TechAddikt Hardver ADATA IF Design Awards díjat nyert az ADATA XPG SPECTRIX D80 DDR4 RAM...

IF Design Awards díjat nyert az ADATA XPG SPECTRIX D80 DDR4 RAM modul

Az ADATA bejelentette, hogy az XPG SPECTRIX D80 DDR4 memóriamodul kiváló tervezése miatt elnyerte az iF Design Award díjat 2019-ben.

Innovatív hibrid folyadék-levegő hűtés

A SPECTRIX D80 felső részén egy folyadékhűtőcső található, amelybe alacsony forráspontú hűtőfolyadékot töltve oszlatja el a hőt. Egy alumínium hűtőbordával és a PCB-n található hővezető anyag segítségével biztosítja a hibrid hűtést. Az ADATA először a folyadékhűtésű prototípust („Jellyfish”) mutatta be a CES-en 2018-ban, ami Las Vegasban került megrendezésre. Az XPG SPECTRIX D80 a kereskedelemben kapható memóriamodulok koncepciójának megvalósulása.

Vezérelhető RGB világítás

A vezérelhető RGB megvilágítással felszerelt folyadékhűtő nemcsak funkcionálisan, hanem vizuálisan is lenyűgöző látványt nyújt. A felhasználók testre szabhatják a fényhatásokat a minták, pulzusszám, világítás intenzitásának állíthatóságával. A világítás vezérlése az XPG RGB Sync alkalmazással intuitív, de egy már meglévő RGB világítást szabályozó szoftver segítségével is történhet, melyet a főbb alaplap-gyártók adtak ki.

Túlhúzási teljesítmény, kiváló megbízhatóság

A SPECTRIX D80 lelkes játékosoknak, DIY rajongóknak és az overclockereknek készült, széles frekvenciatartományt kínál 2666 és 4133MHz között. Továbbá, az előre konfigurált Intel® XMP (Extreme Memory Profile) 2.0 profilok lehetővé teszik a gyors túlhúzást, megszüntetve az egyes paraméterek beállításának szükségességét a BIOS-ban. A megnövelt megbízhatóság érdekében a modul kiváló minőségű chip-eket használ, melyek kiválasztása szigorú eljárás során történik meg, így garantálva a kiváló stabilitást nagy sebességgel túlterhelés esetén is. Az év elején a SPECTRIX D80-t 5584 MT/s-ra húzták, amivel új sebességrekordot állítottak fel.