TechAddikt Autóipar Nem akármilyen térkép díszíti ezt a Lexust

Nem akármilyen térkép díszíti ezt a Lexust

Hivatalos eSport partnere, a 100 Thieves szervezet első bajnoki címe előtt tisztelegve egyedi kivitelű NX-et mutatott be a Lexus. Az autót díszítő vonalak első pillantásra kartográfiai jelzéseknek tűnnek, és részben így is van: a számítógéppel létrehozott grafika az aranyéremhez vezető út állomásait rajzolja ki.

2021 két szempontból is mérföldkő volt a 100 Thieves eSport márka számára. A 2014-ben Év eSportolója címmel kitüntetett Matthew Haag által 2017-ben alapított csapat ekkor ért fel a csúcsra, miután fennállásuk harmadik évében bajnoki címet értek el az észak-amerikai League of Legends bajnokságban.

Ugyanebben az évben kötöttek együttműködési megállapodást a Lexusszal: ez a társulás a gaming és az autóipar világában egyaránt úttörőnek számított, stratégiai jelentőségű hidat verve a napjaink fiatal fogyasztói és a gyártók között tátongó generációs szakadék fölé.

A 100 Thieves az idei tavaszi fordulót a második helyen zárta, hátra van még azonban a nyári szezon, és erre különleges ajándékkal lepte meg eSport partnerét a Lexus: egy teljesen egyedi, kifejezetten a csapat számára létrehozott grafikával díszített NX-et adtak át a versenyzőknek. A 100 Thieves követői számára ismerős lehet a középkategóriás szabadidőjármű karosszériáját díszítő rajzolat: a márka népszerű ruházati cikkeit és kiegészítőit díszítő geoprint mintázat mára a 100 Thieves védjegyévé vált.

A Lexus tervezői azonban nem egyszerűen átvették ezt a nonfiguratív, vonalas mintát. A 2021-es bajnokságban lejátszott mérkőzések nyers adatait betáplálták egy, kifejezetten erre a célra létrehozott generatív tervező szoftverbe. A grafika a csapat öt játékosának lépéseit, támadásait és védekezéseit jeleníti meg. A győzelmeket fényvisszaverő piros vonalak és formák jelzik, így aki tudja olvasni ezeket az ábrákat, annak a teljes 2021-es playoff megelevenedik a szeme előtt.

A Champion Print (bajnoknyomat) mellett az autó – egy összkerékhajtású NX 350 F Sport modell – utasterét is tematikus dekoráció teszi egyedivé. A fejtámaszokat, az utas- és csomagtéri padlószőnyegeket, valamint a küszöbbetéteket a 100 Thieves logója díszíti; a talajmegvilágító lámpák ugyanezt az emblémát vetítik az aszfaltra. A speciális kivitelű Lexus NX a 100 Thieves hivatalos rendezvényein, illetve a nyári forduló állomásain is tiszteletét teszi majd, a rajongókat és a versenytársakat egyaránt emlékeztetve arra, hogy a regnáló bajnok jelenlétében tartózkodnak.

Noha a 100 Thieves NX teljességgel előzmények nélküli alkotás, nem ez az első gamer tematikájú autó, amelyet a Lexus épített. A márka tavaly februárban mobil játékszobát épített egy Lexus IS 350 F Sport szedánból, amely gigantikus képernyőjével, egyedi gyártású kontrollerével és újrakábelezett elektronikus hálózatával új értelmet adott a fedélzeti multimédiás rendszer fogalmának.

Előző cikkFelpörgeti elektromos fejlesztéseit a Toyota
Következő cikkA Mobile Industrial Robots 52%-os növekedésről számolt be az autonóm mobil robotok közép- és kelet- európai értékesítése kapcsán