TechAddikt Mobileszköz Asus Megérkezett Magyarországra az ASUS ZenFone Selfie okostelefon

Megérkezett Magyarországra az ASUS ZenFone Selfie okostelefon

13 megapixeles PixelMaster kamera és Real Tone vaku az előlapon és a hátlapon is, lézeres autofókusz, azonnali retus és 64 bites processzor – amikor a fotós tudás és a divat egyesül a tökéletes önarcképek megalkotásához, minden egyes alkalommal.

asus-zenfone-selfie-zd551-techaddikt-002

Magyarországon is elérhetővé vált az ASUS ZenFone Selfie (ZD551KL) modell, a divat, a technológia és a mesteri kidolgozottság tökéletes ötvözetét, amely lehetőséget teremt a felhasználója számára, hogy tökéletes képet alkothasson magáról. Két 13 megapixeles PixelMaster kamerájával, kétszínű, dupla LED-es Real Tone vakuival (elöl és hátul is), valamint lézeres autofókuszával különlegesen gyorsan, mindössze 0,3 másodperc alatt készíthetők tökéletesen éles felvételek.

Az ASUS ZenFone Selfie Ergonomic Arc (ergonomikus ívelt) formája és intuitív hátoldali gombja minden eddiginél könnyebbé teszi az önarcképek készítését, ráadásul élőben képes digitális „kozmetikai” beavatkozásokat végezni és ezzel ragyogóvá varázsolni az elkészült képet – ahogy ez azonnal látszik is a lenyűgöző, 5,5 hüvelykes Full HD kijelzőn.

Az ASUS ZenFone Selfie kivételes szembenéző PixelMaster kamerája óriási (13 megapixeles) felbontása mellé f/2,2-es rekeszű, 88 fokos széles látószögű objektív társul, hogy minden mosolyból még többet örökíthessen meg. A különleges Selfie Panorama módban akár 140 fokos kitekintéssel is készíthetők szelfik, így minden és mindenki rajta lehet a képen.

Az ASUS ZenFone Selfie hátoldali kamerája ugyanilyen remek, a nagy, f/2,0-s rekeszű objektív különösen jól teljesít a gyenge fénynél készült képek esetében. Mindkét kamerát ötprizmás Largan objektívekkel és csúcsminőségű Toshiba érzékelőkkel látták el, ezt egészíti ki a dupla LED-es Real Tone vakutechnológia azért, hogy a legkülönfélébb fényviszonyok mellett is tökéletes megvilágítást nyújtson. A ZenFone Selfie-vel emellett remek makrófotók készíthetők akár a tárgytól 6 cm-es távolságról, és a hátoldali lézeres autofókusszal egy szempillantás alatt megalkotható a kompozíció.

Önarcképekhez készült: 13 megapixeles előlapi felvételek, Real Tone vaku, virtuális retus és a legjobb alacsony megvilágítású teljesítmény

A ZenFone Selfie-t kifejezetten és körültekintő alapossággal arra tervezték és készítették, hogy gyorsan és egyszerűen a lehető legjobb önarcképeket lehessen vele készíteni. Mindössze egy egyszerű, „S” alakot kell rajzolni a nagy pixelsűrűségű, 1920 x 1080 pixeles Corning Gorilla Glass 4 kijelzőre ahhoz, hogy a 13 megapixeles előlapi PixelMaster kamera készen álljon a képek készítésére. A Gorilla Glass 4 alkalmazása azt jelenti, hogy a ZenFone Selfie kétszer jobban ellenáll a leejtés okozta károknak, mint az elődje, az apróbb karcolások után is 2 és félszeres a megmaradó ellenállása, és 85%-os valószínűséggel kevésbé fog betörni a napi használat során.

asus-zenfone-selfie-zd551-techaddikt-001

A ZenFone Selfie csodálatos ZenUI Beautification módja élőben végzi a virtuális kozmetikát. Összesen egy pár érintésre van szükség az arcvonások lágyításához, a kereked arc vékonyításához, vagy a bőrtónus világosításához, hogy ragyogóbb legyen, ráadásul mindezt valós időben — minden kompozíciót azonnal feldobva.

A készülék páratlan teljesítményre képes alacsony megvilágítású környezetben az innovatív pixelegyesítéses technológiával, amely akár négyszeresére javítja a ZenFone Selfie fényérzékenységét, illetve a különleges Backlight (Super HDR) fotózási móddal, amely speciális pixelkiemelési technológiájával akár 400%-kal jobb fényerőt tesz elérhetővé a sötét és árnyékos területeken.

Ha erősebb megvilágításra van szükség, a ZenFone Selfie két LED-es, kétszínű Real Tone vakuja gondoskodik az élethű színekről minden fénykép számára, a lehető legtermészetesebb megvilágítást szolgáltatva a beltéri portrékhoz. Az exponálógomb lenyomásának pillanatában a ZenFone Selfie a fehér és sárga fény tökéletes kombinációját állítja elő a hiteles bőrtónusok visszaadásához — hogy a kép olyan legyen, mint a modellje a valóságban.

Az ASUS ZenFone Selfie-ben található Selfie Panorama mód jól kihasználja a ZenFone Selfie f/2.2-es rekeszű objektívjét és 88 fokos látómezejét az akár 140 fokos panoráma-önarcképek készítéséhez (ehhez mindössze egy csuklómozdulatra van szükség). Ha a Selfie Panorama mód be van kapcsolva, akkor az önarcképek készítéséből egy nagy buli lesz, az összes baráttal együtt — valamint benne van az a lehetőség is, hogy a háttér egy fantasztikus tájkép legyen.

Tökéletes fényképek: Lézeres autofókusz, extrém makrófotók és fantasztikus személyre szabhatóság

A ZenFone Selfie hátsó kamerája lézeres autofókusszal gondoskodik róla, hogy a lehető leggyorsabban készíthessünk tiszta képeket. A rosszul megvilágított környezetekben hagyományosan csak lassan lehet fókuszálni, de a ZenFone Selfie lézersugara fénysebességgel méri meg a távolságokat a közel azonnali fókuszállítás érdekében.

A lézeres autofókusz felgyorsítja a közeli képek készítését is azzal, hogy kompenzálja az objektívnek a kompozíció elkészítéséhez szükséges hátrahúzódását. A ZenFone Selfie hátlapi PixelMaster kamerája kiválóan alkalmas a makrofotók készítésére, mivel akár mindössze 6 centiméteres távolságról képes 13 megapixeles, szemet gyönyörködtető közeliket készíteni.

Az intuitív ZenUI Camera alkalmazás 16 személyre szabott módjával érdekes effektusokkal bővíthetők a képek és olyan professzionális stílusú beállításokkal biztosítható a tökéletes kompozíció, mint a Manual (kézi), Super Resolution (szuperfelbontású), HDR (magas dinamikatartományú), Low Light (alacsony megvilágítású), Night (éjszakai), Depth of Field (mélységélesség), GIF Animation (animált GIF), Time Rewind (idő-visszapörgetési) és Smart Remove (intelligens törlés) mód. A Manual gomb egyetlen megérintésével előhívható a ZenFone Selfie 13 professzionális beállítása, gyorsan elérhető például a zársebesség és az expozíciós érték, a fehéregyensúly és az ISO érték megadása.

Divatos mestermunka: Elegáns pasztell árnyalatok, ergonomikus ívforma, Full HD tisztaság

A ZenFone Selfie gyönyörű stílusát még jobban kiemeli a háromféle választható pasztellszín, mindegyik a maga gyengédséget sugárzó személyiségével — a hófehér, a rózsaszín vagy a világoskék. Az ikonikus ASUS formai elemek a Zen szellemét hordozzák: a jellegzetes koncentrikus körös mintázat és a pazar fémes, csiszolt felület. A merészebb stílus kedvelői számára a ZenFone Selfie színarany, gleccserszürke és vérvörös színben is kapható.

Az ASUS ZenFone Selfie ösztönösebb interakciós lehetőséget nyújt az „Ergonomic Arc” (ergonomikus ív) formaterv részeként a hátoldalon elhelyezett fizikai gombbal — és azzal, hogy a készülék a pereménél mindössze 3,9 mm vastagságú. A hátul elhelyezett hangerőszabályzó és exponálógomb ideálisan használható mutatóujjal, ezért az önarcképek készítése, a hangerő beállítása vagy a visszalépkedés ugyanolyan magától értetődő, mint a ZenFone Selfie fogása.

Az ASUS ZenFone Selfie egy olyan 5,5 hüvelykes készülék, amely a szokásos 5 hüvelykesek méretébe illeszkedik, emellett nagy felbontású, 1920 x 1080 pixeles Full HD IPS kijelzője nagyon oldalról nézve, 178 fokos szögtartományban jól látható. A döbbenetes 403 ppi-s pixelsűrűséggel minden kép szemkápráztató részletességgel jeleníthető meg, és a beépített ASUS TruVivid technológiával a ZenFone Selfie ragyogó tisztasággal kelti életre a színeket. Mérnökeink sokat dolgoztak a perem keskenyítésén, míg elérték a mostani 3,3 mm-es értéket — kevés olyan telefon van, ami ennél jobb képernyő-ház arányt tud felmutatni.

Nyolcmagos teljesítmény és 4G/LTE sebesség: Qualcomm Snapdragon processzor és 150 Mbit/s sebességű letöltés

Az ASUS ZenFone Selfie az iparág első nyolcmagos, 64 bites processzorával gondoskodik a multimédiás teljesítmény és a hatékony akkumulátorhasználat tökéletes egyensúlyáról — ez a Qualcomm Snapdragon 615. Ez a különlegesen hatékony lapkakészlet az oka annak, hogy a ZenFone Selfie a lehető legjobb multimédiás és szórakozási élményt tudja nyújtani, ugyanakkor a nagy teljesítményt ügyesen össze tudja hozni a tökéletes energiafelhasználási hatékonysággal.

A Snapdragon 615 fejlett kamerakezelési funkciói miatt gyorsan készíthetők el a képek, ezért a minőség is javul, mert kiküszöbölhető a kéz remegése által okozott zajosság („wavelet” hiba). A lapkakészlet tervezésénél a jó minőségű videokészítés is szempont volt, ezért az ezt használó készülékek rendkívüli akkumulátoros hatékonyság mellett képesek Full HD felvételek készítésére és vágására.

Az akár 150 Mbit/s sebességű mobiladat-átvitelre alkalmas integrált 4G/LTE (Category 4) technológiájával a ZenFone Selfie Snapdragon 615 processzora lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók gyorsan megoszthassanak mindent, amit csak csináltak — bárhol is járnak.

Az ASUS ZenFone Selfie megtalálható a legnagyobb üzletláncok és webshopok kínálatában 109 900 Ft-os ajánlott bruttó végfelhasználói áron.