TechAddikt Mobileszköz Asus CES 2017: ASUS ZenFone AR

CES 2017: ASUS ZenFone AR

Számos ASUS termék kerül bemutatásra a CES 2017 keretein belül. Nem titok, hogy a gyártó kiemelten koncentrál a Zen portfólióra, ezen belül az okostelefonok is nagy figyelmet kapnak.

Az ASUS ZenFone AR egy újgenerációs okostelefon, mely egységesíti a mobil VR és az AR technológiákat. Ez az első okostelefon, amely Tango-ra lett optimalizálva, valamint Daydream-optimalizált. A Tango – bár nyilván nem nagyon kell bemutatnunk – szenzorok sokaságát és egy speciális szoftvert jelent, melyet a Google neve fémjelez, mely kivételes felhasználói élményt jelent az okostelefonok esetében: AR játékok, AR felhasználói appok, és beltéri navigáció a lehetőségek közt. A Daydream is a Google platformja, ez a VR-t célozza; magas szintű Daydream VR app támogatással. A ZenFone AR tehát szoros együttműkésben lett fejlesztve a Google-lal a legtökéletesebb végeredmény érdekében.

A ZenFone AR a legvékonyabb és legkisebb súlyú Tango-eszköz. Ez a méret- és súlybéli áttörés teszi lehetővé, hogy az ASUS TriCam rendszere is jelen lehessen az eszközben. Ez a három kamerás kiépítés egy 23MP-s fő kamerát, egy mozgáskövető kamerát, valamint egy mélységérzékelésre fejlesztett kamerát takar.

Qualcomm Snapdragon 821 processzor dolgozik a ZenFone AR-ben, amely optimalizálva lett a Tango-ra, és a világ első olyan okostelefonja, amelybe 8GB RAM került. A ZenFone AR erős teljesítménye és innovatív kamerája tökéletesen dolgozik együtt a Tango-val, lehetővé téve a zökkenőmentes munkavégzést és az innovatív kameraközpontú feladatok teljesítését az AR élménnyel egyetemben.

5.7 col képátlós WQHD Super AMOLED kijelzőt kapott a ZenFone AR, hozzá új kialakítású hangszórókkal. Mindez garantálja, hogy a Daydream VR appok, játékok és videók gond nélkül legyenek futtathatók. Az Android 7.0 Nougat pedig garantálja, hogy a ZenFone AR multitasking vonalon is nagyszerűen teljesítsen.