TechAddikt Tesztek Acer Acer Nitro NMW810 – az ideális gaming egér, kompromisszumok nélkül

[TESZT] Acer Nitro NMW810 – az ideális gaming egér, kompromisszumok nélkül

Dunát lehet rekeszteni a jelenlegi gaming egér-felhozatallal, azonban néha beesik szerkesztőségünkbe egy olyan, ami kicsit más, mint az átlag, kiemelt(ebb) figyelmet érdekel. Az Acer Nitro NMW810 gamereknek fejlesztett perifériája pont ilyen. Teszteltük.

Az Acer nem olyan rég fogott bele a gazing periféria-gyártásba, így a portfoliójuk e téren Nitro és Predator kiegészítőkkel gyarapszik folyamatosan. Van a felhozatlan gaming egér, gaming billentyűzet, gaming headset, gaming projektor, gaming VR headset – és még nagyjából sorolhatnánk is tovább. Jelen írásunkban az Acer Nitro NMW810 gazing egeret mutatjuk be olvasóinknak, ahogyan az már a fentebbi sorokból is kiderült.

Az Acer Nitro NMW810 elsődleges bája az árcédulájában rejlik, ugyan 20 dollár környékén szerezhető be a mai napig. Nyilván az olcsóság nem minden, kell, hogy kedvező ár-érték aránya legyen az adott terméknek. Az Acer Nitro NMW810 tehát e téren színjeles, és persze a dizájn, meg nem elhanyagolhatóan a tudás is maximális szegmensében.

Komfortos, ergonomikus kialakítással rendelkezik az Acer Nitro NMW810, jobbkezes kivitel létezik csak belőle. A kialakítás összesen 8 funkciógombot takar, s természetesen rendelkezik dedikálttal is: ez az úgynevezett Burst Fire funkciót hívja életre, amely tulajdonképpen FPS és egyéb lődözős játékokhoz ideális sorozatlövő opciót ad a játékos kezébe.

Magas érzékenység is beállítható az Acer Nitro NMW810-en, egészen 4000dpi-ig lehet tágítani a spektrumot. Mindezt 6 fokozatban annak érdekében, hogy a lehető legtöbb területen sikerüljön bevetni az eszközt; így ténylegesen számos játékkategóriához lehet társítani az egeret, ami kimondottan még sokoldalúbbá teszi a felhasználást.

Mint minden mai, modern gaming egeret, az Acer Nitro NMW810-et is tudjuk súlyozni a mellékelt, egyenként 5 grammos súlyokkal. Mindezt a készülékház hátlapján, azaz az aljában tehetjük meg, négy darab súlykorong áll a rendelkezésünkre, így 5, 10, 15 vagy 20 gramm többlettel rendelkezhet az Acer Nitro NMW810.

Az Acer Nitro NMW810 a teljes RGB-színpaletta tartományban képes pompázni, maga a felirat, a görgő, valamint csíkberakások tekintetében.

Mint ismeretes, minden Acer Nitro perifériát a Steelseries elnevezésű céggel közösen fejleszt az Acer, így az Acer Nitro NMW810 is ilyen szellemiségben, háttérrel készült. A tesztben bemutatott egér is nagyban képes harmonizálni környezetével, magával a gépházzal (ami nem árt, ha szintén Nitro vagy Predator vonalat képvisel).

Acer Nitro NMW810 specifikációk

Kialakítás: jobbkezes, ergonomikus

Funkciógombok száma: 8

Dedikált funkciógomb: Burst Fire, 3 sorozatlövés opcióval

Felbontás: 4000dpi, 6 fokozatban állítható, 2 gomb

Megvilágítás: RGB színpaletta

Súlyozás: 4×5 gramm

Szín: fekete-piros

Kábel hossza: kb. 1.5 méter