TechAddikt Tesztek Acer Acer Predator Triton 500 PT515-51-70YT – középkategória felsőkategóriás gaminghez

[TESZT] Acer Predator Triton 500 PT515-51-70YT – középkategória felsőkategóriás gaminghez

A masszív középkategóriát képviseli az Acer Predator Triton 500 a gaming szektorban, azonban teljesítményét tekintve bátran felveheti a versenyt a nála magasabb szintet képviselő darabokkal. Teszteltük.

Ha elegendő a 15.6 col képátló, valamint igény mutatkozik a folyamatos utazás melletti rendelkezésre állásra játék terén, akkor egyértelműen jó választás lehet az Acer Predator Triton 500. Nem csak kompakt mérete, ideális súlya miatt; a remekbeszabott ár-érték arány is rengeteget hozzátesz a notebook megítéléséhez.

Kialakítás tekintetben nem kell semmi újra számítanunk, ha ismerjük az Acer gamer vonalát laptopjaik terén. Vagy akár a többi gyártót nézve szintén megmarad a hasonlóság – fekete alaptónus, hozzá passzoló billentyűzetkombináció, valamint vörös árnyalatú berakások, persze mindezt jó arányban keverve, inkább szolidan a minimalista küllem felé hajazva.

No meg a kompakt méretezés: az Acer Predator Triton 500 kifejezetten jól hordozható, kényelmes kezelhetőséget biztosít, és akár egy kisebb táskában is remekül elfér akár más dolgaink (például jegyzettömb, vékonyabb dokumentációk, dossziék mellett).

S persze nem megy a kedvező méretezés a teljesítmény javára, nem okoz hátrányt: az Acer Predator Triton 500 belevaló, masszív gép, kőkemény gazingre tervezett és megálmodott hardverháttérrel.

Tesztelt Acer Predator Triton 500-unk Intel Core i7-9750H CPU-t kapott, megadva a felhasználónak a túlhajtás (overclock) lehetőségét.

Mi ezzel általában sosem élünk a tesztjeink során, mert bár egész biztos, hogy még remekebb benchmarak értékek születnének, bőségesen elegendő az az alapvető kraft egy-egy ilyen konfigban még a highend A+ kategóriás játékokhoz is.

A 3D tartalmak zökkenőmentes futását egy integrált NVIDIA GeForce RTX 2070 VGA biztosítja, dedikált 8 GB GDDR video RAM-mal. Mindehhez 32 GB DDR4 RAM társul, 2.6 GHz-n hajtva. Mindkét esetben – tehát a videokártyánál és a memóriánál is van bő lehetőségünk túlhúzásra, és itt éltünk is a lehetőséggel: jelen favorit játékunk, a Red Dead Redemption 2 PC-s verzióját nyüstöljük általában a tesztkonfigurációkon, így a cikkalany Acer Predator Triton 500 esetében is ez volt fókuszban.

Mivel az RDR2-nek nagyjából végtelenített VGA és RAM igénye van, ezért kénytelenek voltunk tenni azért, hogy a korabbu RTX 2080 nyomdokaiba léphessünk valamelyest. Ráadásul 4K 144Hz felbontást erőltettünk külső kijelzőn, DP-n keresztül, hogy ne legyen túl egyszerű dolga a hardvernek.

Nem is volt, megizzasztottuk a tesztelt Acer Predator Triton 500-at rendesen. Kimaxolva, pár MB híján 8 GB VRAM-ot használtunk el (érdekes egyébként, hogy a rendszer valamilyen háttéralkalmazáshoz elkülönített magának 1.2 GB-t a VRAM-ból, ugyanakkor majd’ 8 GB-t használt az RDR2, amit nem értettünk igazán).

Így hát 90% körüli maximum grafikus beállítások mellett 4K 144Hz-en megléptük a 30 FPS maximumát, ingadozva bár, de 32-42 FPS-t sikerült rögzítenünk. Ugyanakkor az RDR2 saját beuchmarkja visszafogottabb, alig 18-20 FPS értéket rögzített vegyes (de inkább kimaxolt részletesség megjelenítése mellett).

Nyilván a beépített, 15.6 col képátlós FHD 1920×1080 szintén 144 Hz-es IPS LED IPS panel megjelenítése talán megugorja a fix átlag 60 FPS-t is hasonlóan magas grafikus beállítások mellett. Ez egyértelmű, viszont így is le a kalappal az Acer Predator Triton 500 4K UHD teljesítménye előtt.

Ha pedig ténylegesen travelmódban szeretnénk játszani úgy, hogy esély sincs a hálózati adapter használatára, maximumra járatott terhelés mellett 2.2 óra rendelkezésre állást sikerült kicsiholnunk a tesztelt Acer Predator Triton 500-ból.

Acer Predator Triton 500 specifikációk

OS: Windows 10 Home

CPU: Intel Core i7-9750H

Kijelző: 15.6 col kéoátlós IPS LED 144Hz vékonykávás LCD

GPU: NVIDIA GeForce RTX 2070 dedikált 8GB GDDR VRAM-mal

RAM: 32GB DDR4 2666MHz

SSD: 512GB PCIe NVMe

WLAN/BT: 802.11ac, Bluetooth

Kamera: 2MP HD

Akkumulátor: 4 cellás lítium-ion