TechAddikt Hírek IFA 2019: az Acer bemutatta nextgen esport platformját – itt a Planet9!

IFA 2019: az Acer bemutatta nextgen esport platformját – itt a Planet9!

Az Acer a mai napon bejelentette a Planet9-et, következő generációs esport platformját a next@acer globális sajtókonferencián a berlini IFA 2019 keretein belül.

A Planet9 egy nyitott közösség, mely által a gamerek csapatot építhetnek, tréningezhetnek, valamint megküzdhetnek a győzelemért. A platform jelenleg zárt betatesztelés alatt van, és 2020. január 30-án élesedik majd.

“A Planet9 egy következő generációs esport platform, amely megmutatja a gamereknek, hogy mennyi szintezésre, gyakorlásra van szükségük ahhoz, hogy professzionális(abb) szintre lépjenek” – mondta Andrew Chuang, az Acer Esports Services és IT termékmenedzsere. Hozzátette: “Mindez az Acer hardver- és szoftver erőhátterére építkezik, így nem meglepő, hogy a Planet9 összehozza a világ gamereit, hogy egyesíthessék tapasztalataikat.”

A Planet9 megnyitja az esport lehetőségeit amatőr és casual játékosok közt, azoknak kínál remek lehetőséget, akik szeretnének a profiktól tanulni, megérteni saját erősségeiket és gyengeségeiket, akik csatlakoznának a többi gamerhez a közösségben, valamint kedvelik az online megmérettetéseket.

Építsd a csapatod

A Planet9 lefőbb célja, hogy a gamereket csapatokba rendezze, valamint az, hogy negtalálják azokat csoportokat és lehetőségeket, amelyek a legjobban illenek hozzájuk. Alkalom nyílik arra, hogy barátokat válasszanak, olyan emebereket, akiknek hasonló és/vagy egyező az érdeklődésük. Mindemellett különböző ajánlásokat is kaphatnak, hogy mely csapatokban, kikkel a legérdemesebb játszaniuk.

Trénelj a tökéletességért

A Planet9 egyik legfőbb célja, hogy segítsen a gamereknek maximalizálni és felszintezni skilljeiket, fogadva egy virtuális személyi edzőt (coach), aki személyre szabott tervet állít össze, becsatlakoztatva veteran játékosokat is a menetbe, összehozva a hasonló szintűeket, összehasonlítva játékstatisztikákat, mérve-követve a teljesítményt.

Coach: A Coach-opció lehetővé teszi, hogy a gamerek profi gamerektől tanuljanak, szerezzenek tapasztalatot. A gamerek ki tudják választani az ideális edzőt, játékstatisztikákat, nyelvet, besorolást, óránkénti lebontást figyelembe véve. Az edzők figyelemmel kísérik a gamerek játékban töltött idejét, screenshot megosztásokkal, video- és voice chattel, VOD feltöltés-opciókkal.

Carry: a gamerek együtt tudnak dolgozni, így a munka tanulással tud párosulni. A hostok beágyazhatók saját Twitch vagy YouTube élő streamkbe, ezáltal még jobban ösztökélve a közösséget.

Játék statisztika: az összes játékos gaming statisztikája vizualizált, szemet gyönyörködtető dashboardra lett kihelyezve. Itt leolvasható az összes vonatkozó adat a győzelemekről, vesztésekről, killekről, deathekről, megvásárolt itemekről, farmolt goldról, és egyebekről.

Scrims: A Planet9 érdekes és teljesítéscentrikus utakat kínál gyakorláshoz és kihívásokhoz egyaránt a csatamezőkön. A Clam Scrims feature által scrim challenge-ek hívhatók életre más és más klánokkal, míg a Tribe Wars lehetővé teszik különböző törzsek egymással való megmérettetését. Mindezt minden héten új bónuszokért és kedvezményekért.

Kihívás a győzelemért

A Planet9 képes hostolni különféle tournamenteket a legkisebbtől a legnagyobbig, szponzorált vagy hivatalos formában. Lehet csatlakozni hírnév, győzelem, vagy épp díjak reményében. A platform párosítja a hasonló szintű játékosokat meccsek vagy tournamentek tekintetében, hogy mindig a legjobb eredmény születhessen. Ha elegendő számú győzelem születik, jöhetnek az ajándékok és a nyeremények.