TechAddikt Tesztek Asus ASUS ROG Harrier GT300 – magas precizitás és színpompa

[TESZT] ASUS ROG Harrier GT300 – magas precizitás és színpompa

Mi kell alapvetően a gamernek? Egy jó vas (jelen esetben értsd: bivalyerős ROG gaming PC vagy notebook), ha PC, akkor egy kellemes monitor és billentyűzet. Azonban mindkét esetben – ha desktop, ha laptop az irány – szükség lesz egy masszív gaming egérre. Az ASUS ROG Harrier GT300 pontosan olyan eszköz, ami teljesen megfelel az átlagon felüli elvárásoknak is.

Mindezt úgy, hogy az ár nem száll el: tudjuk, van néha olyan termék (és gyártó), ahol nem számít a költséghatékonyság. Főként, ha játékosoknak szánt, manapság oly’ divatos gamer termékekről szól a fáma.

Tehát az ASUS ROG Harrier GT300 kimondottan jó árfekvésű, ár-érték aránya remek, s a tudás is rendben van.

Az egér az ASUS-tól megszokott dobozolásban érkezik: lényegretörő, fekete alapárnyalatú, ROG dizájnos csomagolás, kihajtható fedlap, alatta pedig maga a mouse, átlátszó műanyaggal fedve. Nagyjából ennyi, semmi felesleges kör. Minek is? Egy ilyen termék rögvest kézhezvétel után kikerül a dobozból (kivéve, ha nem fanatic gyűjtők kezébe kerül, akik original csomagolással várnak arra, hogy elteljen körülbelül 10 év, és akkor majd az érték az egekbe szökken… Ki tudja, ízlések és pofonok, ugyebár.

Strapabíró kidolgozást kapott az ASUS ROG Harrier GT300, a ház erős, tömör műanyag, a bal- és jobb egérgombok szintén, az Omron által jegyzett mikrokapcsolók hosszú szavatosságot ígérnek, és kitűnően állnak ellen az igénybevételnek.

Kétállásos DPI kapcsolót is találunk az ASUS ROG Harrier GT300 felületén, közvetlenül a görgető alatt. Ez is nagyszerű, hiszen így máris kettő előreprogramozott egérmutató sebességet tudunk pillanatok alatt életre hívni, ami elszánt FPS-ezés közben például életmentő lehet. Egyébként teljes, 1:1 arányú true trackinget kapunk.

Mindent az egronómiárét: az ASUS ROG Harrier GT300 két szabadon programozható oldalgombot is kapott, úgy, hogy azt a lehető legkényelmesebben érhessük el hüvelykujjunkkal játék közben. Ez szintén optimális feature, hiszen sosem elég az assigned gombokból a játék során.

Ha gamerkedünk, fontos a megfelelő színkavalkád. Ide egy árnxyalat, oda egy tónus, és máris szájtátva fogják a meghívott barátok konstatálni, hogy a gaming konfig csúcsra lett járatva – akár a számítógépházat, akár a perifériákat nézzük. Teljes AURA RGB színpaletta tartozik az ASUS ROG Harrier GT300-hoz, nem kevesebb, mint 16.8 millió színárnyalattal megfejelve, melyhez négy preset effekt is tartozik.

Az egész finomhangolást az ASUS ROG Harrier GT300 esetében remek felhasználóbarát felületen át foganatosíthatjuk. Beállíthatjuk a billentyűkhöz rendelt profilokat, s az előbbi bekezdésben szereplő AURA RGB színkeverést is innen intézhetjük hatékonyan.

Harisnyázott kábelt kapott az ASUS ROG Harrier GT300, a végződés pedig természetesen aranyozott USB csatlakozó. A kábel ugyan eleinte hajlamos volt a meggyűrődésre és a kunkorodásra, de pár nap elteltével teljesen átvette környezete formáját, és remélhetőleg így is marad addig, amíg zajlanak folyamatos tesztjeink – játékbemutatóinkhoz most egy ideig ezt az egeret fogjuk használni.

ASUS ROG Harrier GT300 specifikációk

Csatlakozás: vezetékes USB

Egér típus/tracking: optikai

OS: Windows 10/8.1/8

Méretek: 118.2x68x40 mm

Súly: 98 gramm

Szín: fekete

Felbontás: 800/1600/3200/5000 dpi

Facebook képgaléria: Techaddikt.hu FB oldal

Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarországbiztosítja. Az Autóaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., Telenor Magyarország
Utómunka hardver: Acer, ASUS