TechAddikt Híradástechnika LG CES 2016: idén az LG különféle tech cégekkel fejleszt HDR alapú tartalmakat

CES 2016: idén az LG különféle tech cégekkel fejleszt HDR alapú tartalmakat

Vezető technológiai cégekkel és tartalomszolgáltatókkal kötött stratégiai partnerségi megállapodásokat az LG.

lg-egyuttmukodes-hdr-tartalmak-ces-2016

Az együttműködések célja, hogy minél szélesebb körben tegyék elérhetővé a kiemelkedő minőségű, élénk, dinamikus színeket biztosító, 4K-felbontású HDR (High Dynamic Range, azaz magas dinamikatartományú) videótartalmakat. Az LG a CES 2016 szakmai kiállításon nemcsak az új tartalmakat mutatja be, de az érdeklődők első kézből ismerhetik meg a vállalat HDR-eszközeit működés közben is.

Az LG új OLED és Super UHD televízióinak 2016-os tagjai támogatják a ma már iparági sztenderdnek számító HDR-formátumokat, a HDR10-et és a Dolby Visiont is. Az LG, a Dolby és a Netflix együttműködéséből megszületett a Netflix népszerű Daredevil sorozatának 4K-Dolby Vision-HDR változata, amelyet az érdeklődők az LG standján meg is tekinthetnek a CES 2016 szakkiállításon.

A Dolby Vision teljes mértékben hasznosítja az LG OLED technológiáját, amely még magasabb fényerőt biztosít a világos képtartományokban, mélyebb feketét és részletgazdag képet tesz lehetővé olyan színekkel, amelyek össze sem hasonlíthatók a hagyományos készülékekével – a kiemelkedő televíziózás élménye érdekében.

Az LG és a globális tartalomszolgáltatók együttműködésének eredményeként pedig hamarosan a legjobb streaming-tartalmak is rendelkezésre állnak majd HDR-minőségben. A CES-en az LG standjánál mutatják be elsőként az Amazon saját sorozatait, így a The Man in the High Castle, a Red Oaks, a Transparent és a Mozart in the Jungle HDR változatát is.

Újdonsággal állt elő a Youtube videómegosztó is: idén vezeti be a HDR minőségű videók lehetőségét, televíziós alkalmazásán keresztül. A látogatók az LG CES-standjánál tekinthetik meg  először a Youtube HDR-tartalmait, amelyeket a VP9-Profile 2 kodek kelti életre.

Az LG egy másik partnere, a Twentieth Century Fox stúdió a kasszasiker The Martian (Mentőexpedíció) című filmet mutatja be az LG kiállítóhelyén, melyet a Western Digital VIDITY rendszerén keresztül juttat el a kijelzőre. A mozifilmet felújították, hogy a fantasztikus űrjelenetek még látványosabbak legyenek HDR minőségben.

Az LG kiállítóhelyén egy sötétszobát is berendeznek, itt a NASA és Harmonic a világűrről készített HDR felvételei tekinthetők meg. Ez a technológia olyan módon jeleníti meg a világűrt, ahogyan arra korábban nem volt példa. „Az LG OLED televízióinak tökéletes mélyfeketéje kiválóan alkalmas a nemrégiben bejelentett NASA TV UHD csatorna különleges felvételeinek megjelenítésére, minden korábbinál közelebb hozza a világűrt a nézőkhöz” – mondta Peter Alexander, a Harmonic alelnöke.

Az LG a HDR-sugárzás fejlett technológiáját  a Las Vegas-i helyi televíziós szolgáltatóval is bemutatja a CES-en. A kiemelkedő minőségű képet az Advanced Television Systems Committee által fejlesztett ATSC 3.0 sugárzási szabvány szavatolja. Ez a technológia a HEVC (High Efficiency Video Code) kodekre, azaz a videótömörítés  elterjedt, következő generációs megoldására, illetve a fejlett frekvenciatovábbításra épül, jelentősen javítja az elérhető képminőséget.

„Az LG számára legalább olyan fontos a tartalom, mint a televíziós technológia és a hardverek” – mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. „Azzal, hogy innovációinkat megosztjuk piacvezető partnereinkkel, stratégiánk egyik legfontosabb részét váltjuk valóra: kiváló minőségű filmekhez és videókhoz segítjük vásárlóinkat, illetve gyors terjedéshez a kiváló minőségű tartalmakat” – tette hozzá.