TechAddikt Tesztek Asus ASUS Cerberus V2 gaming headset – sokoldalú kiegészítő

[TESZT] ASUS Cerberus V2 gaming headset – sokoldalú kiegészítő

Az ASUS termékpalettája rendkívül tág, gondoljunk csak bele: nincs olyan szegmens az alaplapoktól a routerekig, amelyet ne fedne le a márka valamilyen módon. A kategóriák is természetesen elkülönülnek, ennek megfelelően az egyik legerősebb irányvonal a gaming itt is – ROG, Strix, és a többi. Teszteltük az ASUS Cerberus V2 játékosoknak fejlesztett headsetjét.

Sok minden releváns akkor, ha játszani szeretnénk – a komponenseket tekintve. Akkor pedig még inkább, ha a játékot mesteri szinten, már-már megszállottan űzzük. A gaming vonal igen sajátos és egyben komplex, ezt jól tudja az ASUS is, így érthető, hogy a gamer portfólió is kimondottan változatos. Szűkítsük a kört a headsetekre, ugyanis itt is nagy a választék, csak el ne vesszünk benne.

Aki nem kimondottan a 7.1-es megoldásokat keresi (lásd ROG Centurion), annak tökély megoldás lehet a jó ár-érték arányú ASUS Cerberus V2. Markáns dizájnja, divatos színösszeállítása mind-mind amellett szól, hogy jelenleg az egyik legjobb döntés lehet vásárláskor.

Dobozolás tekintetében nincsenek túlspilázva a dolgok, egyszerű, átlátszó műanyag tokozást kapott a ASUS Cerberus V2, tetszetős fantáziaháttérrel, alul megerősített műanyag talapzattal. Azaz talapzat most nincs, mint a ROG Centurion esetében, csak egy fiókszerű tartóelem, maga a füles egy szintén átlátszó műanyag belsőben lett elhelyezve. A kibontás nem annyira egyszerű, kiváltképp, ha meg szeretnénk óvni a doboz állagát, nem akarunk idő előtti törést és repedést.

Kihúzva a dobozból a ASUS Cerberus V2-t, máris szembetűnik a prémium kiszerelés. A fejhallgató váza erős acélnak, vagy legalábbis hasonló tulajdonságú fémötvözetnek hat, a fejmérethez igazítható keresztpánt varott szegélyű vajbőr, csakúgy, mint a fülpárnák mindkét oldalon. A felületek puhák, jól alkalmazkodnak a fülekhez és magához a fejhez is, a súly optimális, felvétel után nem szorít.

Nagyobb hőségben, klíma hiányában azonban ne várjunk csodákat az ASUS Cerberus V2 esetében sem, tizen-huszonpercnyi játék után is már kezdődhet a verejtékezés, úgyhogy kénytelen-kelletlen be kell iktatni némi szünetet a procedúrába.

Természetesen a ASUS Cerberus V2 rendelkezik mikrofonnal is, ez a csomagolásban külön található meg, és egy 3.5-ös multifunkciós jackdugóval csatlakozik a fejhallgatóhoz. Ki viszont nem tudjuk hajtani, vagy felcsapni, ezért javallott chatmentes játék közben félrerakni, amennyiben zavarná a perifériás látásunkat.

Minden elfogultság és túlzás nélkül kijelenthető, hogy stúdió minőséggel felruházott fejhallgatót tisztelhetünk az ASUS Cerberus V2 személyében. Azon felül, hogy a játékosok minden igényét kielégíti 2.0-ában, vájtabb füllel rendelkező zene- és filmrajongók is remekül megtalálhatják vele számításaikat.

Az 53 milliméter átmérőjű membránok által keltett mélyek masszívak, jól elkülönülnek, csakúgy, mint a középmagas és a magas tartományok. A komplex összhatás így áll egy egésszé, és teszi sokoldalúvá a headsetet. Még egyszer hangsúlyozva: nem csak a gaming vonalon.

Ha csatlakoztatjuk a mikrofon-modult, máris hallhatjuk, hogy az audioátvitel is remekre sikeredett. Tesztjeink során teamspeak jelleggel, illetve chat jelleggel is használtuk az ASUS Cerberus V2-t, nem leltünk hiányt semmilyen téren.

Tehát alapvetően az ASUS Cerberus V2 sokszínűsége felhasználási területein mutatkozik leginkább. Legyen akár gaming PC, laptop, PS4, okostelefon, tablet, vagy mp3 lejátszó – minden téren kitűnő választás.

ASUS Cerberus V2 specifikációk

Csatlakozás: 3.5 mm hang/mikrofon kombinált

Platform: PC, MAC, mobileszköz, PS4, Xbox One

Membrán: 53 mm átmérő, neodímium

Impedancia: 32 Ohm

Frekvencia válaszidő: 20-20000 Hz

Mikrofon frekvencia válaszidő: 50-10000 Hz

Mikrofon érzékenység: -45 dB ± 3 dB

Méret: 224.84×198.4×10.33 mm

Súly: 344 g

A cikkhez tartozó fényképeket Canon technikával készítettük.
Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarország biztosítja. A Techaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., Telenor Magyarország
Utómunka hardver: Acer, ASUS
ÉRTÉKELÉS
Forma, design
88 %
Kialakítás
90 %
Kezelhetőség, teljesítmény
94 %
Anyagminőség
91 %
Összhatás
92 %
Ár-érték arány
94 %
Előző cikkIsmerkedés az Acer aktuális termékválasztékával: új Aspire és Switch-széria, Swift és Predator modellek
Következő cikkWorld of Warcraft 7.2.5: Blight Boar koncert
teszt-asus-cerberus-v2-gaming-headset-sokoldalu-kiegeszitoRemek ár-érték arány, tetszetős külső, magas hanghűség és minőség jellemzi az ASUS Cerberus V2 gaming headsetet.