TechAddikt Hírek Ismerkedés az Acer aktuális termékválasztékával: új Aspire és Switch-széria, Swift és Predator...

Ismerkedés az Acer aktuális termékválasztékával: új Aspire és Switch-széria, Swift és Predator modellek

Mindig esedékes átlagosan negyedévente egy Acer sajtótájékoztató. Most kicsit kitolódott ez az intervallum, majd’ fél év is eltelt a korábbi esemény óta, viszont volt mit bemutatni ebből kifolyólag. Acer termékpaletta, 2017. 2. félév.

A delegált újságírók megszokhatták már, hogy az Acer hazai képviselete mindig kitesz magáért, ha a eseményhelyszínt kell választani. Voltunk már víziparkban, gokart pályán, de luxusszálloda elnöki lakosztályán is – most, ha nem is a szó szoros értelmében – vízre szálltunk, hogy egy kellemes, nyári délutánon megismerhessük az Acer termékújdonságait, rövid- és hosszútávú terveit. Nézzük a részleteket – melyeket kivonatoltunk, ugyanis már korábban több ízben lehoztuk az újdonságokról szóló cikkeket a Techaddikt.hu-n.

Acer Aspire sorozat

A kínálat teljes egészében lefedi a mindennapok notebook használóinak célközönségét, a család- és diákbarát Aspire 1 és Aspire 3-tól, a praktikus és mainstream Aspire 5-ön keresztül egészen a mindent egyesítő csúcsmodell Aspire 7-ig bezárólag.

A csúcson tehát az Aspire 7 található, azoknak a felhasználóknak, akik erős teljesítményt kívánnak meg, akár hetedik generációs Intel i7 processzorokkal és NVIDIA GeForce GTX 1060 grafikával. Az Aspire 5 azoknak let fejesztve, akik keményen dolgoznak rajta, és még keményebben játszanak; ennek megfelelően nagyszerű CPU és GPU teljesítményt dobozoltak a szériába a tervezők, nem kifelejtve a full HD kijelzőt sem. Az Acer Aspire 1 és 3 napi szintű feladatokra let tervezve, gyors 802.11ac vezetéknélküli technológiával, nagyszerű kiegészítőkkel és fejlett multimédiás élménnyel, valamint reszponzív és egyszerű kezelhetőségű precíziós érintőpaddal.

Az Aspire 1 azon felhasználók számára lett kifejlesztve, akik egy alapvetően családi felhasználásra-megosztásra szánt notebookot keresnek, második eszközként. A termékhez 1 éves Office 365 előfizetés is jár, valamint 1 TB OneDrive felhőtárhely is hozzáférhető. A 802.11ac vezetéknélküli technológia háromszor olyan gyors, mint a hagyományos hasonló opció – egy USB 3.0 port, kettő USB 2.0 port, egy HDMI port, valamint Ethernet aljzat található a notebookon: a kapcsolódás ennek megfelelően nem kér kompromisszumot. A 14 col képátlós készülék Intel Celeron vagy Pentium processzorokkal szerelt, 32 vagy 64 GB eMMC háttértárral, illetve 4 GB DDR3L memóriával ellátott, a grafikus támogatást pedig az Intel HD Graphics biztosítja. Mindehhez akár 9 órás akkumulátor-üzemidő társul. Fentiek tekintetében igazán különlegesnek számít, hogy a burkolat kevesebb, mint 18 milliméter vékony, a súly pedig mindössze 1.65 kilogramm.

Követve ugyanazt a dizájnt és kreatív inspirációt, mint amelyet az Aspire 1-nél tapasztalhatunk, az Aspire 3 megadja mindazt az erőt és teljesítményt, amit az intenzív médiatartalom-fogyasztó elvár

Az Aspire 3 14 colos HD, 15.6 colos HD, vagy 15.6 colos full HD kijelzőkkel érhető el. A processzor opciók terén rendelkezésre áll Intel Core, Celeron, és Pentium verzió, akár 12 GB RAM-mal társítva. Ezek felett jelen van az Acer Blue LightShield technológia is, mely redukálja a káros kékfény sugárzást, így segít abban, hogy a szem kevésbé fáradjon el a használat során.

Még jobban felfokozott képességekkel, annak érdekében, hogy jobban megfeleljen az erőteljes médiacentrikus életstílusnak: az Aspire 5 egy megbízható munkaerő, igazi igásló, mindenkinek, aki alkotni akar, sok megosztani való tartalommal. Legyen szó akár fotó szerkesztésről, vagy online publikálásról, az Aspire 5 megfelelő partner – pontosan ismerve, milyen is az elfoglalt életstílus.

Az Aspire 5 akár hetedik generációs Intel Core processzorokkal, valamint a legújabb NVIDIA GeForce grafikával férhető hozzá, maximálisan akár 20 GB DDR4 2400 MHz-s RAM-ot is kezelni tud. A háttértárolók széles skálán mozognak, a HDD-k lehetnek akár 2 TB, míg az SSD-k akár 256 GB kapacitásúak.

Fejlett multimédiás teljesítmény jellemzi, és teszi kivételessé az Aspire 5-öt. 15.6 col képátlós HD, vagy full HD kijelzői IPS technológiára épülnek, ennek megfelelően színhű és széles látószögű felületeket kapunk. Az Acer TrueHarmony életszerű hangzásvilágot tár elénk, míg a két digitalis mikrofon az Acer Purified Voice illetve a Cortana technológiákat alkalmazzák. Mindemellett a Skype for Business garantálja, hogy az üzleti- illetve családi videochatek tiszták és lagmentesek lehessenek. További perifériákként érdemes megemlíteni az USB 3.1 Type-C Gen 1, az USB 3.0, valamint a két darab USB 2.0 aljzatokat.

Az Aspire-felhozatal csúcsán található az Aspire 7, mely professzionális felhasználásra lett tervezve. Így például a tervezők megtalálhatják könnyedén számításaikat ezzel az eszközzel, de mindenki, aki igényli az erőt és teljesítményt professzionális ambícióihoz, jól jár vele.

Az Aspire 7 vékony burkolata alatt hetedik generációs Intel Core alapfeszültségen dolgozó CPU található, és akár NVIDIA GeForce GTX 1060 grafikát is választhatunk konfigurálásnál. Annak érdekében, hogy a felhasználók megkaphassák mindazt, amit elvárnak e téren, akár 32 GB DDR4 2.4 GHz RAM is választható, különféle háttértárakkal (a HDD-k akár 2 TB, az M.2 SSD-k pedig akár 512 GB kapacitással rendelkezhetnek). Az Aspire 7 továbbá tartalmaz HD kamerát is, HDR funkcióval, míg a Dolby Audio Premium nagyszerű szórakoztatási faktort biztosít.

Gyors hálózati hozzáférésben sem szenved hiányt az eszköz, így nem meglepő, hogy 2×2 MIMO 802.11ac vezetéknélküli technológiát, és gigabites Ethernet aljzatot kapott. A kiosztás e téren hasonló, mint az Aspire 5 esetében, valamint itt is elérhető a kikapcsolt állapotban történő USB-s töltés. A kivitel nagyon meggyőző, az eleve vékony küllemhez premium alumínium fedlapok tartoznak, stilizált mintázattal. Az Aspire 7 elérhető 15, valamint 17 col képátlós kijelzőkkel.

Acer Predator monitorok

Az Acer korábban még két új 27 col képátlós Predator gaming monitort is bemutatott, melyek a játékélményt lenyűgöző szintekre emelik. Megkapó vizuális tálalással, vibráló színekkel, és utánozhatatlan teljesítménnyel érkeznek a termékek. A Predator X27 új szintre emeli a játékot az NVIDIA G-SYNC HDR segítségével, és akár 4K felbontást is elérhetünk, 144 Hz-es frissítéssel, míg a Predator Z271UV 1800R ívelt panelt és szemkövető technológiát tartalmaz az intuitív játékélményért.

Mindkét monitor Quantum Dot technológiával rendelkezik, szélesebb színtartománnyal és magasabb fényerővel, mélyebb szaturációval és jobb pontossággal. Ezáltal drámaian éles, színtelt végeredményt kapunk – a Predator X27 az Adobe RGB skálát 99 százalékban lefedi, míg a Predator Z271UV 130 százalékos sRGB lefedettségi tartományt kínál. A Quantum Dot alapú panel nano méretezésű képpontokat egyesít, ezáltal a színmegjelenítés még nagyobb, szélesebb skálán mozog, főként, ha összehasonlítjuk a szóban forgo termékeket hagyományos monitorokkal.

Az Acer Predator X27 lenyűgözően élénk képmegjelenítést garantál, elmosódásmentes tálalásban, köszönhetően a magas szintű 4K felbontásnak, valamint a 144 Hz-s képfrissítésnek, a gyors, 4ms válaszidőnek, valamint a magas fényerőnek. Az eszköz fel lett vértezve az Acer HDR Ultra technológiájával, ez jelenleg a legjobb kontrasztminőséget jelenti magas dinamikatartományokban, a fejlett LED fényerő-kezelésnek köszönhetően pedig 384, egymástól elkülönített zóna található, amelyek csak akkor kerülnek használatba, amikor ténylegesen szükséges. Mindez nem csak egy szélesebb, mélyebb és telítettebb színskálát eredményez, de a fénysűrűség-tartomány is jóval tágabb, mint a hagyományos dinamika tartománnyal rendelkező monitorok. Ha megvizsgáljuk a kijelző háttérvilágítását, máris látjuk, hogy a fekete tartományok sokkal sötétebbek és mélyebbek, ez különösképp akkor kedvez a gamereknek, amikor sötétebb helyszíneket kell megjeleníteni a játékban. A csiszolt gyémánt mintázatú, teljesen fémből készült talp kimondottan robusztus, garantálja, hogy a monitor minden helyzetben stabil marad, ugyanakkor rendkívül ergonómikus is az állítható-dönthető kialakítással egyetemben.

Az Acer Predato Z271UV WQHD felbontással domborít, és ívelt 1800R panelt hordoz, melynél a képernyő mindegyik szeglete egyforma távolságra van a játékos szemeitől – ez fokozza a játékélményt, mivel szélesebb mezőben látható a játékmező, kihatva a perifériás látásra. A monitor ZeroFrame, azaz kávamentes kialakítást kapott, továbbá széles tartományban lefedett, 125 százalékos sRGB színskála-támogatást kapott. Extrém gyors, 1 ms (natív 3ms) válaszidővel, ezáltal elfelejthetjük az elmosódott képmegjelenítést, ráadásul túlhajtási lehetőség is van, egészen 165 Hz-ig. Amikor a monitort tervezték, az lebegett a mérnökök szemei előtt, hogy az alakíthatóság minél inkább jelen legyen, így -5-től 25 fokig dönthető, illetve +/- 30 fokban fordítható. A magasság is széles tartományban állítható.

Természetesen konnektivitás terén sincs oka szégyenkeznie a monitornak, ugyanis DisplayPort, HDMI, audió kimenet, valamint USB 3.0 is található aljazatok terén. Két 7 Wattos hangszóró garantálja a magas minőségű hangélményt az Acer TrueHarmony technológiájával a dinamikus szórakoztatás folyományaként.

Mindezeken felül a Quantum Dot technológia jelenléte mellett mindkét monitor támogatja az NVIDIA G-SYNC normát, ezáltal teljesen szinkronba hangolt képmegjelenítést kapunk, míg az NVIDIA ULMB éles, autentikus vizuális élményt garantál. Beépített Tobii-Eye szemkövető rendszerével a hagyományos egér-billentyűzet irányítás jól kiegészül, és a technológia érzékeli, ha a gamer szemeivel a képernyő bizonyos részeire fókuszál. Mindez még gazdagabb, még életszerűbb játékélményt jelent. Jelenleg 100 játék rendelkezik szemkövetés-támogatással.

Az új kijelzők akár 178 fokos széles látószögű betekintést biztosítanak, horizontálisan és vertikálisan egyaránt. Tovább fokozva a kényelmet, az Acer VisionCare is jelen van, FlickerLess, BlueLightShield, ComfyView és egyéb, a szemet kímélő technológiákkal.

A Predator GameView a gamereknek precíz színbeállítást, célkereszt-hangolást, valamint fekete színárnyalat-növelést biztosít egyebek mellett. Az egyéni beállítások három különböző profilba menthetők, akció, verseny, és sport módokban – ezek között szabadon lehet váltani, akár játék közben is.

Acer Switch 5, Acer Switch 3

Az Acer ma kibővítette népszerű Switch kettő az egyben notebook vonalát két új modellel, a Switch 5-tel, és a Switch 3-mal – a Windows 10 közreműködésével, egy-egy erőteljes, magas mobilizáltságot adó kivitellel munkához, iskolába, szórakoztatáshoz.
Mindkét új Acer Switch kettő az egyben notebook használható az Acer Active Pen-nel, mellyel gyerekjáték a képernyőre skicceket készíteni, jegyzeteket írni, vagy akár dokumentumokat létrehozni, fotókat szerkeszteni.

Az Acer Switch 5 a Switch Alpha 12 vonalát követi, ezáltal ventilátormentes, csendes élményt ad (Acer LiquidLoop hűtés), valamint tökéletes teljesítmény is garantált az akár hetedik generációs Intel Core i7 processzorokkal. Az Acer társított technológiája lehetővé teszi az egykezes beállításokat és kezelést az adott betekintési szögből. Mindezek mellett az eszközök megkapták a Windows Hello támogatást is, ujjlenyomat-olvasóval a gyors és biztonságos hozzáférés érdekében.

Az Acer Switch 3 2 az 1-ben dizájnja 12.2 col képátlós kijelzőt hordoz, Intel processzorokkal, valamint csendes, ventilátormentes dizájnnal lett felvértezve.

Ventilátor-mentes Switch 5: teljesítménycentrikus, csendes, megbízható
A Switch 5 modell az Acer első olyan kettő az egyben modellje, amely hetedik generációs Intel Core i7 és i5 processzorokkal rendelkezik, mely több, mint elegendő hátteret nyújt a komolyabb feladatokhoz, prezentációkhoz és szórakoztatáshoz, akár menet közben is. A beépített ujjlenyomatolvasó a ki- és bekapcsológombon azonosítja a felhasználókat és gyors hozzáférést biztosít projektjeikhez. A felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy az információk folyamatosan biztonságban lesznek.

Az Acer Switch 5 bármely betekintési szögéből egyszerűen kezelhető az eszköz akár egy kézzel is. Továbbá a Switch 5 az Acer LiquidLoop rendszerét használja, amely egy ventilátor nélküli hűtésrendszer – a működés eredményessége ventilátorzaj nélkül is garantált; az eszköz ideális lehet meetingek mellé, vagy egy légterű irodákba. Plusz a LiquidLoop hűtőrendszer esetében nem kell tartani lerakódott, eltömítődést előidéző portól, így az élettartam jelentősen megnövekszik. Mindehhez erőteljes, hetedik generációs Intel Core processzorok tartoznak, reggeltől estig tartó 10.5 órás akkumulátor üzemidőt garantálva a terméknek.

A Switch 5 eloxált alumínium tokozást kapott, mely elegáns és modern. 12 col képátlós, vibráló színekkel felruházott széles látómezejű FHD+ érintőképernyője IPS technológiát kapott, s a figyelemre méltó 2160×1440 képpontos felbontás is rendelkezésre áll. A felhasználók élvezni fogják az erőteljes, természetes színpalettát, legyen szó akár videókról – a 178 fokos betekintési szög pedig tovább növeli az élményt. Az Acer TrueHarmony és a Smart Amplifier technológiák pedig hozzák az elvárt, fokozott audióteljesítményt, és növelik a kivételes kijelző amúgy is tökélyre hangolt adottságait.

A Switch 3 elhozza felhasználójának a tökéletes használhatóságot, teljesítményt a diákoknak, családoknak és mindenkinek, akik költséghatékony megoldást keresnek a kategóriában. Az eszköz Intel Pentium és Intel Celeron processzorokkal érhető el, melyek révén optimális mindennapi teljesítményt kapunk, akár 8 órányi akkumulátor üzemidővel. A 12.2 col képátmérős kijelző hihetetlen precizitást nyújt, köszönhetően egyebek mellett a 10 pontos érintőkijelző-élménynek. Széles, 178 fokos betekintési szögű kijelzője IPS technológiát kapott. Az előlapi hangszórók teljesítménye jól kiegészíti a lenyűgöző képi élményt, illetve a fém felső burkolat pedig tetszetős sarok-kialakítást kapott a kellemes küllem megléte érdekében.

Mind az Acer Switch 5 és az Acer Switch 3 hozzácsatolható klaviatúrával érkezik, melyek ultrabiztonságos és stabil mágnesek segítségével állíthatók ergonómikus szögekbe a felhasználó igényei szerint. A Switch 5 mindössze 5.85 mm vékony, billentyűzete háttérvilágítást is kapott, 1.4 milliméter vastagságúak, így utazás közben is garantálják a produktivitást gépelés közben. Továbbá a billentyűzet nem karistolja a képernyőt, így még egyszerűbb a szállítás összehajtott módban. A nagy trackpad biztosítja a kényelmes és intuitív irányítást, navigációt.

A sokoldalú és egyben stabil U-alakzatú támaszték jól kiemeli a képernyőt, mely állítható akár 165 fokos szögben is. A csúszásgátlós dizájn megtartja egyhelyben a képernyőt, amikor a felhasználók épp megérintik a képernyőt, vagy épp írnak rá. Plusz a Switch 5 kompromisszumok nélkül állítható pozicíóba egyetlen kézzel, köszönhetően az automatikusan visszahajló támasztéknak. Mindkét rendszer támogatja az Acer Active Pen-t, mely rendkívül akkurátus, illetve direktben írhatunk segítségével a képernyőre, persze virtuális értelemben, természetes tinta- és papír hatással (Windows Ink).

A Switch 5 és Switch 3 is rendelkezik előlapi és hátlapi kamerákkal, melyek révén a videókonferenciák létrehozása és lebonyolítása, valamint az emlékek, örömteli pillanatok elcsípése gyerekjátéknak minősül. Mindkét rendszer előlapi webkamerái képesek 720p FHD videófelvétel készítésére.

Azon kereskedelmi ügyfelek számára, akik szeretnék Acer Switch 5 készüléküket egy erőteljes munkaállomássá alakítani, nagyszerű választás lehet az Acer USB Type-C dokkoló. Ez a kompakt kiegészítő eszköz garantálja a gyors adatátvitelt videók, audiótartalmak esetén, és azonnali konnektivitást jelent külső kijelzők és egyéb eszközök számára. Minden lehetséges csatolóaljzat megtalálható rajta, ami az üzleti felhasználóknak kellhet: DisplayPort, HDMI, két USB 3.1 Type-C port, valamint három USB Type-A port is, de audio- és mikrofonbemenet is található, nem beszélve az audiókimenetről külső hangszórók részére.

A Switch 5 és Switch 3 mindegyike meggyőző memória- és háttértárkapacitással bír. A Switch 5 256, illetve 512GB PCIe SSD-vel is rendelhető, mindkét modell akár 8GB LPDDR3 SDRAM-ot is kaphat. A Switch 3 32GB, 64GB, illetve 128GB eMMC-t is képes kezelni, akár 4GB LPDDR3 SDRAM társaságában. Mindkét verzió rendelkezik MicroSDXC slottal. A termékek mindkét típus esetében megkapják az USB 3.1 Type-C portokat a gyors adatátvitel végett, akár 5Gbps eszközök közti adatátvitel-sebességre képesen. Mindkettő eszköz megkapja továbbá az USB 3.1 Type-A portot, valamint Bluetooth 4.0 támogatással is rendelkeznek.

Acer 4K kijelzők és projektorok

Néhány héttel ezelőtt az új Acer 4K kijelző-termékvonal is bejelentésre került, beleértve az új H7850, valamint V7850 4K projektorokat a házimozizás szerelmesei számára.

Mindemellett az új ProDesigner PE320QK 4K LED monitor is bemutatkozott, kreatív professzionális felhasználásra tervezve. A projektorok 4K UHD felbontással rendelkeznek, HDR- és Rec. 2020 kompatibilisek, az AcuMotion technológia pedig kivételes értékkel és teljesítménnyel kecsegtet az audio-video szerelmeseinek. Az új ProDesigner PE320QK monitor egyesíti az Acer HDR Xpert technológiáját, mely kivételes kontrasztot kínál, valamint USB Type-C támogatással rendelkezik, és hordozza a kreatív ZeroFrame (kávamentes) kialakítást is.

Az Acer H7850 és a V7850 projektorok borotvaéles képmegjelenítést biztosítanak akár 120 hüvelyk képátlóig, tehát a felhasználók megtapasztalhatják, mire képes a 4K felbontás. Több, mint 8.3 millió képponttal a H7850 és a V7850 TI XPR technológiát használ, mely révén tökéletes képrészletesség érhető el. Figyelembe véve a videostream tartalomszolgáltatásokat, a premium 4K tartalom megjelenítése minden eddiginél egyszerűbb és elérhetőbb. Ezek a projektorok biztosítják a felhasználók számára, hogy az UHD felbontás minden egyes másodperce úgy legyen élvezhető, hogy nem kell kimozdulni otthonról, nem kell moziba menni.

Az Acer H7850 és a V7850 is HDR kompatibilis eszközök, nagyszerű dinamika-tartományt reprodukálva, kiterjesztett kontrasztarányokkal, széles tartományú fényerőskálával. A projektorok világosabb helyen használva jól alkalmazkodnak a külső behatásokhoz, csakúgy, mint sötétebb helyszíneken, így ennek megfelelően mindig a legoptimálisabb vetítési minőséget/fényerőt kapjuk. Mindkét projector rendelkezik a DynamicBlack kontrasztarány-opcióval, ami gyakorlatban 1 000 000:1-es adatot jelent; köszönhetően a frame-by-frame analizálásnak (minden egyes képkocka, külön-külön), valamint a dinamikusan és automatikusan változó izzó beállłításoknak, illetve a fekete szint optimalizációnak.

Megfelelve a legmagasabb felhasználói elvárásoknak, a H7750 fényereje a 3000 Lumen szintig terjed. A V7850 RGBRGB színskálát használ, mely közbenjárásával teltebb színeket kapunk, nem beszélve a Rec. 709 sztenderdről, aminek köszönhetően a valós, eredeti színeket és tónusokat láthatjuk viszont a kivetített képnél. Mindkét modell Rec. 2020 kompatibilis (UHDTV norma). A 7850 modell kecses, elegáns és egyben indusztriális dizájnnal rendelkezik, ezt el is ismerték a Red Dot Award: Product Design 2017 díjjal.
A H7850 és V7850 projektorok tartalmazzák az Acer AcuMotion technológiát, mely fokozza a képminőséget gyors mozgásábrázolás esetén, redukálja az elmosódást. A technológia olyan frame-eket general, amelyek digitálisan javítják a használhatatlannak ítélt képkockákat, így nem lesz többé semmi szellemképes, elmosódott például egy szimulációban (játék), vagy egy akciófilmben. Mindkettő projektor fel lett szerelve az Acer ExtremeECO energiahatékony kiegészítőjével, mely révén az energiafelhasználás akár 70 százalékkal csökkenthető, illetve az izzó élettartama akár 15 ezer órára növelhető.

Az Acer új ProDesigner PE320QK monitora UHD 4K felbontással lett felruházva, pontosan annak céljából, hogy magas részletességű képmegjelenítést tehessen lehetővé. Fotográfusok, videóvágók, és mindenki, aki kreatív vonalon dolgozik, nagyra fogja értékelni az új monitorok HDR Xpert technológiáját, mely fokozott fényerővel, éles, elkülönített világos-sötét kontrasztokkal rendelkezik, beleértve a széles spektrumon mozgó, vibráló, mély színpalettát. A monitor kecses kávamentes kialakítása még szélesebb körű felhasználást tesz lehetővé, mindemellett kifejezetten kellemes megjelenést biztosít az irodában, vagy más felhasználási környezetben. Az eszközbe beépítésre került a hatékony USB-C port, annak érdekében, hogy a konnektivitás még egyszerűbb legyen.

Acer Predator Helios 300

Még korábban, az Acer next@acer globális sajtótájékoztatóján bemutatták az új Predator Helios 300 gaming notebookcsaládot. 15.6 és 17.3 colos kijelzőkkel érhetők el a termékek, mattfekete burkolattal, kellemes vörös berakásokkal, kissé éles, szórakoztató dizájnnal. Az eszközök Windows 10 operációs rendszerrel kerülnek szállításra, erőteljes kiegészítő opciókkal és technológiákkal, középkategóriás árakkal. Ezáltal a gaming notebookok minden eddiginél könnyebben lesznek elérhetők.

A Predator Helios 300 szíve egy túlhajtható NVIDIA GeForce GTX 1060 vagy 1050Ti GPU, melyek hetedik generációs Intel Core i7 (7700HQ) vagy i5 (7300HQ) processzorokkal lettek kombinálva a kimagasló teljesítmény érdekében. Mindehhez akár 16GB DDR4 RAM járul (bővíthető 32GB-ra), nem beszélve a gyors SATA SSD-ről, valamint az 1TB-s HDD-ről. A termékeken nyitható aljzatok is helyet kaptak, annak érdekében, hogy minél egyszerűbb legyen a memória- és/vagy a tárolómodul komponensek bővítése.

A Predator Helios 300 USB 3.1 Type-C aljzattal is rendelkezik, USB 3.0 portot is kapott (kikapcsolt állapotban is lehetőség nyílik külső eszköz USB töltésére), valamint találunk két USB 2.0 aljzatot, valamint HDMI 2.0 bemenetet is. Amennyiben vezetéknélküli kapcsolatot szeretnénk, rendelkezésre áll a gyors 2×2 802.11ac technológia, de természetesen kapunk gigabites Ethernet portot is.

Alapvetően szórakoztatóközpontnak tervezték a Predator Helios 300 notebookokat, így a termék tökéletesen lefedi a gamerek és a filmnézők összes igényét. Erőteljes dinamikájú 15.6 vagy 17.3 colos FHD IPS kijelzők jelentik a színhű, éles képmegjelenítést, míg a Dolby Audio Premium és az Acer TrueHarmony utánozhatatlan audioélménnyel ajándékozza meg a felhasználót. A Skype for Business biztosítja a videóbeszélgetések tiszta, lagmentes minőségét, míg a Cortana igazi hangélményt nyújt.

Ahhoz, hogy a játékélmény zavartalan legyen, dupla, AeroBlade 3D ventilátorrendszer technológia került alkalmazásra. Az ultravékony fémlapátok által a notebook működése mindig az optimális hőmérsékleten történik. Az előtelepített PredatorSense szoftver valós idejű rendszerinformációkat nyújt (túlhajtás is), így a gamerek remekül tudják monitorozni és kontrollálni a rendszer pillanatnyi állapotát egyetlen központi alkalmazással.

Acer Predator Triton 700

Az Acer next@acer globális sajtótájékoztatóján – nemrég – bemutatkozott a cég erőteljes és vékony Predator Triton 700 gaming notebookja is. A notebook 18.9 milliméter vékonyságú, 2.6 kilogramm súlyú, alumínium borítást és 15.6 col képátlós FHD IPS kijelzőt kapott. Mindehhez kitűnő minőséget jelentő technológiák tartoznak, áthágva a méret és a teljesítmény határait, kompromisszumoktól mentesen.

Mint az első új ultravékony Predator Triton gaming notebook sorozat tagja, fontos a megjelenés: fekete tokozás, minimalista dizájnnal, egyenes kontúrokkal, szögletes elülső sarkokkal. Egy nagyobb üveg jellegű felület a billentyűzet alatt egyfajta ablakként jelenti a notebook hűtésrendszerét, beleértve az AeroBlade 3D ventilátortechnológiát és azt az öt hővezető csövet – ez így egyébként precíziós érintőpadként is funkcionál.

A bestiát egy sztenderd feszültségű, hetedik generációs Intel Core processzor mozgatja, nagyteljesítményű NVIDIA GeForce 10 szériájú grafikával, két NVMe PCIe SSD-vel (RAID 0 konfiguráció), és akár 32GB DDR4 2.4 GHz RAM is rendelkezésre áll.

Természetesen a Predator Triton 700 készen áll a VR élményre is. Emellett az eszköz dinamikius, kitűnő fényerejű megjelenítést garantál, 15.6 col képátlós FHD IPS kijelzővel, NVIDIA G-SYNC támogatással, így akár külső monitor csatlakoztatásán is gondolkodhatunk. A Dolby Audio Premium és Acer TrueHarmony technológiák utánozhatatlan hangélményt nyújtanak, a Skype for Business pedig garantálja a videóbeszélgetések és konferenciák tisztaságát, lagmentességét.

A notebook további erőteljes kiegészítő opcióihoz egyértelműen hozzátartozik a Killer DoubleShot Pro hálózatkezelés, valamint a Thunderbolt 3 kapcsolódás. Ezek akár 40 Gbps maximum sebességet is biztosíthatnak, illetve 4K videókimenet-támogatással is rendelkeznek. A Predator Triton 700 tartalmaz két USB 3.0 aljzatot (kikapcsolt módban USB töltési lehetőséggel), két darab HDMI 2.0 portot, egy Display portot és gigabites Ethernet portot is.

Természetesen egyetlen gamer notebook sem igazi mechanikus billentyűzet nélkül, mely felhőtlen gépelést, gyors, akkurátus válaszidőket jelent. A gombok RGB háttérfényt kaptak, és egymástól külön is programozhatók.

A PredatorSense szoftver segítségével a gamerek egyetlen felületen keresztül irányíthatják és szabhatják testre a gépet, beleértve a háttérvilágítást, hotkey kiosztást, ventilátor beállítást, és a teljes rendszermonitorozást.

Acer Swift 1, Acer Swift 3

Mindkét eszköz Windows 10 operációs rendszert kapott: az Acer Swift 3 egy kecses, hordozható készülék, nagyszerű teljesítménnyel – ideális utazáshoz, ha menet közben szeretnénk dolgainkat intézni. Emellett az ultravékony Acer Swift 1 kivételes kiegészítőkkel elsősorban a produktivitásra lett kialakítva, így legtöbb hasznát az irodában, vagy az előadóteremben vehetjük, csodálatos külsővel, úgy, hogy mellette pénztárcabarát is tud maradni.

A mérések szerint 17.95 mm magas, és 1.8 kilogramm: a Swift 3 karcsú és pehelykönnyű dizájnja egy masszív, csiszolt hatású aluminium házat kapott, mely révén garantált a robusztus kialakítás. Hetedik generációs Intel Core processzorokkal, Intel HD vagy NVIDIA GeForce grafikával, akár 10 órás akkumulátor rendelkezésre állási idővel segíti a felhasználókat abban, hogy egész nap a munkára, majd utána a szórakozásra tudjanak összpontosítani.

A Swift 3-mal nagyszerű produktivitás érhető el, ehhez a 14, vagy 15.6 col képátlós full HD IPS kijelzők is hozzájárulnak, gyors 512GB SSD-k és 1TB-s HDD-k egészítik ki a pozitív összképet. Mindezekhez akár 8GB memória, 2×2 MIMO 802.11ac vezetéknélküli technológia is társul.

További elengedhetetlen kiegészítők: USB 3.1 Type-C port, HD webkamera SHDR támogatással – pluszban az opcionális billentyűzet háttérvilágításról sem szabad megfeledkezni, amely a gépelést nagyban könnyíti sötét helyszíneken. A terjedelmes precíziós touchpad pedig kényelmes helyet biztosít a navigáláshoz, scrollozáshoz és zoomoláshoz.

Létezik egy speciális kivitele is a Swift 3-nak: itt a burkolat csillogó Corning Gorilla Glass üvegezést kapott, biztosítva az egyedülálló rugalmasságot és ellenállóságot.

Pillekönnyű és jó árazású: a Swift 1 tökéletesen alkalmazkodik egy diák pénztárcájához, ráadásul könnyedén hordozható és lenyűgöző kiegészítő opciókat tartalmaz. Ezáltal a produktivitás bárhol, bármikor garantált, növelve az eszköz értékállóságát. A magasság a Swift 1 esetében 14.95 mm, a súly 1.3 kg. A Swift 1 teljes fémtokozással, három színben érhető el (Pure Silver, Luxury Gold, és Sakura Pink).

 

Akár 10 órás akkumulátor üzemidejével a Swift 1 egy kivételesen megbízható notebook, sok extra órát megspórolva a késő esti tanuláshoz, vagy épp a web böngészéséhez. A Swift 1 13.3 col képátlós FHD IPS kijelzőt kapott, Intel Pentium vagy Celeron processzorral érhető el, társítva 4GB memóriával, 64, 128 vagy 256GB SSD vagy eMMC tárhellyel. Ugyanúgy, mint a Swift 3, a Swift 1 is rendelkezik az ultragyors 2×2 MIMO 802.11ac vezetéknélküli technológiával.

Mindkettő notebook támogatja a Windows Hello-t, így még biztonságosabb az ujjlenyomat alapú azonosítással kivitelezett belépés. A Skype Business garancia arra, hogy a konferenciabeszélgetések tiszták és lagmentesek legyenek. Az eszközök fel lettek vértezve az Acer BlueLightShield technológiával is, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók beállítsák a kellemetlen kékfény mennyiségét – ezáltal csökkenthető a szemek fáradása. Az Acer TrueHarmony pedig teltebb, még élethűbb audióélményt ígér.

Még több fotó: Techaddikt.hu Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon technikával készítettük.
Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarország biztosítja. A Techaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., Telenor Magyarország
Utómunka hardver: Acer, ASUS