TechAddikt Tesztek Asus ASUS Cerberus Mech RGB – a játék valósággá válik

[TESZT] ASUS Cerberus Mech RGB – a játék valósággá válik

Úttörő szerepet tölt be az ASUS a mechanikus gaming billentyűzetek szegmensét tekintve. Úgy tűnik, ez a vonal nem törik meg, sőt: piacra dobták a száz százalékban játékra szánt ASUS Cerberus Mech RGB klaviatúrát, amely minden igényt kielégít kategóriájában. Teszteltük.

 

Manapság egyre dominánsabb szerepet kapnak a gaming hardverek a játékosok körében: úgy tűnik, a konzolok egyeduralma csökken, sőt, háttérbe szorul. Nincsen ugyanis olyan nextgen konzol, amely meg tudná közelíteni a jól kiépített, masszív gaming PC-k tudását.

Ahhoz, hogy a PC-s játék csúcsra járatott legyen, minden kiegészítő perifériának tökéletesnek kell lennie. Ennek csak pénztárcánk szab határt, viszont az ASUS remekül tálalja nagy tudású termékeit kimondottan jó ár-érték aránnyal.

Az ASUS Cerberus Mech RGB pontosan beleillik a feljebb részletezett gondolatokba: kellemes árazással, letisztult külsővel, ugyanakkor nagy, minden gamer igényt kielégítő tudással rendelkezik.

Magyar billentyűzetkiosztással érkezett tesztre szerkesztőségünkhöz az ASUS Cerberus Mech RGB. A dobozolás egyszerű, lényegre törő, kibontásnál a kábel elhelyezésére kell csak figyelnünk, hogy ne rántsuk ki a keyboarddal együtt: ugyanis a panel alatt egy kartonlap választja el a kettőt egymástól.

A többi, párhuzamosan futó Cerberus modellhez képest a különbség annyi a küllemet tekintve, hogy jóval minimalistább, visszafogottabb a billentyűzet azoknál. A tokozás vonalvezetése nem törik meg, nincsenek kitüremkedések, vagy élesen vágott szélek.

 

A billentyűzet kiosztása hagyományos, a WSAD gombok természetesen jóféle gaming eszközökhöz méltóan ki vannak emelve, el vannak különítve a többi billentyűtől. A gombok állítható intezitású és színtónusú technológiát kaptak, mindezekhez még száz százalékos anti-ghosting NKRO funkció is társítva lett – minden lenyomott billentyű és elküldött billentyűparancs rögzítésre kerül.

Cúszásgátló felületet, burkolatot, valamint erőteljes fém talpazatot kapott a ASUS Cerberus Mech RGB, mindezt azért, hogy az extrém igénybevételnek is ellenálljon. Teszteltük, persze nem csapkodtunk vele asztalt, vagy kemény felületet, mindössze erőteljesebb nyomásnak és behatásoknak tettük ki a billentyűzetet. Derekasan helyt állt házi stressztesztünknek, tehát aláírjuk: tényleg stramm és masszív a kialakítás.

Úgynevezett Kaiuha mechanikus kapcsolókkal lett felszerelve az ASUS Cerberus Mech RGB. Ezek a kapcsolók rendkívül tartósak és ellenállók, és a gyártó állítása szerint akár 70 millió erőteljesebb leütést is gond nélkül elviselnek. A gombok válaszideje is remek, szinte hozzájuk sem kell érni a leütéseknél, és máris teszik dolgukat, ahogyan kell.

Imént említést tettünk az RGB opcióról. A ASUS Cerberus Mech RGB minden egyes gombja külön programozható, ezáltal rengeteg kombináció létrehozható. Aki nem akarna bajlódni az egyenkénti beállítással, annak jó szolgálatot tehet a hét előreprogramozott billentyűprofil.

Mit ér egy gaming billentyűzet programozható makrógombok nélkül? Semmit. Az ASUS Cerberus Mech RGB nyilvánvalóan ilyesmivel is rendelkezik, az on-the-fly programozhatóságnak köszönhetően itt is számtalan variáció és lehetőség áll a felhasználók rendelkezésére.

Ha pedig ez mind nem lenne elegendő az élményhez, akkor jöhetnek a gamer profilokhoz rendelt makrók: itt a gyorsbillentyűk mentése mellett az előre elraktározott fényeffekteket is tudjuk manipulálni. Sőt: még a Windows gombot is le tudjuk tiltani, és hozzá tudunk társítani bármilyen shortcutot.

ASUS Cerberus Mech RGB specifikációk

Csatlakozás: USB

Kompatibilis Windows 10, 8.1, 7

Méretek: 448x150x35 mm

Súly: 1250 g

Doboz tartalma:

1x Cerberus Mech RGB billentyűzet

1x Gyors útmutató

4x Extra billentyűgomb

1x Billentyűgomb eltávolító eszköz

Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarország biztosítja. A Techaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., Telenor Magyarország
Utómunka hardver: Acer, ASUS