TechAddikt Tesztek Acer Acer Predator Cestus 350 – tökéletes harmónia?

[TESZT] Acer Predator Cestus 350 – tökéletes harmónia?

Ha gaming konfiguráció, akkor minden legyen gaming. Ez tényszerű. Azok, akik arra törekednek, hogy az alapvetően desktop PC-jük (bár mára már inkább a gaming notebookok kerülnek előtérbe) az utolsó csavarig ténylegesen gamer jelleget kapjon, mindent megtesznek és megvesznek annak érdekében, hogy minden kívánalomnak megfeleljenek. Épp ezért fontos számukra, hogy megfelelő gaming egér is rendelkezésükre álljon. Így talán a legjobban akkor járnak ár-érték tekintetében, ha az Acer Predator Cestus 350 mellett teszik le voksukat.

Küllemében az Acer Predator Cestus 350 teljesen szolid, visszafogottnak jellemezhető; tulajdonképp nincsen az a szín- és formavilág, amelyhez ne passzolna remekül. Legyen szó asztali gépről, vagy laptopról, az Acer Predator Cestus 350 kihozza a maximumot minden téren.

Kialakítás téren az Acer Predator Cestus 350 messzemenően ergonomikus, az ujjaknak kényelmes felület áll rendelkezésre (a hüvelykujjnak külön mélyedés), a funkciógombok, valamint maga a középső görgetőkerék szintén kézre (ujjra) esik. A DPI-felbontást négy LED rubrika mutatja, míg a hangsúlyos Predator logó az alsó félköríven kapott helyet.

Természetesen az Acer Predator Cestus 350 vezetékes gaming eszköz annak rendje és módja szerint, ez nyilvánvalóan tradíció ebben a szegmensben. Alapvetően a válaszidők teljes mértékű csúcsra járatása végett lett ez a megoldás honosítva, s a mai napig is ez a legjobb. Ugyanakkor az Acer fejlesztői gondoltak arra is, hogy nem minden esetben kényelmes a használat vezetékesen, így opcionálisan elérhetővé tették a wireless módot is. Utóbbi 1 ms/1000 Hz, előbbi 0.5 ms/2000 Hz válaszidővel rendelkezik. Úgy gondoljuk, mindkét érték rendkívüli; tesztjeink szerint szinte semmi észrevehető különbség nem mutatkozott a két használati mód között. Persze ez nyilván célfelhasználástól is nagyban függ.

Teljes mértékben személyre szabható az Acer Predator Cestus 350. Az RGB színpalettát teljes egészében lefedő, 16.8 milliós árnyalat-eszköztár áll rendelkezésünkre, aprólékosan, egymástól függetlenül konfigurálhatók a gombok, funkcióbillentyűk, de még a görgőkerék is színárnyalat tekintetében.

Ahhoz, hogy a játékélmény ténylegesen a maximumot hozza, az Acer Predator Cestus 350-be egy nagy precizitású és pontosságú 16000 dpi-s Pixar 3335 optikai szenzor került integrálásba. Mindehhez 40g gyorsulás és 400 IPS követés társul.

Az Acer szerint az Acer Predator Cestus 350 legalább 20 milliárd (!) kattintást bír ki, tehát az élettartam “eléggé” kellemesre lett beirányozva.

Acer Predator Cestus 350 specifikációk

Kialakítás: jobbkezes

Kábel hosszúsága: kb. 1,80m

Csatlakozás: USB port / Egér: USB Type-C

Csatlakozó: Aranyozott USB

Szenzor: Nagy pontosságú, 16000 dpi Pixar 3335 optikai

Gyorsulás: 40g

Követés: 400 IPS

Mintavételezési arány vezeték nélküli módban: 1ms/1000Hz

Mintavételezési arány vezetékes módban: 0.5ms/2000Hz

Élettartam: 20 millió kattintás

Profilok: 5 előre programozott

RGB: 16,8 millió RGB színkombináció

Súly: kb. 111 g

Méretek: 125 x 64 x 40 mm