer funkciókat, ám némileg eltérő dizájnösszeállításban. Az LG a CES-en bemutatja majd első gyártásra kész 98 colos Super UHD TV-jét, melyet a tervek szerint 2016 második felében kezdenek majd forgalmazni.

„Biztosak vagyunk benne, hogy az új HDR-képes Super UHD TV-ink nem csak az iparágon belül, de a nagyközönség körében is valódi izgalmat keltenek majd 2016-ban” – mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. „Mi vagyunk az egyetlen olyan televíziógyártó, amely kettős stratégiával egyszerre fókuszál az OLED és IPS TV technológiákra – mindez azt bizonyítja, hogy egyik kijelzőtípust sem részesítjük előnyben a másikkal szemben.”