TechAddikt Hardver ADATA Itt az ADATA XPG SD700X külső, 3D NAND SSD meghajtója

Itt az ADATA XPG SD700X külső, 3D NAND SSD meghajtója

MEGOSZTÁS

Az ADATA bejelentette az XPG SD700X külső SSD-t.

Az IEC IP68 por- és vízállósági normáknak megfelelően a meghajtó katonai minősítésű ütésállósággal is rendelkezik. Elérhető 256 GB, 512 GB és 1 TB kivitelben, melyek mindegyike 3D TLC NAND lapkákra épít, valamint a gaming stílusú SD700X az USB 3.1 csatlakozón keresztül tökéletesen együttműködik a Windows, Xbox One, PS4 és Android rendszerekkel, ahol, mint külső adattároló azonnali elérést ad a rajta tárolt fájlokhoz. A 440 MB/s olvasási és írási sebességével majdnem négyszer gyorsabb, mint a standard külső HDD, így a játékok gyorsabban és simábban töltenek be róla.

A hordozható, por-, víz- és ütésálló adattároló

Az SD700X alapját az ADATA SD700 külső SSD adja, amely elnyerte a rangos iF Design Awardot. Megfelel az IEC IP68 szabványnak, így teljes mértékben ellenáll a pornak, valamint 60 percig akár 1,5 m mély vízben megőrzi működőképességét. Akár út közben akár otthon használják, az SD700X masszív és elegáns adattárolási megoldást kínál a gamereknek, megvédi a rajta tárolt tartalmakat még akkor is, ha arra valamit véletlenül kiöntünk vagy poros környezetben használjuk. Megfelel az Egyesült Államok Hadseregének MIL-STD-810G 516.6 követelményének.

A 3D NAND megnyitotta az utat a nagyobb kapacitás előtt

Az ADATA és az XPG kizárólag 3D NAND flash memóriákat használ, melyek sokkal tartósabbak és észrevehetően gyorsabbak, mint a 2D NAND SSD-k. A többrétegű flash memóriák sűrűsége (kapacitása) nagyobb, anélkül, hogy exponenciálisan az előállítás költsége is megnőtt volna. Így az SD700X 3D TLC NAND technologiával akár 1 TB kapacitással is elérhető, ami bőven elég arra, hogy több tucat (30 GB-50 GB méret között) nagy méretű PC játékot tároljunk rajta. A játékosok választhatnak a 256 és az 512 GB kapacitások között is.

Négyszer gyorsabb, mint a merevlemez

A DRAM gyorsítótárazásnak köszönhetően elérhetjük a 440 MB/s sebességet is, ami könnyedén felülmúlja a normál winchesterek teljesítményét. Összehasonlítva a merevlemezzel (melyeket a konzolok általában használnak), az SD700X akár négyszer gyorsabb is lehet. Legalább 20 %-kal csökkenti a játékok betöltődésének idejét, valamint tökéletesebb streaminget érhetünk el vele a játék során. A külső winchesterekkel szemben az SD7000X teljesen hangtalan, nem termel hőt, és a mozgó alkatrészek kihagyásának köszönhetően sokkal tartósabb.

Az XPG by ADATA-ról

Az Xtreme Performance Gear, vagy más néven XPG, nagyteljesítményű és különleges dizájnú, az ADATA gamereknek és overclockereknek szánt termékcsaládja. Az XPG csapat tagja játékosok és tuningolók és sok időt fektetnek a csapatépítésre. Az XPG termékek még az ADATA A+ tesztelésén is túlmutatnak, így biztosítják a teljesítményt és a stabilitást a gaming, a benchmarkok és túlhajtás rajongóinak. Az XPG világa új, izgalmas határokat feszeget a csúcstechnológiák összekapcsolásával, valamint iparágvezető partnerekkel a legfejlettebb grafika, fizika, játék terén – illetve növekvő figyelmet fordít a virtuális valóságra. Az XPG termékvonal nem csak puszta teljesítményével tűnik ki, hanem a megjelenésre, dizájnra is a stílusra is nagy hangsúlyt fektet. Az XPG azonnal felismerhető agresszív de mégis finom megjelenésével. A továbbfejlesztett hűtőbordával és magas sebességű memória-modulokkal az XPG mindent duplán biztosít a teljesítmény megszállottjainak. Az XPG termékek világszerte több tekintélyes elismerést kaptak, mint például a Good Design Award (Japán) és a Taiwan Excellence Gold Award. További tájékoztatásért látogassa meg a www.adata.com/xpg weboldalt.

Szólj hozzá!