TechAddikt Mobileszköz Asus Innovatív ASUS termékek premierje: itt az új Zenfone 2 többek között

Innovatív ASUS termékek premierje: itt az új Zenfone 2 többek között

Európában is bemutatkozik a ZenFone 2 egyebek mellett. Egy 18. századi párizsi színházban tartott sajtóeseményen az érdeklődők megismerkedhettek ezen kívül a Transformer Book Chi sorozattal, illetve a ZenBook UX305 és ZenBook Pro UX501 gépekkel is.

asus_ze551

Jonney Shih, az ASUS elnöke a franciaországi A csoda Párizsba érkezik sajtóeseményen bemutatta a ZenFone 2 és Transformer Book Chi készüléket, valamint a legújabb ZenBook modelleket. A történelmi jelentőségű Le Trianon színház egy különleges helyszín, amely csodálatos dimenziókkal egészítette ki ezeknek az aprólékos gonddal tervezett termékeknek az európai bemutatóját.

„Izgatottan készülünk arra, hogy ezeket az innovatív termékeket Európában is bevezessük” – mondta Shih. „A ZenFone 2 és a Transformer Book Chi a szépség, a funkcionalitás és a teljesítmény tökéletes egyensúlyát képviseli, az ASUS In Search of Incredible (a lenyűgöző lehetőségek keresése) márkafilozófiájának szellemében.”

A két vállalat hosszútávú partnerkapcsolatának és a legfrissebb 2-in-1 eszközöknek az ünneplésében Christian Morales, az Intel vállalati alelnöke és az Intel EMEA vezérigazgatója is csatlakozott az emelvényen Shih-hez.

„Az Intelt és az ASUS-t ugyanaz a technológia iránti szenvedély fűti; ezért tudtunk együtt már eddig is fantasztikus termékeket készíteni” – mondta Christian Morales. „Az ASUS Transformer Book T300 Chi és az ASUS ZenFone 2 ennek a több évtizedes együttműködésnek a legfrissebb gyümölcse. Továbbra is nagy öröm számunkra, hogy együtt kereshetjük az új utakat az ASUS-szal az izgalmas mobileszközök legújabb generációjának kifejlesztéséhez.”

Az eseményen megjelent az Instagramon nagy sikert aratott Robert Jahns digitális művész, aki bejelentette a ZenFone 2 „Lásd, amit más nem láthat” (See What Others Can’t See) fotókampányát, amely a ZenFone 2 PixelMaster kameratechnológia előnyeit mutatja be.

Lásd, amit más nem láthat – ASUS ZenFone 2

A ZenFone 2 a rendkívül sikeres ZenFone család új zászlóshajója: a vadonatúj forma mellé 13 megapixeles PixelMaster kamera társul; a rendíthetetlen teljesítményt egy 64 bites Intel Atom Z3580 processzor és akár 4 GB RAM biztosítja. A szupergyors és megbízható 4G/LTE kapcsolatról az Intel LTE-Advanced modem gondoskodik. A ZenFone sikerére és negyed évszázadnyi mérnöki tapasztalatra építő, sokak által várt ZenFone 2 rengeteg új és izgalmas szolgáltatást kínál. A megújult ASUS ZenUI felület pedig mindenkit arra bátorít, hogy élvezze a luxust.

A ZenFone 2 gyönyörű, vadonatúj formája az ikonikus Zen tervezési elemeket viszi tovább: a fényes, csiszolt fémet, a koncentrikus körös felületet, de új csodákat is felvillant a kecses ívű házzal, amely a szélein mindössze 3,9 mm vastag. Az exkluzív „Ergonomic Arc” (ergonomikus ívek) formatervű készülék kényelmesen kézben tartható, biztosan megmarkolható. A telefon hátulján elhelyezett hangerőszabályzó magától értetődően kezelhető, jól elérhető a mutatóujjal. Az 5,5 hüvelykes Full HD IPS+ kijelző rendkívül keskeny peremet kapott, ezért a maximális láthatóság mellett a ZenFone 2 általános mérete a lehető legkisebb lett.

A ZenFone 13 f/2.0-s szépes rekeszű, 13 megapixeles PixelMaster kamerájával gyorsan és könnyen készíthetők lenyűgöző nagyfelbontású felvételek, exponálási késleltetés nélkül. A kamerafunkciók (az alacsony fényerőhöz kidolgozott HDR, illetve a hátulról megvilágított képekhez kifejlesztett Super HDR mód), illetve a hihető bőrszíneket eredményező Real Tone vaku minden megvilágítási szituációban fantasztikus fotókat eredményez.

A ZenFone 2 3000 mAh-s akkumulátora több, mint elegendő energiát tartalmaz az egész napos működéshez. A gyorstöltési technológia pedig komoly mértékben csökkenti a töltési időt.

Pengevékony, szétválasztható „2-in-1” gépek – ASUS Transformer Book Chi sorozat

A lélegzetelállítóan szép és innovatív Transformer Book Chi sorozat tagjai olyan pengevékony, windowsos „2-in-1” noteszgépek, amelyek egy ügyes mágneses zsanér leválasztásával simán átalakíthatók windowsos táblagépekké. A gyönyörű, precíz kidolgozású, teljes egészében alumíniumból kimart, magas fényű ház, a lenyűgöző, akár WQHD kijelző és az akár Intel Core M processzorok ereje révén a Transformer Book Chi kifinomult és elegáns mobil számítástechnikai élményt kínál a munkához és a játékhoz is.

asus_t100

Az akár Intel Core M processzorral a Transformer Book Chi sorozat minden napi tevékenységhez bőven elég teljesítményt kínál. A rendkívül hatékony energiafelhasználású Intel processzorokkal a Chi felhasználók akár nyolc órás akkumulátoros üzemidőnek örülhetnek úgy, hogy erőben sem kell kompromisszumokat kötniük. A kiemelkedő energiatakarékosság és az ASUS mérnökcsapatának korszerű hűtési megoldása azt jelenti, hogy a Chi-nek nincs szüksége ventilátorokra ahhoz, hogy hűvös maradhasson. Az ügyesen kitalált ventilátor nélküli kialakítás révén a gép csendes, ugyanakkor jobb teljesítményt tud nyújtani, mint a többi jelenleg kapható Intel Core M processzoros eszköz.

Az összes Chi modellben csak kivételesen gyors, válaszkész SSD-tárolókat használtak – ezek sebessége akár a hagyományos merevlemezes tárolók kilencszerese is lehet –, így a felhasználóknak kevesebb időt kell várakozással tölteniük és több marad munkára vagy szórakozásra. A Transformer Book Chi kényelmes, gyors USB 3.0 csatlakozásra képes egy „Type B” USB csatlakozóval. Az USB 3.0 akár tízszeresen is felülmúlhatja az USB 2.0 sebességét.

A Transformer Book Chi sorozat IPS-képernyői mellé az ASUS TruVivid technológiája társul, az eredmény pedig széles betekintési szög, hihetetlenül tiszta kép és nagy fényerő. Az akár WQHD (2560 x 1440) felbontás és a kategóriavezető (a T300 Chi esetében 235 ppi-s pixelsűrűség révén a felhasználóknak különlegesen éles és részletes vizuális élményben lehet részük.

A Transformer Book Chi sokféle méretben és kétféle színben – zafírkékben és sarkifény-metálban – lesz kapható, így minden felhasználói igény kiszolgálására alkalmas. A legerősebb T300 Chi 12,5 hüvelykes képernyővel felszerelt ultravékony táblagép, amely mindössze 7,6 mm vastag. Lelke a gyors és rendkívül energiatakarékos Intel Core M processzor. A kompakt, 10,1 hüvelykes T100 Chi egy ostyavékony, 7,2 mm vastag táblagép, amely akkumulátorról egész nap képes működni.

A világ legvékonyabb, ultrahordozható 13,3 hüvelykes QHD+ noteszgépe – az ASUS ZenBook UX305

A ZenBook UX305 arisztokratikus új formájában is felfedezhetők a klasszikus ZenBook-jegyek. Finoman elkeskenyedő ékformájához sima, lekerekített élek és precíziós maratású, csillogó él társul, amely még jobban kihangsúlyozza a mindössze 12,3 mm vastag ház karcsúságát – és ha mindez nem volna elég, mindössze 1,2 kg.

A ZenBook UX305-ben az Intel vadonatúj, rendkívül energiatakarékos Core M processzora működik, amely bármilyen feladatot könnyedén, erőfeszítések nélkül kiszolgál. Az akár 8 GB RAM-mal és ultragyors, max. 512 GB-os SSD-vel szerelt UX305 egész nap képes megbirkózni a mindennapos feladatokkal.

asus_ux501

Egy fantasztikus, ultrahordozható géphez ugyanilyen kimagasló képernyő is jár; ezért kapott a ZenBook UX305 különlegesen éles, 13,3 hüvelykes, több ujjal kezelhető IPS érintőképernyőt, amely akár QHD+ (3200 x 1800 pixeles) felbontással is rendelhető, és széles szögből nézhető. Ez a képernyő ötször akkora felbontású, mint a szokásos HD-kijelzők, és egészen elképesztő, 275 ppi-s pixelsűrűséggel gondoskodik az éles, ragyogó és életszerű képekről és videomegjelenítésről. 300 cd/m2 fényerejével, 770:1 kontrasztarányával és ergonomikus, tükröződésmentes bevonatával a feketék sötétnek, a fehérek pedig gyönyörű tisztának látszanak, a széles színtér (72% NTSC) pedig garantálja a pontos színvisszaadást.

A ZenBook UX 305 három SuperSpeed USB 3.0 csatlakozóval is fel van szerelve az USB 2.0-nál akár tízszer gyorsabb adatátvitelhez. Az egyik USB csatlakozóba az ASUS Charger+ technológiáját is beépítették, így arról gyorsan feltölthetők a mobileszközök. A géphez USB – Ethernet adapter is jár, valamint egy mini DisplayPort–VGA adapter, amellyel könnyedén ráköthető külső monitorokra.

Az erő, elegancia és teljesítmény tökéletes keveréke – ASUS ZenBook Pro UX501

A ZenBook Pro UX501 lelke a különleges teljesítményű, négymagos Intel Core i7-4720HQ processzor, amely bármilyen feladat problémamentes elvégzéséhez elég erős. A masszív 16 GB-os RAM miatt a gép több feladatot is nagyon simán képes egyszerre futtatni, és rengeteg feldolgozási teljesítmény marad a legnehezebb, legszámításigényesebb feladatok elvégzésére.

A ZenBook Pro UX501-ben a remek új NVIDIA GeForce GTX 960M grafikus feldolgozóegység (GPU) biztosítja a játékhoz is alkalmas grafikus teljesítményt. Maximum 4 GB-os gyors GDDR5 videomemóriájával olajozott 4K/UHD videolejátszásra és problémamentes 3D renderelésre képes. A kiemelkedő képfrissítési sebesség is segít abban, hogy igazán elmerülhessünk a játékban.

Az ASUS VisualMaster kijelzők új mérföldkövet jelentenek a noteszgépek történetében: a legfrissebb technológiák mellett páratlanul tiszta és részletes képet kínálnak. A ZenBook Pro UX501 15,6 hüvelykes, több ujjal kezelhető képernyője borotvaéles, 3860 x 2160 pixeles 4K/UHD vizuális élményt nyújt – ez négyszerese a Full HD felbontásának –, ami 282 ppi-s pixelsűrűséget jelent. Ezzel nem csak minden apró részlet lesz jól látható, de összességében is fantasztikusan életszerű lesz a látvány. A széles betekintési szögű IPS technológia gondoskodik arról, hogy a színek és a kontraszt semmilyen szögből nézve ne romoljon.

A gyors rendszerinduláshoz és a problémamentes fájlkezeléshez ultragyors tárolás is kell, ezért a ZenBook Pro UX501 a világ leggyorsabb SSD-it használja. A PCI Express® (PCIe®) x4 csatolóval és az akár 512 GB-os kapacitással akár 1400 MB/s-es írási/olvasási sebesség is elérhető, ami kétszerese a versenytárs PCIe x2 modellekének, és akár 16-szorosa a szokásos 6,0 Gbit/s-es SATA merevlemezekének. Mivel nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, a ZenBook Pro UX501-ben található SSD nem csak megbízható, hanem tökéletesen hangtalan is.

A fejlett hűtés és a ZenBook Pro UX501 96 Wh-s teljesítményű lítium-polimer akkumulátora azt jelenti, hogy a gép használója akár hat órán át (vagy még tovább) dolgozhat anélkül, hogy konnektort kellene keresgélnie.

Elérhetőség és árak

Az ASUS ZenFone 2 okostelefon magyarországi megjelenése a nyári hónapokban várható.

Az ASUS Transformer Book T100 Chi és T300 Chi 2-in-1készülékek hazai megjelenése áprilisban várható, az ajánlott bruttó végfelhasználói ár 149 900 Ft-tól in dul.

Az ASUS ZenBook UX305 már kapható Magyarországon, az ajánlott bruttó végfelhasználói ára 229 900 Ft-nál kezdődik.

Az ASUS ZenBook Pro UX501 magyarországi megjelenése szintén a nyári hónapokban várható.