TechAddikt Hardver Konzol Néhány napja a PlayStation VR elérhető Magyarországon is

Néhány napja a PlayStation VR elérhető Magyarországon is

A Sony Interactive Entertainment Europe bejelentése szerint pár nappal ezelőtt elindította a PlayStation VR megjelenésének második hullámát, az érintett országok között szerepel Magyarország is.

A PS VR virtuális valóság rendszer egy teljesen új élményt kínál, a felhasználók mostantól szinte testközelből élhetik át kedvenc játékaikat. A rendszer a mai naptól az alábbi SIEE régiókban érhető el: Kuvait, Katar, Bahrein, Omán, Dél-Afrika, Törökország, India, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Bulgária, Románia, Ukrajna, Kazahsztán, Izrael, Ciprus, Málta és Izland. A PS VR ajánlott fogyasztói ára 134 990 Ft.

A PS VR több mint 53 millió játékos PS4 rendszerével kompatibilis, valamint számos belső és külső fejlesztőtől származó játékkal érkezik: Rez Infinite (Monstars & Enhance Games), Batman: Arkham VR (RockSteady és Warner Bros Interactive Entertainment), DRIVECLUB VR, RIGS Mechanized Combat League (SIE Worldwide Studios),EVE: Valkyrie (CCP Games), Thumper (Drool), 100ft Robot Golf (No Goblin), Job Simulator (Owlchemy Games), Superhypercube (Polytron), Battlezone (Rebellion), Eagle Flight (Ubisoft), Here They Lie, PlayStation VR WORLDS, Until Dawn: Rush of Blood (SIE WWS), ROBINSON: THE JOURNEY (Crytek) és a StarWars Battlefront Rogue One: X-wing VR Mission (Electronic Arts Inc.)

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a PlayStation 4 játékosok számára elérhető lett a VR rendszer” – mondta Jim Ryan, a SIEE és a SIE marketing és globális kereskedelmi elnöke. „A PS VR-ral a játékosok egyből az akció közepén találhatják magukat és teljesen új világokat fedezhetnek fel. Az otthoni szórakoztatás egy új mérföldkőhöz érkezett, amit egyszerűen muszáj megtapasztalni.”

A PS VR-ral a felhasználók szinte eggyé válnak a játékkal. Ezt olyan technikával teszi lehetővé a rendszer, mint a 360 fokos fejmozgás követés, széles látómező (mindez magas képfrissítés mellett) és a SIE saját fejlesztésű, binaurális 3D hangzása. A játékosok személyesen fedezhetik fel, formálhatják és léphetnek kapcsolatba más karakterekkel kedvenc játékukban a PlayStation®Move Motion és a DUALSHOCK 4 vezeték nélküli kontrollerel, valamint a hamarosan megjelenő PS VR Aim kontrollerrel.

A PS VR “Social Screen” funkciójával a VR headsettel nem rendelkező játékosok is nyomon követhetik a játékok menetét a televízió képernyőjén, valamint a funkciót támogató játékok esetén részt is vehetnek a kalandban.

A PLAYROOM VR (SIE WWS) játékot minden PS VR tulajdonos ingyenesen letöltheti és kipróbálhatja a Social Screen lehetőségeit.

A PS VR játékportfóliója olyan címekkel bővül majd, mint a RESIDENT EVIL 7 biohazard (Capcom Co., Ltd), Star Trek: Bridge Crew (Ubisoft), és a Farpoint (SIE WWS).

A kivételes játékfelhozatal mellett több, VR élményt kínáló applikáció is érkezik majd: Allumette (Penrose), Invasion! (Baobab), Kismet (PsyOp), Within, LittlStar, Vrideo, és a The Martian (Fox).