TechAddikt Autóipar Ford Guard Mode: új remote realtime okostelefonos applikáció

Ford Guard Mode: új remote realtime okostelefonos applikáció

Európában egyre több haszongépjárművet törnek fel: az Egyesült Királyságban például minden 23 percben egyetA biztosítóknál bejelentett szerszámlopások száma több mint 50 százalékkal emelkedett 2019-ben, ami összesen 264 millió font (290 millió euro) kárt okozott a brit iparosoknak, ami fejenként átlagosan 11.566 fontot (12.746 eurót) jelent.

Ezért fejlesztette ki a Ford a Guard Mode nevű megoldást, ami a kommunikáló járművekben alkalmazható, valós időben működő riasztórendszer. Ez a sofőrök, tulajdonosok vagy flottaüzemeltetők okostelefonjára küld értesítést, ha potenciális járműfeltörést érzékel.

FordPass Pro okostelefonos alkalmazással használható Guard Mode az első olyan funkció, amit a Ford a vezeték nélküli (over-the-air, OTA) szoftverfrissítéssel aktivál majd, fokozatosan megjelenítve a Ford egész modellkínálatában.3

Hogyan működik a Guard Mode?

A Guard Mode a FordPass Pro okostelefonos alkalmazás részeként segít a tulajdonosoknak akár öt járművet is felügyelni, garantálva, hogy minimális állásidő mellett munkára készen álljon a járműflotta. 

Aktivált állapotban – például munkaidőn kívül vagy a hétvégén – a Guard Mode többféle érzékelő segítségével észleli, ha valaki behatol a járműbe, felnyitja a motorháztetőt vagy a rakteret, illetve beindítja a motort. Ilyen esetekben a rendszer a FordPass Connect modem révén értesítést küld a tulajdonos okostelefonjára. 

A Guard Mode akkor is riaszt, ha a járművet kulccsal nyitják vagy indítják be – amire nem reagálnak a hagyományos járműriasztók –; ez akkor lehet hasznos, ha ellopták vagy lemásolták a kulcsot.

A Guard Mode értesítései a FordPass Pro alkalmazásban jelzik, hogy mikor nyitották ki a járművet, mikor és milyen okból kapcsolt be a riasztó, és a rendszer hol észlelte utoljára a jármű jelenlétét. 

A FordPass Pro alkalmazás felhasználói hamarosan előre tervezhetik, hogy mikor aktiválják a Guard Mode rendszert. A Ford tovább dolgozik a járműtulajdonosokkal és partnereivel olyan funkciók kifejlesztésén, melyek segítenek nyugodtan aludni mindenkinek, akiknek munkaeszközük a jármű és az abban tárolt dolgok.

A Guard Mode a FordPass Pro alkalmazásban már meglévő riasztási értesítésekre épül – köztük a tréleres lopási riasztásra –, ami akkor lép működésbe, ha a bezárt járműről leakasztanak egy utánfutót. 

Vezeték nélküli frissítések

A Ford számos új funkciót és finomítást biztosít vezeték nélküli kapcsolaton keresztül a járműtulajdonosok számára, ezzel is javítva a járművek termelékenységét, és minimalizálva a szervizben töltött időt. A haszongépjárművek körében az ágazatban elsőként várható a Guard Mode rendszer aktiválása OTA szoftverfrissítéssel.

A rendszeres OTA szoftverfrissítéseket a FordPass Connect felhasználásával végzik majd el, ami immár alapfelszereltség a Ford haszongépjárművek túlnyomó többségében. A FordPass Connect kapcsolt járműszolgáltatásokra szóló előfizetés (amelyek körébe beletartozik a FordPass Pro alkalmazást felhasználó, termelékenységet és kényelmet szolgáló funkciók széles köre, így a Guard Mode is) immár az európai vásárlók számára is elérhető.