TechAddikt Fotó Canon Itthon is bemutatkozott a Canon EOS M50

Itthon is bemutatkozott a Canon EOS M50

Fokozott kíváncsisággal vetettük bele magunkat a Canon EOS M50 magyarországi bemutatójába. Alapvetően két dolog végett: egyrészt kedveljük az olyan, előremutató technológiát hordozó MILC gépeket, amelyek majd’ egy DSLR minpségét tudják hozni, másrészt pedig lassan egy évtizede elhívatott rajongói és egyben felhasználói vagyunk a Canon márkának.

A Canon EOS M50 sajtóbemutatója a budai Cybejump trambulinparkban került megrendezésre. A különleges helyszínt elsősorban azért választotta a hazai importőr, hogy a gép magas szintű tulajdonságait (például mozgásfelvételek, azok korrekciója) élesben tudják tesztelni a meghívottak. Márpedig egy trambulinparkban garantált a mozgás jelenléte, nem igaz?

A Canon EOS M50 DSLR méretű érzékelőt kapott, a képfeldolgozás sebessége is remeknek tűnt az eddigi rövid próbák alapján. Gyengébb fényviszonyok nem jelentenek az eszköznek akadályt, ahogyan az sem, ha akcióorientált témát kell fotóznunk: az optimális és pontos zársebesség-állítás skálázása nagyban hozzájárul a kellemes végeredmény megszületéséhez.

Alapvetően a Canon EOS M50 igazi blogger-vlogger eszköz. Nyilván elsősorban a hordozhatóság-tudás aránya miatt, valamint a számos sokrétű funkció teszi rendkívül sokoldalúvá; nem utolsó sorban kategóriáján túlmutató tudással és funkciomnalitással.

Akár 4K felbontásban is forgathatunk a Canon EOS M50-nel,  ráadásul a képi világ (színtónus-telítettség, szép mélységélességek – igaz, utóbbi nagyban objektívfüggő) a klasszikus értelemben vett Canon EOS jelleget idézi.

Több aktivitásunkhoz is fogjuk a jövőben használni a Canon EOS M50 modellt, úgyhogy hamarosan beszámolunk majd részletesen tapasztalatainkról teszt formájában.

A Canon EOS M50 már kapható Magyarországon, egyebek mellett kiemelt partnerünknél, a Camera Kft-nél is beszerezhető.

Még több fotó: Techaddikt Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon technikával készítettük. Fotó: Canon EOS 6D Mark II
Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarország biztosítja. Az Autóaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., Telenor Magyarország
Utómunka hardver: Acer, ASUS

Szólj hozzá!