TechAddikt Hardver ADATA Itt az ADATA Ultimate SU800 SATA 6Gb/s NAND SSD

Itt az ADATA Ultimate SU800 SATA 6Gb/s NAND SSD

Az ADATA Technology a nagyteljesítményű DRAM modulok és NAND flash termékek vezető gyártója bemutatta az Ultimate SU800 SATA 6 Gb/s 3D NAND SSD-jét, mely a legújabb fejlesztésű 3D NAND termékcsalád része.

adata-su800-ssd-techaddikt

Az SSD innováció és fejlesztés élvonalában az ADATA lecseréli az összes SSD termékét 3D NAND típusúra – a hétköznapi felhasználástól egészen a legnagyobb kihívások között teljesítő ipari termékvonalnál is. Az Ultimate SU800 egy középkategóriás, 3D NAND chipekre épülő modell, ami tökéletes választás lehet a 2D NAND SSD-k cseréjére, illetve hatalmas lépés a még hagyományos HDD-t használóknak. A lebegőkapus NAND cellákkal és a magas minőségű SMI kontrollerrel szerelt Ultimate SU800 elérhető 128 GB-től egészen 1 TB kapacitásig. A 3D NAND chipek magasabb sűrűségűek, nagyobb teljesítményűek és megbízhatóbbak a 2D, illetve a normál NAND flash SSD meghajtókhoz képest. Az ADATA a high-end felhasználóknak szánt SU900-as szériáját szeptemberben tervezi bővíteni.

A valaha volt legnagyobb sűrűség

Az Ultimate SU800 több rétegű 3D NAND flash chipek nagyobb sűrűségével exponenciálisan nagyobb adatsűrűséget is eredményez, mint más jelenlegi 2,5”-os SSD-k. A 128 GB-tól egészen az 1 TB kapacitásig elérhető tárhelyével széleskörű választási lehetőséget kínál. Akár operációs rendszerindító meghajtójaként vagy háttértárolóként, az Ultimate SU800 minden igényt kielégít. A megnövelt adatsűrűségnek és a 3D NAND flash technológiának köszönhetően kevesebb áramot is fogyasztanak, így energiahatékonyabbak is. Ez még inkább figyelemre méltó, ha az Ultimate SU800-t egy 2,5″-os belső merevlemezzel hasonlítjuk össze: több mint 80 % energiamegtakarítás DEVSLP (alvó eszköz) módban. Az Ultimate SU800 7 mm-es vastagságának köszönhetően könnyen beszerelhető ultrabookokba, notebookokba, az emelőkerettel pedig asztali gépekbe is egyszerűen illeszthető. Energiatakarékossága segít abban, hogy számítógépünket tovább használjuk akkumulátorról.

Kézzel fogható teljesítmény-javulás

Az Ultimate SU800 sokkal jobb teljesítményt és a kapacitások közti választás szabadságát kínálja a 3D NAND technikai újdonságával. Az SMI kontrollerrel az akár 560 MB/s olvasási és akár 520 MB/s írási sebességre is képes, így nagyjából 10 %-kal gyorsabb, mint a TLC chipeket használó 2D NAND meghajtók. Az Ultimate SU800 támogatja az SLC cache és a DRAM cache puffer technológiákat, amik lehetővé teszik a feladatterhelésfüggő sebesség menedzsmentet a rendszer erőforrásaihoz igazítva.

Robosztus megbízhatóság – újratöltve

Kezdve a nagyobb sűrűségtől, a 3D NAND Flash job redundanciát és rendelkezésreállást biztosít, mint a NAND flash tárolók. A technológiának köszönhetően több olvasási és írási ciklust visel el, mellyel az Ultimate SU800 akár 2 000 000 óráig is képes működni az első hiba megjelenésééig (MTBF). Ez 25 %-kal jobb teljesítmény, mint a 2D NAND SSD-k átlag 1 500 000 órás teljesítménye. Az Ultimate SU800-ba az ADATA beépítette az LDPC (kis sűrűségű paritás-ellenőrző) hibajavító kódot, továbbá egy RAID motort, ami ugyancsak a tartósságot fokozza. Az aprólékos komponens dizájnnak, az alkatrészek kiválasztásának és tesztelésének köszönhetően az ADATA megbízik az Ultimate SU800 minőségében, ezért 3 év garanciát vállal a termékre.