TechAddikt Mobileszköz Lenovo CES 2016: közösen fejleszt a Lenovo és a Google, itt a Project...

CES 2016: közösen fejleszt a Lenovo és a Google, itt a Project Tango

A Consumer Electronics Show (CES) rendezvényen a Lenovo bejelentette az első, fogyasztóknak szánt Project Tango rendszerű mobileszköz fejlesztését a Google-lel együttműködésben. 2016 nyarán lesz elérhető a Qualcomm Snapdragon processzort tartalmazó új okostelefon.

lenovo-google-project-tango-techaddikt

Ez egy varázslatos ablakká változtatja át a képernyőt, amely képes digitális információt és tárgyakat rávetíteni a valódi világ képére. A Lenovo, a Google és a Qualcomm Technologies szorosan együttműködik, hogy optimalizálják a szoftvert és a hardvert, így biztosítva a felhasználóknak, hogy a legtöbbet hozhassák ki a Project Tango platformból.

A Google Project Tango egy technológiai platform, amely fejlett számítógépes látást, mélységérzékelést és mozgáskövetést használ, hogy 3D élményt hozzon létre a képernyőn, így a felhasználók felfedezhetik a fizikai környezetüket eszközükön keresztül. A speciális hardver és szoftver kombinációja lehetővé teszi, hogy a készülék a felhasználó minden mozdulatára reagáljon: amikor előre és hátra lép vagy oldalra dől. Az alkalmazásfejlesztők egy játék szintté alakíthatják az otthonunkat, vagy egy mágikus ablakot hozhatnak létre a virtuális és kiterjesztett környezetekben. A Project Tango rendszerű készülékek képesek felismerni a helyeket, ahol már jártak, például a nappalinkat, az irodánkat vagy az általunk látogatott közterületeket. Ellentétben a GPS-szel, a Project Tango mozgáskövetője belső térben is működik, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy pontosan navigáljanak például egy bevásárlóközpontban, vagy megtaláljanak egy keresett terméket egy olyan boltban, ahol az idevonatkozó információ elérhető. A Project Tango eszközök a bennük lévő szenzor segítségével ugyancsak képesek 3D-ben felmérni egy szoba méreteit, így olyan méréseket lehet velük elvégezni, amelyeknek jó hasznát vehetjük például bútorok vagy dekorációk vásárlásakor.

A partnerség részeként, mi is meghívunk fejlesztőket, hogy segítsenek növelni a bimbózó Project Tango alkalmazás ökoszisztémát. A Project Tango fejlett technológiai képességei lehetővé teszik a fejlesztőknek, hogy olyan alkalmazásokat alkossanak, amilyenekre korábban nem volt lehetőségük. Mostantól kezdve, a https://www.google.com/atap/project-tango/app-incubator oldalon a fejlesztők benyújthatják Project Tango alkalmazás javaslataikat, hogy megnyerhessék a támogatást és a lehetőséget, hogy az alkalmazás helyet kapjon a Lenovo következő okostelefonján. Ez a benyújtási időszak 2016. február 15-én zárul.

“Ahhoz, hogy új területet nyissunk meg az elképesztő rivalizálást mutató mai okostelefon és tablet piacon, innovációs kockázatokat kell vállalnunk – ez az egyetlen módja annak, hogy valóban megváltoztassuk annak a módját, ahogyan az emberek a mobiltechnológiát használják” – mondta Chen Xudong, a Lenovo Mobile Business Group rangidős alelnöke és elnöke. „A Google-lal együtt lebontunk minden akadályt a mobil hardverek és szoftverek világában. Közös álmunk valóra váltásával egy holisztikusabb termékhasználati élményt fogunk létrehozni, amely megragadja majd a mai fogyasztók képzeletét.”

“A Project Tango révén az okostelefon egy mágikus ablakká válik a fizikai világra, lehetővé téve egy olyan a tér- és mozgásérzékelést, amely túllép az érintőképernyő korlátain.” – mondta Johnny Lee, a Google Project Tango vezetője. “A Lenovóval együttműködve könnyebben elérhetővé tehetjük a Project Tango-t a felhasználók és a fejlesztők számára szerte a világon, hogy valamennyien a virtuális és a valódi világot ötvöző új élményeket alkothassanak és élvezhessenek.”

“A Qualcomm Technologies nagyon örül annak, hogy a Lenovo és a Google egy Project Tango képes készüléket fejleszt a nagyközönség számára, így a fogyasztók egy egészen új szintjét ismerhetik majd meg a fejlett, hálózatba kapcsolt mobil alkalmazásoknak és szolgáltatásoknak a videózás, a képalkotás és a grafika területén” – mondta Seshu Madhavapeddy, a Qualcomm Technologies termékmenedzsmentért felelős alelnöke. “A Qualcomm Technologies hosszú ideje eredményesen működik együtt a fejlesztői közösséggel, ami biztosítja, hogy minden felhasználói élmény, amelyet a Project Tango és a Lenovo együtt fog nyújtani, optimalizálva lesz a Snapdragon processzorra.”