TechAddikt Hardver Nintendo Íme, a Nintendo Switch Lite konzol, amelyet kimondottan kézi használatra terveztek

Íme, a Nintendo Switch Lite konzol, amelyet kimondottan kézi használatra terveztek

Ma bemutatásra került az új Nintendo Switch Lite konzolja, egy készülék, amit a Nintendo Switch játékok kifejezetten kézi üzemmódban való használatára fejlesztettek ki.

A Nintendo Switch Lite konzol szeptember 20-án jelenik meg, és három különböző színben lesz kapható: sárga, szürke és türkiz. A Nintendo Switch Lite konzolhoz tartozó hordtáska és képernyővédő is elérhető lesz. A Nintendo Switch Lite konzolt bemutató videó teljes terjedelmében megtekinthető a hivatalos Nintendo Switch Lite weboldalon.

A Nintendo Switch, a Nintendo konzolok új generációjának zászlóshajója 2017 márciusában jelent meg, és három különböző játékmódot kínál: a TV-módban való játékot a konzol Nintendo Switch dokkolóba való helyezésével, a kooperatív vagy kompetitív szórakozást asztali módban a Joy-Con kontrollerek megosztásával, illetve a kézikonzol módot. A konzol szürke Joy-Con kontrollerekkel, vagy neonpiros-neonkék Joy-Con kontrollerkombinációban is kapható.

A Nintendo Switch Lite integrált vezérlőkkel rendelkezik, és kisebb, mint az eredeti Nintendo Switch konzolverzió. Nincs kitámasztója, és kifejezetten kézi használatra szánt konzol lévén nem támogatja a TV-módot sem, ezért nem tartozik hozzá dokkoló vagy HDMI kábel. A Nintendo Switch és Nintendo Switch Lite közötti különbségek részletes áttekintéséért látogasson el a hivatalos Nintendo Switch weboldalra.

Az új készüléken minden olyan játékot lehet futtatni a Nintendo Switch gyűjteményből, ami támogatja a kézikonzol üzemmódot*, noha néhány játékban előfordulhatnak megkötések. A játék csomagolásának hátulján, valamint a hivatalos Nintendo weboldalon található termékinformációk között megtalálhatja, mely funkciók támogatottak, illetve milyen játékmódokkal kompatibilisek az egyes játékok.

A három színen kívül, amiben a Nintendo Switch Lite megjelenésekor kapható lesz, a Nintendo további, limitált kiadású Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta Edition** verzióban is kiadja a konzolt november 8-án, ami stílusos cián és magenta színű gombokkal rendelkezik, és a két új Legendás Pokémon illusztrációját viseli magán, a hamarosan megjelenő Pokémon Sword és Pokémon Shield játékokból. A Pokémon Sword és Pokémon Shield játékokban a játékosok új kalandra indulhatnak a Galar régióban, ahol újonnan felfedezett Pokémonokat kaphatnak el, küzdhetnek meg velük, és cserélgethetik azokat, miközben kibogozzák a Legendás Pokémonokat, Zaciant és Zamanzeta-t körülvevő rejtélyeket. A Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta Edition konzol a készletek erejéig lesz elérhető. A Pokémon Sword valamint Pokémon Shield játékok november 15-étől lesznek kaphatóak Nintendo Switch konzolokra.

A Nintendo Switch és Nintendo Switch Lite tulajdonosok akár közösen is élvezhetik a többszemélyes játékokat, mint a Super Mario Maker 2, Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2, vagy a Super Smash Bros. Ultimate a Nintendo Switch Online**-on vagy helyi vezeték nélküli hálózaton keresztül.