TechAddikt Hardver Lenovo Lenovo-Nutanix együttműködést jelentettek be

Lenovo-Nutanix együttműködést jelentettek be

A Lenovo és a Nutanix bejelentette a két cég stratégiai együttműködését, amelynek keretében a jövőben együtt fejlesztik és forgalmazzák a Nutanix szoftverrel ellátott Lenovo hiperkonvergens berendezéseket.

lenovo-nutanix-techaddikt

A tároló, szerver és virtualizációs szolgáltatások egy, integrált, méretezhető berendezésbe való konvergálása leegyszerűsíti az adatközpont-felügyeletet, és jelentős IT-költség megtakarítást eredményez. Mindkét vállalat elkötelezett a legmagasabb színvonalú hiperkonvergens infrastruktúrák fejlesztésében, amelyek lehetővé teszik az IT szervezetek számára, hogy azokra az alkalmazásokra és szolgáltatásokra fókuszáljanak, amelyek nagyobb agilitást biztosítanak számukra azáltal, hogy versenyképes alternatívát kínálnak a nyilvános felhőszolgáltatásokkal szemben.

A hiperkonvergencia ötvözi a rendkívül megbízható szerver platformokat a legkorszerűbb szoftverekkel a privát felhő adatközpontok létrehozása érdekében, amelyek agilitása, méretezhetősége és frakcionált fogyasztása megegyezik a nyilvános felhőkével. A Lenovo globális jelenléte, beleértve az olyan gyorsan növekvő piacokat, mint Kína, egy olyan partnerséget eredményez, amely gyorsabb piacra vitelt biztosít az iparág kritikus szegmenseiben.

A két vállalat be fog mutatni egy hiperkonvergens berendezésekből álló, a Nutanix díjnyertes szoftverével ellátott új családot is, amely a Lenovo iparágvezető, az ügyfél-elégedettség  és a megbízhatóság2 terén első helyre rangsorolt nagyvállalati rendszereire épül. A legújabb Intel-technológiákat felvonultató közös megoldás szinte mindenféle munkafolyamatot képes futtatni, többek között a nagyvállalati alkalmazásokat, az adatbázisokat, a virtualizált asztali gépeket és a nagy adattömegek elemzését, méghozzá megnövelt hatékonysággal és méretezhetőséggel.

Ahhoz, hogy kihasználják a hiperkonvergens platformok iránti gyorsan növekvő keresletet, a Lenovo jelentős összegeket invesztál egy dedikált, jól képzett globális értékesítési csapat kialakításába. A kombinált megoldást a Lenovo globális értékesítési partnerei, valamint a Lenovo szélesebb körben vett nagyvállalati értékesítési csapatai is árusítani fogják. Továbbá a Lenovo és a Nutanix jelentős befektetéseket tervez a platform fejlesztésébe, valamint a hatékony piacra viteli módszerek kialakításába.

“A Lenovo új perspektívát nyithat a globális nagyvállalati területen. Nem kell megvédenünk a régi gondolkodásmódot vagy a rögzült elképzeléseket. Ehelyett innovációra építjük az üzleti tevékenységünket, és a leginnovatívabb, vezető vállalatokkal alakítunk ki partneri viszonyt ezen a területen annak érdekében, hogy új megoldásokat hozzunk létre” – mondta Yang Yuanging, a Lenovo elnök-vezérigazgatója. “A Nutanix széles körben elismert technológiai vezető szerepe, párosítva a globális jelenlétünkkel, lehetővé teszi mindkét cég gyarapodását azáltal, hogy ügyfeleink számára biztosítjuk mindenféle méretű adatközpont komplexitásának számottevő csökkentését.”

“A Lenovo vitathatatlanul vezető szerepet tölt be több technológiai piacon, és több ezer nagyvállalat bizalmát érdemelte ki szerte a világon innovatív és magas minőségű termékeivel”- mondta Dheeraj Pandey, a Nutanix alapítója és vezérigazgatója. “A Lenovóval kötött partnerségünk egy kritikus mérföldkő számunkra azon az úton, melynek célja, hogy a láthatatlan infrastruktúrát – amely a web-scale technológia  hatékonyságát és az ügyfélközpontú kialakítás előnyeit kínálja – elérhetővé tegyük mindenféle méretű vállalat számára.”

A Lenovo és a Nutanix várhatóan közösen fogja bejelenteni az új megoldásokat a Gartner Data Centerben, az Infrastructure & Operations Management konferencián, Las Vegasban a jövő hónapban.

Előző cikkTöbb, mint félmilliárd dolláros bevételt hozott a Call of Duty: Black Ops III a nyitóhétvégén
Következő cikk[TESZT][PC] Call of Duty: Black Ops 3 – szuperkatonák harca, high-tech jövőképpel