TechAddikt Tesztek Fujitsu Fujitsu Lifebook E547 – rugalmas és erőteljes hátteret nyújt

[TESZT] Fujitsu Lifebook E547 – rugalmas és erőteljes hátteret nyújt

14 col képátlóval manapság átlagosnak tekinthető egy leginkább a netbook kategóriába sorolható hordozható PC. A Fujitsu Lifebook E547 pontosan ilyen, ráadásul a hatékony munkavégzés teljes mértékben garantált segítségével.

A tesztelésre érkezett Fujitsu Lifebook E547 tehát a fenti bevezetőnek megfelelően 14 col képátlóval érkezett (létezik a modellből nagyobb, 15 colos verzió is). Az eszköz az erős középmezőnyt képviselte – processzor tekintetében értendő ez alapvetően: hat különböző variáció áll rendelkezésre e téren konfigurálásnál, de erről majd később. Nézzük először a külsőre vonatkozó részleteket.

Nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy a Fujitsu Lifebook E547 egy teljes mértékben konzervatív dizájnvonalat követő termék. Nincs semmiféle felesleges sallang, körítés, csak a lényegre törő részletvilág. Ennek megfelelően a tokozás mattfekete árnyalata sem meglepő, így egyöntetűen az egész notebook valamiféle szimpla nyugodtságot sugároz.

Nem hiába, hiszen a Fujitsu Lifebook E547 alapvetően business felhasználásra készült. A touchpad melletti felület például ismét a praktikusság mikéntjét szolgálja: redőzött, csúszásgátló műanyagja tényleges segítséget jelent a hétköznapi használat során.

Nem kezdjük el sorolni a ki- és bemenetek elhelyezkedését, ugyanis közhelyszámba menne: a Fujitsu Lifebook E547 rendelkezik minden olyan, manapság használatos és egyben elvárt aljzattal, amely a munkavégzést segíti. A-tól Z-ig, vagy legalábbis HDMI-től a 3.5 millis kombinált jackig bezárólag.

Az eszköz kijelzője tehát 14 col átlóval bír, ami egészen pontosan 35.6 centiméternek felel meg. A maximális képfelbontás esetünkben 1920×1080, azaz full HD, LED háttérvilágítással felvértezett tükröződésmentes IPS panel személyében. Minden egyben van tehát ahhoz, hogy magas színhűséggel dolgozhassunk, így egyértelműen könnyedebb grafikai vagy streames ténykedéshez jól hasznosítható. A fényerő-kontrasztarány is remek, képpontonként 700:1300 cd/mértéket adott meg a gyártó.

Intel Core i5-7300U vPro processzor került a gépházba, 3 MB gyorsítótárral, 2.6 GHz alapórajel-sebességgel. Ez az érték könnyedén feltornászható 3.5 GHz-ig is, ami illusztris értéknek számít – benchmarkjaink szerint 3.44 GHz volt a stabil maximum.

Modern, 2133 MHz-es PC4-17000 RAM DDR4 RAM modult építettek a Fujitsu Lifebook E547-be. A bővíthetőség adott, akár 32 GB-t is be tud fogadni a gép, ami szintén remek alternatívát jelent, ha épp bővíteni szeretnénk a jövőt illetően. Igaz, 2 darab memória slot áll rendelkezésre, tehát ha mondjuk 32 GB-t szeretnénk, akkor el kell felejteni a gyári modult, és kettő 16 GB-s megoldásban gondolkodhatunk.

Ugyan kapunk dedikált grafikus lapkát egy Intel HD Graphics 620 személyében, azonban sokat ne várjunk 3D grafika terén: átlagos teljesítményt kapunk – persze ez relatív, attól függ, ki mire óhajtja használni a Fujitsu Lifebook E547-et. Alapvető 3D alapú applikációk futtatása megoldott, teljesen jó eredményeket kaptunk tesztelésnél.

Ha netán játszani akarnánk, ott kell alapvetően a kompromisszumkötési képesség. Persze egy ilyen volumenű notebookot nagyon valószínű, hogy nem a gamer rétegből fogják vásárolni.

Fujitsu Lifebook E547 specifikációk

OS: Windows 10 Pro

Lapkakészlet: integrált

CPU: Intel Core i5-7300U, 3 MB, 2.6 GHz, up to 3.5 GHz

RAM: 4 GB DDR4 2133 MHz

SSD: 256 GB SATA III

Aljzatok: 3.5 mm audio line in/mikrofon, 3.5 mm audio line out/fejhallgató, 3xUSB 3.1, 1xVGA, 1xDP, 1xEthernet, 1xKensington, 1xSIM, 1xSD

Kijelző: 14 col LED háttérvilágítású IPS tükröződésmentes 1920×1080 FHD 700:1300 cd/m2

GPU: Intel HD Graphics 620

Súly: 2.1 kg

Méretek: 338x231x31.4 mm

Akkumulátor üzemideje: akár 12 óra (10.7 óra méréseink szerint)

Még több fotó: Techaddikt.hu Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Apple iPhone X okostelefonnal készítettük.
Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarországbiztosítja. Az Autóaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., Telenor Magyarország
Utómunka hardver: Acer, ASUS

Szólj hozzá!