TechAddikt Mobileszköz LG Az LG Watch Urbane LTE okosóra világújdonságnak számít

Az LG Watch Urbane LTE okosóra világújdonságnak számít

Az LG bemutatta a világ első LTE-képes okosóráját a Barcelonában megrendezett Mobile World Congress (MWC) nemzetközi kiállításon. A vállalat vezeték nélküli technológiák terén felhalmozott tudásbázisának és tapasztalatának eredményeként a következő generációs LG Watch Urbane LTE okosóra az NFC mellett számos olyan funkciót is tartalmaz, ami korábban e szegmensben nem volt elérhető.

lg_watch_urbane_lte_techaddikt

Az LG Watch Urbane LTE, a vállalat negyedik okosóramodelljeként a legmagasabbra kíván törni: egy analóg készülék kifinomult stílusát a legmagasabb szintű technológiával ötvözi. A polírozott, fém karóra 1,3 hüvelykes Plastic-OLED kijelzője alatt minden olyan kommunikációs lehetőség megtalálható, ami korábban csak az okostelefonokra volt jellemző. A 4G-s telefonokhoz hasonlóan az LG Watch Urbane LTE is képes hívást kezdeményezni, fogadni, vagy éppen szöveges üzeneteket küldeni. Ha pedig a szolgáltató támogatja ezt a funkciót, az óra alkalmas az úgynevezett push-to-talk (PTT) digitális adóvevő-technológiára is – az erre alkalmas, azonos hálózaton lévő PPT-képes eszközöket a felhasználók így gyakorlatilag végtelen hatótávú walkie-talkie-ként használhatják, és egyszerre akár több más eszköz tulajdonosával is kommunikálhatnak.

Az LG Watch Urbane LTE „szíve” a teljesen új, saját fejlesztésű LG Wearable Platform operációs rendszer. E platformon túl az okosóra továbbviszi a méltán népszerű előd, az LG G Watch R szinte összes funkcióját, köztük az Always-on módot, amely lehetővé teszi, hogy a kijelző folyamatosan bekapcsolt állapotban legyen. A kategória legnagyobb, 700 mAh-s akkumulátorával az LG Watch Urbane LTE kivételesen hosszú beszélgetési és készenléti időt tesz lehetővé, azaz egy feltöltéssel akár napokig is használható.

A könnyű kezelést az óra jobb oldalán elhelyezett három fizikai gomb segíti, a legfontosabb funkciók így egyszerűen elérhetők, a menüképernyők érintése nélkül. A felső gomb a gyorsbeállítási menüt hívja elő, itt az akkumulátor állapotának ellenőrzése és beállítása, a fény- és hangerő szabályozása mellett a kapcsolódási beállítások találhatók. A középső – fő – gomb a számlap és a telepített alkalmazások listája között vált. Az alsó gomb egyszeri gyors nyomása a menükben való visszalépést eredményezi, hosszan nyomva azonban vészjelzőként automatikusan felhívja az előre beállított telefonszámot, illetve elküldi viselője földrajzi koordinátáit is.

Az LG Watch Urbane LTE kapcsolódási lehetőségei szinte egyedülállóak. Az NFC technológia például lehetőséget ad egy, állandóan a felhasználók csuklóján lévő virtuális pénztárca használatára. Az okosórás fizetés gyorsabb és egyszerűbb az erre alkalmas technológiával rendelkező éttermekben, mozikban vagy éppen a közlekedés során, ráadásul a valódi tárcát sem kell közben elővenni. Könnyű elképzelni azt a kényelmet, amikor az okosóra segítségével megvásárolt mozijegyről a megfelelő időpontban emlékeztető érkezik az eszközre – pusztán a fizetési információk alapján.

A fejlett technológia természetesen nem jelenti azt, hogy az LG Watch Urbane LTE okosórától idegen lenne a fizikai kapcsolat: a beépített szívfrekvencia-monitor, illetve a fejlett mozgásérzékelő szenzorok az okostelefonoknál jóval egyszerűbb megoldást jelentenek az edzés során a test adatainak rögzítésére. Az alap edzőalkalmazáson kívül ráadásul az LG Watch Urbane LTE speciális funkciókkal áll a golf, a kerékpározás vagy a túrázás szerelemeseinek rendelkezésére. Az IP67 víz- és porállósági tanúsítvány pedig azt jelenti, hogy az óra akár fél órát is kibír egyméteres mélységben, azaz biztonsággal használható a zuhany alatt, de sportolás közben az izzadástól sem kell félteni.

Legyen szó tehát akár edzésről, akár irodai munkáról, a több száz elérhető virtuális számlappal az LG Watch Urbane LTE teljesen személyre szabható, akár az egyéni ízlésnek, akár az adott alkalomnak megfelelően – az óramutatók vagy a számlap háttere akár saját, okostelefonról vagy tabletről származó képekkel is egyedivé tehető.

Az LG Watch Urbane LTE jól mutatja, hogy mekkora innovációra képes az LG, az LTE technológiai fejlesztések vezető vállalata” – mondta Juno Cho, az LG Electronics mobilkommunikációs üzletágának elnök-vezérigazgatója. „Az új termékünk új kategóriát is teremt, hiszen világelsőként teszi elérhetővé az LTE-csatlakozást és a valódi személyre szabhatóságot egy csúcsminőségű, egyszerre modern és klasszikus karórán. Mindezzel megtestesíti „innovation for a better life” filozófinánk lényegét is, e szerint ugyanis innovációink a vásárlók életminőségének javítását szolgálják” – tette hozzá.

Főbb jellemzők:

– Chipset: 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon 400

– Operációs rendszer: LG Wearable Platform

– Kijelző: 1,3 hüvelykes P-OLED (320 x 320 / 245ppi)

– Hálózat: LTE

– Memória: 4GB eMMC / 1GB LPDDR3

– Akkumulátor: 700mAh

– Szenzorok: 9 axis / barométer / PPG – szívfrekvencia-szenzor / GPS

– Kapcsolódás: WiFi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.0LE / NFC

– Szín: ezüst

– Egyéb: Por- és vízálló (IP67) / hangszóró / mikrofon