TechAddikt Szoftver Felhasználói Kaspersky Lab: együttműködés az ENABLE projekttel

Kaspersky Lab: együttműködés az ENABLE projekttel

A Kaspersky Lab az ENABLE (European Network Against Bullying in Learning and Leisure Environments) társult partnere lett, és támogatta a Hackathon eseményt annak érdekében, hogy gondozza a legújabb informatikai innovációkat, valamint, hogy kezelje a megfélemlítés és zaklatás globális problémáját.

enable-hackthon-2015-techaddikt

Az ENABLE Hackathonra október 13-án került sor a European Coding Week 2015 részeként azon célból, hogy összehozza a fiatalokat, az oktatási, gyermekjogi és zaklatás elleni szakértőket, valamint a döntéshozókat. Az esemény arra ösztönözte a fiatalokat, hogy egy olyan alkalmazást vagy kreatív kiegészítőt tervezzenek csapatmunkában, amely csökkenti a megfélemlítés hatását. Mint társult partner, a Kaspersky Lab választotta ki a zaklatás elleni legjobb technológiai megoldást kidolgozó csapatot, és különdíjjal jutalmazta azt.

Janice Richardson, a European Schoolnet vezető tanácsadója, az Insafe Network egykori koordinátora és az ENABLE koordinátora az alábbiakat nyilatkozta: “Nagyon örülünk, hogy partnerként köszönhetjük a Kaspersky Labet a fedélzeten. A cégnek nem csupán kivételes technikai tudása van, de ugyancsak megérti a zaklatás – különösen az internetes zaklatás – visszaszorításának fontosságát az egész világon. Az esemény mindkettőről egyaránt szól. A Hackathonon hat nyertes csapat lesz, és a mércét magasra állítottuk. Szeretnénk látni, ahogyan a fiatalok az online képességeiket fejlesztik, miközben segítünk nekik megérteni a zaklatások mögötti szándékokat, és úgy irányítani őket, hogy csapatban dolgozva találjanak kreatív megoldásokat ezek megszüntetésére.”

Az eseményen a Kaspersky Lab jelentette be az ENABLE zsűri által a leginkább praktikusnak és hasznosnak tartott zaklatás elleni megoldást: a győztes projekt a németországi Youth Panel csapat által kifejlesztett, okostelefonokhoz készült  elsősegély alkalmazás (First-Aid App) lett. Az app a fiatalok érzelmeire hat, “segítő videói” révén azt az érzést nyújtja az áldozatoknak, hogy nincsenek egyedül. Továbbá lényeges információkat biztosít arról, hogy hol kaphatnak gyors és hatékony segítséget azon az online szolgáltatáson, ahol a zaklatás történt (például helyzetük törlése, jelentés gomb stb.). A győztes csapat négy tagból áll, mentoruk Stefanie Rack, a Youth Panel vezetője és a klicksafe EU-projekt munkatársa volt.

“Elkötelezettek vagyunk az internet biztonságossá tételéért. A zaklatás, különösen az internetes zaklatás, egy igen komoly probléma, amelynek szociális és érzelmi következményei vannak. Az a célunk, hogy oktassuk és támogassuk a gyermekeket és szüleiket az online fenyegetések elleni küzdelemben. A Hackathon támogatása egy újabb lehetőséget biztosít számunkra, hogy pontosan ezt tegyük” – mondta David Emm, a Kaspersky Lab Global Research and Analysis Team vezető biztonsági kutatója. “Nagyon nehéz volt kiválasztani a nyertes projektet, mivel az összes csapat lenyűgöző erőszakellenes projekteket nyújtott be a Hackathon 2015-ön. Azért választottuk a Youth Panel csapatát, mert az ötletük olyan elsősegélyt nyújt az áldozatoknak a kiberzaklatás ellen, amely nagyon időszerű, hasznos és könnyen használható. Ezzel az elsősegély alkalmazással bárki, akit zaklatnak az iskolában, könnyedén kaphat tanácsokat, hasznos információkat, támogatást és bátorítást.”

A Scuderia Ferrari szponzoraként a Kaspersky Lab három napos olaszországi kirándulással jutalmazta a First-Aid App csapatát. A csapat ugyancsak részt vesz a Ferrari világbajnokságon a Mugello Circuiten, ahol különleges élményekben lehet majd részük.