TechAddikt Tesztek Asus ASUS ROG GK2000 Horus – uraljuk a virtuális csatamezőt!

[TESZT] ASUS ROG GK2000 Horus – uraljuk a virtuális csatamezőt!

Rendhagyó módon a szalagcím angol felhangokat rejt. Hogy miért, nagyon egyszerű: az ASUS ROG GK2000 Horus mechanikus gaming billentyűzetet arra tervezték, hogy uraljuk vele a virtuális csatamezőt. Igazi nagyágyú, ebbél jelenleg nem nagyon létezik jobb, erőteljesebb és dizájnosabb. Az angol szöveg megközelítésben pedig sokkal hatásosabb jelen esetben.

Eleve nagyon szeretjük az ASUS gaming termékeit, perifériáit, kiváltképp, ha egyedi, masszív megjelenést kapnak a belső tudás mellé. Az ASUS ROG GK2000 Horus esetében minden egybe lett gyúrva: a feketére eloxált, polírozott alumínium felület magért beszél, csakúgy, mint a telepített mikrokapcsolós alapokra rakott mechanikus billentyűzet is.

Olyan ez, mint a naked motorkerékpárok esetében: a váz tulajdonképp csupasz, a billentyűk körül nincs káva vagy keret, pusztán a feljebb már emlegetett eloxált alumíniumlapra lett ráapplikálva minden. Kapunk csuklótámaszt is a rendszerhez, ez külön lett a csomagolsába helyezve (saját fotóinkon ez nem szerepel), ami szintén nagy segítség a fárasztó PUBG-csatározások során példának okáért.

Valamirevaló gaming billentyűzet nem létezhet testre-személyre szabható makrók nélkül. Az ASUS ROG GK2000 Horus ennek megfelelően ezzel az opcióval is el lett látva, intuitív ROG felületet kapunk, számtalan lehetőséget kínálva e téren.

Ráadásként jelen van a már megszokott RGB-színpalettát felvonultató billentyűzet-háttérvilágítás is, melynek köszönhetően a testreszabás még kifinomultabb, még részletesebb lehet.

Természetesen minden profilt el tudunk raktározni, így a későbbiekben remekül lehívhatjuk, és bármikor használhatjuk, elkápráztatva a többi gamert mondjuk egy esport-megmérettetésen.

Annak érdekében, hogy a játék közbeni reakcióidő a csúcson legyen, az ASUS ROG GK2000 Horus-ba egy 32 bites MCU is beépítésre került.

Ez egy programozott mikroprocesszor, s hogy teljes legyen a mechanical keyboard-porn, még 4 MB saját RAM-ot is kapott a rendszer.

Egyebek mellett a billentyűzet e struktúra segítségével képes betárolni a makrókat, világításvezérlési funkciókat, az utasítások feldolgozása pedig pillanatok alatt megtörténik.

ASUS ROG GK2000 Horus specifikációk

Csatlakozási technológia: vezetékes

OS-támogatás: Windows 10 32bit/64bit, Windows 8.1 32bit/64bit, Windows 8 32bit/64bit, Windows® 7 32bit/64bit

Méretek: billentyűzet – 52.65x17x4.9 cm, csukótámasz – 47.2×8.3×2.4 cm

Súly: 1700 g

Szín: Fekete

A doboz tartalma:

1. ASUS GK2000 billentyűzet, 1 db
2. Csuklótámasz, 1 db
3. Mobileszköz-tartó, 1 db
4. Hordozótáska, 1 db
5. Quick Start kézikönyv, 1 db
6. Tartalékalkatrészek: 1 db billentyűsapka-leszedő, extra ML~M4 billentyűsapkák, extra M6~M12 billentyűsapkák