TechAddikt Notebook Acer IFA 2019: Acer Predator Triton, a pehelysúlyú gaming notebook

IFA 2019: Acer Predator Triton, a pehelysúlyú gaming notebook

Az Acer az idei, 2019-es IFA keretein belül mutatta be a Predator Triton 500-at, 300Hz-es kijelzővel. A Predator Triton 300 egyébként kibővítia Triton-vonalat, méghozzá egy olyan lenyűgöző megoldásként, amely minden mainstream gamert meggyőz, akik jó ár-érték arányú és pillekönnyű gaming laptopot keresnek.

“A Predator Triton 300 modellel válik kompletté a Triton-vonal gaming notebookjaink terén, biztosítva egy halom opciót azon gamerek számára, akik vékony és pillekönnyű cuccot keresnek” – fogalmazott Jerry Kao, az Acer egyik első embere.

A Windows 10-et használó Predator 300 a legújabb képviselője a vékony, valamint ultrakönnyű Triton-vonalnak. Mindez tökéletes elegye a teljesítménynek és kiegészítő opcióknak, s mindez egy meggyőző vékony dizájnba lett csomagolva, remek ár-értél aránnyal. Mindössze 2.3 kilogramm, köszönhetően az alumínium burkolatnak. A küllem is megnyerő, mattfekete árnyalatával, kiemelt kék tónusával remekül alkalmazkodik az eddigi Predator notebookok stílusvilágához.

Akár 9. Generációs Intel Core i7 processzorral, párosítva hozzá az NVIDIA GeForce GTX 1650 GPU-val és 16GB DDR4 2666Hz RAM-mal (bővíthető 32GB-ig). Masszív háttértárral rendelkezik, ami elengedhetetlen a játékok eltárolásához; akár két 1TB-s PCIe NVMe SSD-t is konfigurálhatunk RAID 0-ban, de akár 2TB-s HDD-t is választhatunk. Killer Wi-Fi 6 AX 1650 rendszerének köszönhetően (plusz a Killer Ethernet) az akció mindig gyors és lagmentes lesz.

Remek fényerejű, 15.6 col képátlós full HD IPS kijelzővel, vékony keret-dozájnnal rendelkezik a notebook, mindehhez remek 144Hz frissítési ráta párosul. Az overdrive válaszidő 3ms, így a grafikus megjelenítés még realisztikusabb lesz, a színek és maga a játék még élethűbben jelennek meg. Meggyőző audio tulajdonságokat is hordoz a notebook, ebben hathatósan működik közre a Waves NX, amely fizikai modellezéssel juttatja célba a hangzást az ultra high-end hangszórókon keresztül.

A billentyűzet felosztott RGB háttérvilágítást hordoz, és kapunk dedikált Turbo és Predator Sense gombokat is. Mindezeken felül a WASD, a nyíl, és minden dedikált billenytű domború és kiemelt – a lehető legegyszerűbb használat érdekében.

A Predator Triton 300 kitűnő hőelvezető-hűtőrendszert kapott, hasonlóan az összes Predator notebookhoz. Dupla ventilátorok, az Acer 4. generációs AeroBlade 3D fémventilátor technológiával, CoolBoost rendszerrel, és remekül elhelyezett légbeömlőkkel, valamint kifújó szellőzőkkel.

A Predator Triton 500 most extrém gyors 300Hz-es kijelzővel érhető el
15.6 colos, full HD kijelző, ami kimagaslóan gyors: a Predator Triton 500 300Hz-es képernyője révén is egy kimondottan erőteljes gaming notebook, amely mindössze 17.9 mm vékony, és 2.1 kilogrammot nyom. Rugalmas, ellenálló teljesen fémburkolattal rendelkezik, és meggyőző, 81 százalékos burkolat-képernyő arányt tudhat magáénak. A vékony Triton 500 egyszerűen bepakolható egy hátizsákba vagy egy aktatáskába, de ha előkerül és használatba lesz véve, máris kamatoztatja az akár 9. generációs Intel Core i7 processzorok erejét, és egy igazi, vérbeli játékközponttá alakul.