TechAddikt Híradástechnika LG Moziélményt ígér még a legkisebb szobában is az LG Minibeam PF1000U projektor

Moziélményt ígér még a legkisebb szobában is az LG Minibeam PF1000U projektor

Az LG új, már hazánkban is kapható LED projektora, a PF1000U Minibeam, mindössze 38 cm-es távolságról képes 100 hüvelykes (254 cm-es) képet vetíteni a vászonra vagy a falra.

lg-minibeam-pf-1000u-projektor-techaddikt

Mivel súlya két kilogramm alatt van, a projektor könnyen hordozható, és a ház bármely szobájában üzembe helyezhető. Full HD felbontásával, 1000 lumen fényerejével és könnyű kezelhetőségével a PF1000U LED projektor új mércét állít fel az otthoni projektor technológiában.

Ahhoz, hogy 254 centiméteres képátlójú képet vetítsenek, a hagyományos projektorokat általában a faltól vagy a vászontól három, négy méter távolságra kell elhelyezni. Ez több problémát okoz egy kisméretű nappaliban, amellett, hogy már a projektor tápkábelének elvezetése is csúnya és balesetveszélyes lehet. A nagy távolságú vetítés miatt egy hagyományos készülék például „belépni tilos” területté nyilvánítja a szoba nagy részét a kép és a projektor között. Az LG PF1000U Minibeam LED projektor nem okoz ilyen korlátozásokat annak köszönhetően, hogy a 100 hüvelykes képet mindössze 38 centiméter távolságból vetíti.

A PF1000U Minibeam modell további erőssége, hogy az általa vetített kép kiváló minőségű és részletgazdag. A képminőséget a Triple XD Engine javítja, egy chip, ami az LG 50 éves tévégyártói tapasztalatának eredménye. A Full HD (1920 x 1080 pixel) felbontású képet a RGB LED alapú vetítési rendszer állítja elő, mely élethű színeket jelenít meg, miközben Eco üzemmódban alig 21 dB a készülék zajszintje.

Kis mérete ellenére a PF1000U Minibeam képes moziélményt varázsolni a szobába. A trapézkorrekció funkció segítségével könnyen beállítható a torzításmentes kép abban az esetben is, ha a projektor nem igazodik tökéletesen a vetítési felülethez. A lenyűgöző hangélmény érdekében a projektor Bluetooth-on keresztül is kapcsolódhat a hangrendszerhez, a hordozható hangszórókhoz, vagy a vezetékmentes fejhallgatóhoz. A készülékben a földfelszíni sugárzás vételére képest DVB-T2-es TV tuner, USB és HDMI bemenet is található. Az USB csatlakozón keresztül a beépített médialejátszónak köszönhetően lejátszhatja kedvenc videóit is.

„Az LG Minibeam UST kiváló minőségű 100 hüvelykes Full HD képet vetít, és könnyedén át is vihetjük az egyik szobából a másikba” – mondta Lee In-kyu az LG Electronics Home Entertainment vezető alelnöke és televízió üzletágának vezetője. „Az LG Minibeam UST minden otthonban és szobában elérhetővé teszi a valódihoz hasonló moziélményt.”

Specifikáció:

 • Felbontás: 1920 x 1080 (Full HD)
 • Fényerő: 1000 Lumen
 • Kontrasztarány: 150,000:1
 • Fényforrás: RGB LED (élettartam akár 30000 óra)
 • Képméret: akár 100 hüvelyk (254 cm)
 • Vetítési távolság : 38 cm 100 hüvelykes, 11 cm 60 hüvelykes kép esetén
 • Méret: 132 x 310 x 125 tükörrel / 89mm tükör nélkül
 • Súly: 1.9kg
 • Képmegosztás: Vezetékes és vezeték nélküli kapcsolaton keresztül okostelefonról, tabletről, vagy PC-ről
 • USB Támogatás: HD DivX / Office Viewer
 • HDMI: Full HD támogatás
 • Továbbiak: DVB-T2 TV Tuner (set-top box szükséges IPTV, kábeltévé és műholdas adás vételéhez), Bluetooth hangkimenet, Trapézkorrekció (élbeállítás)