TechAddikt Tesztek Fujitsu Fujitsu Lifebook T937 – jól variálható, mi kell még?

[TESZT] Fujitsu Lifebook T937 – jól variálható, mi kell még?

Egyre nagyobb igény mutatkozik a célfelhasználók körében a kimondottan variálhatóságra kihegyezett notebookok, egyéb mobilizálható okoseszközök révén. A Fujitsu Lifebook T937 pontosan olyan, amilyennek szeretnénk.

Feltéve, ha optimálisan hangolt kettő az egyben eszközt keresünk. A Fujitsu Lifebook T937 remekül egyesíti a táblagépek és notebookok minden erényét és előnyét, kompakt mérettel, jó hordozhatósággal, hozzá masszív hardverrel domborít.

A kialakítás visszafogott, minimalista, letisztult a Fujitsu Lifebook T937 esetében. Igazi business vonalú termék ez, amely alapvetően arra hajaz, hogy a kihasználhatóság, valamint a gyakorlati tevékenység a maximumot tudja nyújtani a felhasználónak. Ennek megfelelően a dizájn tehát nem volt kimondottan elsődleges a tervezésnél, a praktikum viszont annál inkább.

Több felhasználási profil közül tudunk választani, kapunk klasszikus táblagép, sátor módokat. A 13.3 col képátlós, LED háttérvilágítással felvértezett, full HD 1920×1080 felbontású kijelző kihajtható, forgatható. Az LCD panel tükröződésmentes, remek kontrasztaránnyal rendelkezik, 330 cd/mértéket jelölt meg a gyártó. Ez gyakorlatban is így van, direkt ellenfényben is jól tudtunk dolgozni a Fujitsu Lifebook T937 ultrabookkal.

Érintésérzékeny, kapacitív kijelzőt kapott a Fujitsu Lifebook T937, ami garantálja, hogy érintés alapon, valamint külső beviteli eszközzel (stylus/pen) is dolgozhassunk vele. A termelékenységhez természetesen nagyban hozzájárul a társított háttérvilágitású billentyűzet is, optimális kiosztással és billentyűzet-távolságokkal, jól átlátható kialakítással.

Fujitsu Lifebook T937 tesztalanyunk a legerősebb, Intel Core i7-7600U vPro processzort kapta. A CPU 4 MB gyorsítótárral rendelkezik, névleges órajelsebessége 2.8 GHz, de túlhajtható természetesen, akár 3.9 GHz-ig is. Ez a processzor nyújtja a legalkalmasabb platformot munkavégzéshez, ideális multitaskinghez, és számos processzorigényes tevékenység elvégzéséhez.

Ahogy a szegmensben már jól megszokhattuk, a Fujitsu Lifebook T937 esetében is az Intel HD Graphics 6x GPU széria teljesít, esetünkben a 620-as kapott helyet a tokozás alatt. A grafikus mag remekül tette dolgát, még olyan erőforrásigényesebb alkalmazások esetében is, mint például az Adobe Lightroom.

Persze a korrekt teljesítményhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű rendszermemória megléte is, jelen esetben 1 darab 8 GB DDR4 2133 MHz-es modul került az alaplapra, ami meglátásunk szerint elegendő volt a gyakorlati használathoz. Ugyanakkor RAM-ból sosem elég, s ha úgy kívánjuk, felbővíthetjük a rendszermemória-kapacitást egészen 16 GB-ig.

Fontos egy üzleti kettő az egyben eszköz esetében a biztonság. A Fujitsu Lifebook T937 számos alternatívával rendelkezik e téren is, mi legjobban az ujjlenyomat-olvasót kedveltük – nem véletlen egyébként, hiszen ez a módszer gyakorlatilag megkerülhetetlen.

Emellett számos biztonsági opció rendelkezésre áll, mint például a társított meghajtók (a tesztgépben 256 GB-s SSD kapott helyet) titkosítása, vagy épp a felhőalapú fájlfeltöltés.

Fujitsu Lifebook T937 specifikációk

OS: Windows 10 Pro

CPU: Intel Core i7-7600U vPro, 4 MB cache, 2.8 GHz, akár 3.9 GHz

RAM: 8 GB DDR 4 2133 MHz, akár 16 GB-ig

HDD: PCIe SSD 256 GB NVMe

Aljzatok: 1×3.5mm audio-mikrofon kombinált, 2x Type-A, 1x Type-C, 1x USB Type-C, 1x analóg VGA, 1xHDMI, 1xLAN, 1xKensington zár, 1xSDHC

Kijelző: 13.3 col LED FHD 1920×1080

GPU: Intel HD Graphics 620

Súly: 1.3 kg

Méret: 318x224x19.8 mm

Akkumulátor üzemideje: akár 11 óra (8.3 óra saját méréssel közepes terhelés mellett)

Még több fotó: Techaddikt Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon technikával készítettük.
Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarország biztosítja. Az Autóaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., Telenor Magyarország
Utómunka hardver: Acer, ASUS
ÉRTÉKELÉS
Forma, design
83 %
Kialakítás
87 %
Kezelhetőség, teljesítmény
92 %
Minőség
92 %
Összhatás
90 %
Ár-érték arány
88 %
Előző cikkA Fujitsu biztonsági technológiát fejleszt blockchainekhez
Következő cikkA drónoknak épít hálózatot a Huawei
teszt-fujitsu-lifebook-t937-jol-varialhato-mi-kell-megIdeális üzleti felhasználást garantál a Fujitsu Lifebook T937. Kompakt méret, jó hordozhatóság, meggyőző teljesítmény jellemzi.