TechAddikt Híradástechnika Sony Márciusban érkezik Európába a Sony XG95 4K LED televízió

Márciusban érkezik Európába a Sony XG95 4K LED televízió

A számos fejlett technológiával ellátott Sony XG95 4K HDR teljes mátrixú LED televízió egyesíti a kiváló képminőséget a Sound-from-Picture Reality kivételes hangzással.

A Sony Europe bejelentette a prémium kategóriájú XG95 4K HDR LED televízió várható európai megjelenési dátumát. Az egyes európai országokban már előrendelhető XG95 várhatóan március elejétől kerül kiskereskedelmi forgalomba.

Lélegzetelállító kép és hangzás

A közvetlenül a képernyő mögött helyet foglaló, többzónás LED falnak köszönhetően az XG95 teljes mátrixos LED televízió kiemelkedő kontraszttal és fényerővel, valamint precíz részletességgel és színmélységgel jeleníti meg a tartalmakat. A beépített local dimming és X-tended Dynamic Range PRO™ technológiák egyenként vezérlik a LED zónák fényerejét, így a televízió képes lélegzetelállító kontraszt és fényerő megjelenítésére.

Az XG95 páratlan feldolgozási teljesítménnyel rendelkező X1 Ultimate képprocesszora csúcsminőségű 4K HDR felhasználói élményt nyújt, segítségével kivételes részletességgel jelennek meg a tartalmak a képernyőn. Az X1 Ultimate képprocesszor objektum alapú Super Resolution technológiája intelligens módon észlel és elemez minden objektumot a képernyőn, így minden tisztán, fényesen és valósághűen jelenik meg. Az objektum alapú HDR remaster pedig minden objektumot egyenként javít fel, így a televízió mélyebb, pontosabb és valósághűbb képminőséget állít elő.

Az XG95 X-Wide Angle (támogatott modellek: 75” és 85”) képjavító technológia biztosítja, hogy a képminőség makulátlan marad a betekintési szögtől függetlenül. A háttérmegvilágítást vezérlő optikának köszönhetően a néző színeltolódás nélkül, valósághű színekkel élvezheti a tartalmakat, függetlenül attól, hogy melyik irányból tekint a képernyőre. Az X-Motion Clarity™-vel együtt minimalizálják az elmosódást a fényerő csökkentése nélkül. A két technológia közreműködésének köszönhetően a gyors mozgású sportesemények és akciójelenetek is kifogástalan képminőséggel jelennek meg az LCD paneles televízión.

Az XG95 televízió a hangzás terén is fokozott felhasználói élményt nyújt, hiszen a Sony egyedi Acoustic Multi-Audio hangrendszere képes előállítani a Sounds-from-Picture Reality hatást. A tévé hátuljánál elhelyezett két hangpozícionáló magassugárzó és a már meglévő otthoni hangrendszer közösen képesek a képernyő közepe irányából képezni a hangokat, így azok precízen párosulnak a képen megjelenő tartalommal.

Az XG95 többek között támogatja a Netflix Kalibrált módot, az IMAX Enhanced programot, valamint a Dolby Vision és Dolby Atmos technológiákat is, így a néző olyan kép- és hangminőségben élvezheti a tartalmakat, ahogy a készítők megálmodták. Az IMAX Enhanced tartalmak egyes BRAVIA televíziókon (köztük az XG95-ön) érhetők el a RakutenTV applikáció segítségével, ahol a felhasználók számos világsikerű Sony Pictures Entertainment film közül válogathatnak. 

Okosfunkciók és felhasználói élmény

Az XG95 4K HDR teljes mátrixos LED televízió Android TV rendszerrel működik, így a felhasználó a Google Play Áruházban olyan alkalmazások széles skálájából válogathat, mint a YouTube, Netflix vagy a Prime Video. Otthonát és televízióját még okosabbá teheti a beépített Google Asszisztens segítségével. A beépített mikrofon segítségével az XG95 televízió hangvezérléssel is irányítható. A Google Asszisztens hangvezérlővel a nézőnek egyszerűen csak beszélnie kell a tévéhez, így gyorsan megtervezheti napját, új tartalmakat fedezhet fel vagy indíthatja el kedvenc televíziós műsorait, sorozatait vagy mozifilmjeit, anélkül, hogy kezeit használná.

Az XG95 támogatni fogja az Apple AirPlay 2 és HomeKit alkalmazásokat is. Az AirPlay 2 segítségével könnyedén streamelheti tartalmait iPhone-ról, iPad-ről és Mac-ről, valamint fényképeket, filmeket és tévés műsorokat is élvezhet iTunes-on keresztül, vagy hallgathat zenét és podcastokat teljes szinkronban az AirPlay 2 hangszórókon. A HomeKit Home alkalmazás vagy az Apple Siri szoftver segítségével könnyen és biztonságosan vezérelheti okoseszközeit otthonában. A Home applikációhoz több készüléket, valamint különböző tematikus programokat és automatikus lejátszásokat is hozzárendelhet. Például a tévénézők tarthatnak egy „könnyed mozis estét”, ahol egy gombnyomással bekapcsolhatják okostelevíziójukat, homályosíthatják el a fényeket és kérhetik Sirit, hogy indítsa el a programot. Az AirPlay 2 és HomeKit alkalmazások még 2019-ben elérhetőek lesznek.

Az XG95 mellé jár egy a felhasználó igényeire szabott gombkiosztású, elegáns kialakítású, alumínium felületű okostávirányító is. Az okostávirányító rádiófrekvenciás, így anélkül irányíthatja a televíziót, hogy felé fordulna. A fejlett felhasználói felület gyors és problémamentes hozzáférést biztosít kedvenc alkalmazásaihoz és beállításaihoz.