TechAddikt Mobileszköz Samsung Itt a Samsung Galaxy S6 és Galaxy S6 edge

Itt a Samsung Galaxy S6 és Galaxy S6 edge

A Samsung tegnap mutatta be okostelefon-portfóliójának legújabb generációját, a Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge készülékeket. A Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge tökéletesen ötvözi a prémium kategóriás anyagokat a legmodernebb Samsung technológiával, így új mércét állít fel a dizájn, a kidolgozás és a teljesítmény terén is.

samsung_s6_galaxy_edge_techaddikt

„Az új Galaxy S6 és Galaxy S6 edge készülékek a jövő mobil technológiáját kínálják a felhasználók számára” – mondta Kunos Balázs, a Samsung mobil és digitális képalkotási üzletágának igazgatója. „A Samsung azáltal, hogy odafigyel a vásárlókra, és tanul mind a sikerekből, mind pedig a hibákból folyamatosan új technológiákkal és ötletekkel állhat elő. Az újraálmodott dizájn, a kiterjedt partnerhálózat és a legújabb szolgáltatások révén a Samsung Galaxy S6 és Galaxy S6 edge nyújtotta felhasználói élmény új színt visz a fogyasztók életébe.”  

Az esztétika és a funkció találkozása

A fém és üveg kombinációjából született Galaxy S6 és Galaxy S6 edge tökéletesen ötvözi a praktikus kialakítást a lenyűgöző teljesítménnyel. A Galaxy S6 edge különösen egyedi és kiemelkedő szépsége mellett biztos fogást és háromdimenziós vizuális élményt nyújt a világ első, mindkét oldalon hajlított kijelzőjével. A jelenleg legkeményebb üvegből, azaz a Corning® Gorilla Glass 4-ből kialakított készülék egy sor, drágaköveket idéző színárnyalatban kapható, köztük a fehér gyöngy, a fekete zafír, az arany platina, a kék topáz és a zöld smaragd, amelyek mind kivételes vizuális élményt nyújtanak, ahogy a napfény rájuk vetül. Ez az időtlen dizájn a maga nemében különleges gyártási technológiát és egyedi minőségellenőrzést igényel, ezzel is megkülönböztetve a Galaxy S6-ot és a Galaxy S6 edge-et a piacon kapható többi okostelefontól. A készülék prémium kategóriás külső megjelenése valódi értéket képvisel, amelyet egy teljesen új, letisztultabb kezelőfelület egészít ki, és így még soha ilyen egyszerű nem volt az alkalmazások, a funkciók és a beállítások kezelése.

Ragyogó és élénk fotók a gyors kamerának köszönhetően

A Galaxy S6 és Galaxy S6 edge gyors előlapi és hátoldali kamerája gondoskodik arról, hogy elképesztően ragyogó és élénk képeket készíthessenek a felhasználók. Az előlapi (5MP) és a hátoldali (16MP) kamerák F1.9-es objektíve és a nagy felbontású érzékelői még sötétben is a legkiválóbb képminőséget garantálják, amit egy okostelefonnál el lehet érni. Emellett az automatikus, valós idejű, nagy dinamikatartományú (HDR) fotózást lehetővé tevő funkció, a smart optikai képstabilizátor (OIS) és az infravörös szenzoros beállítású fehéregyensúly funkció még nagyobb fényérzékenységet és éles képet biztosít. Továbbá, az új „Gyorsindítás” funkcióval – a főgomb kétszeri megnyomásával – a felhasználók mindössze 0,7 másodperc* alatt kameraképre válthatnak. A modern kamerafunkciók révén a felhasználók lenyűgöző minőségben örökíthetik meg legfontosabb személyes élményeiket, bárhol is legyenek.

Modern, vezeték nélküli töltés

A WPC- és PMA-hitelesített, tökéletesen beágyazott vezeték nélküli újratöltési technológia segítségével a Galaxy S6 és Galaxy S6 edge új iparági mércét állít fel az univerzális vezeték nélküli újratöltés

vonatkozásában. A készülékek kompatibilisek a piacon kapható, a WPC és az PMA szabványokat támogató összes vezeték nélküli töltőállomással. Vezetékes töltés esetén pedig ultragyorsan feltöltődik a készülék: másfélszer gyorsabban, mint a Galaxy S5 estén, s így például egy 10 perces töltés után körülbelül 4 óráig használhatjuk a készüléket.*

A legmodernebb processzor-technológia

A vékony (6,8 mm / 7,0 mm – edge) és rendkívül könnyű (138 g / 132 g – edge) Galaxy S6 és Galaxy S6 edge a jelenleg létező legmodernebb, élvonalbeli Samsung processzor-technológiát használja. A világ első 14nm-es, 64-bites platformra épülő mobil processzora, azaz az új LPDDR4 memóriarendszer és az UFS 2.0 flash memória még jobb teljesítményt és fokozottabb memóriasebességet tesz lehetővé alacsonyabb energiaigény mellett. Ráadásul a világ első 1440P/VP9-es hardveralapú kodekje alacsonyabb áramfelhasználás mellett biztosítja a felhasználók számára a nagy felbontású streaming videó tartalmak lejátszását. Ezen kívül az 5,1 hüvelykes Quad HD Super AMOLED kijelző 577ppi-s pixelsűrűséget garantál a vásárlók számára. A világosabb kijelző (600cd/m2) a szabadban is jobban látható, így a fogyasztók kompromisszumok nélkül bárhol, bármikor használhatják telefonjukat.

Könnyű és biztonságos mobilfizetés

A Samsung Pay, azaz egy új, könnyen használható mobilfizetési szolgáltatás – amelyet több helyen lehet majd használni, mint bármely más hasonló, egyetlen alkalmazáson alapuló szolgáltatást – a második félévben lesz elérhető a Galaxy S6 és Galaxy S6 edge-en az Egyesült Államokban. A Samsung KNOX által, az ujjlenyomat olvasóval és modern biztonságikód-generálással biztosított Samsung Pay az NFC (Near Field Communication – rövid hatótávú kommunikáció) és az MST (Magnetic Secure Transmission – biztonságos mágneses átvitel) technológiával is működik, amelynek köszönhetően számos kártyaolvasóval és kártyatípussal kompatibilis.

Fokozott biztonság

A Galaxy S6 és Galaxy S6 edge a továbbfejlesztett Samsung KNOX-ra épül, azaz arra a minden elemében biztonságos mobil platformra, amely magas biztonsági besorolású funkciókat kínál a potenciálisan ártalmas programok elleni valós idejű védelemhez. Azáltal, hogy a piacvezető MDM és KNOX fejlesztések már bekapcsolásnál leegyszerűsítik, és hatékonyabbá teszik a mobileszköz-kezelést, mindkét készülék ideálisan használható vállalati környezetben is. Továbbá, a Find My Mobile funkció egy sor szolgáltatás – köztük a távolról kezelhető új „Reaktivációs Zár” – révén megóvja nemcsak az elveszett készüléket, de a rajta tárolt személyes információkat is. A továbbfejlesztett aktív ujjlenyomat olvasóval pedig a személyazonosítás még gyorsabbá válik, amely még nagyobb biztonságot garantál a titkosított adatok védelme szempontjából.

A Galaxy S6 és Galaxy S6 edge 2015. április 10-től lesz kapható világszerte 32/64/128GB tárkapacitással fehér gyöngy, fekete zafír, arany platina, kék topáz (csak a Galaxy S6 esetén) és zöld smaragd (csak a Galaxy S6 edge esetén) színekben.