TechAddikt Tesztek Fujitsu Fujitsu STYLISTIC R727 – mindig ura a helyzetnek

[TESZT] Fujitsu STYLISTIC R727 – mindig ura a helyzetnek

Bőségzavar – így lehet jellemezni a jelenlegi notebook, ultrabook, és persze tablet piacot. Utóbbi révén számos 4 az 1-ben kombók jelennek meg szinte napról napra, ám korántsem mindegy, melyiket, milyen célra választjuk. A Fujitsu STYLISTIC R727 – kiváltképp, ha dokkolót is hozzácsapunk – remek, kiváló minőségű alternatívát jelenthet a hétköznapi felhasználásban.

Kecses formavilág, letisztult küllem jellemzi a Fujitsu STYLISTIC R727-et, amely fontos különösképp, ha a mobileszközt business célokra szeretnénk befogni. Tehát egy jól összerakott prezentáció, egy többfős meeting egyik alapvető kiegészítő kelléke lehet, főként, ha az egész prezit a vonaton rakjuk össze, midőn utazunk a megbeszélés helyszínére. Itt máris látszik, hogy a Fujitsu STYLISTIC R727 egyik legfőbb ismérve és pozitívuma a praktikum, amely alapvetően bármely tabletre ráhúzható, egyfajta sztereotípiaként.

Említettük feljebb a négy az egyben kombinációkat. A Fujitsu STYLISTIC R727 2 az 1-ben megoldás, tehát használható szimplán táblagépként, de a megfelelő billentyűzet dokkolóval szimplán alakítható át netbookká, minden további nélkül.

Esetünkben a kijelző egy 12.5 colos, azaz 31.8 centiméter képátlós PLS panelt hordoz, ami FHD felbontást tud maximumon, mellé a felület tükröződésmentes is. Mindehhez egy Intel HD Graphics 620 VGA lapka szolgáltatja a hátteret, igen masszívan a hardveres kiépítést tekintve.

A Fujitsu STYLISTIC R727 origóját a tesztmodell esetében egy Intel Core i5-7300U processzor jelentette, amely bőséges energiatartalékot biztosít a rendszer működéséhez. Nem mellesleg gyönyörűen alkalmas a kiépítés multitaskinghez is, ami ugye napjaink egyik fontos kritériuma, ha notebookot, vagy tabletet választunk.

Nyilvánvaló, hogy a Fujitsu STYLISTIC R727 operációs rendszere Windows 10 Home volt – egyébként nem ritka (főként az i7.es konfigoknál) a Pro variáns is. Esetünkben bőségesen elegendőnek bizonyult a Home tudása és szolgáltatás-kínálata, alapvetően egy ilyen kategóriájú eszköznek nem kell fejlettebb vagy összetettebb OS (kivétel, ha igény mutatkozik a Pro funkciókra).

256 GB kapacitású SSD került a tesztelt Fujitsu STYLISTIC R727-be, amely elegendőnek bizonyult a közepes nagyságú adattároláshoz, adatmozgatáshoz. Az integrált USB 3.1 Gen 1 portnak (USB 3.0) köszönhetően megfelelő pendriveról az adatmásolás gyors, méréseink szerint 46-62 MB/s sebességet rögzítettünk.

Ha már szóba kerültek az aljzatok, nézzük, mivel gazdálkodhatunk a Fujitsu STYLISTIC esetében: megkapjuk a szokásos 3.5 mm-es audio line in/out/mikrofon, valamint fejhallgató-mikrofon verziót, mindezek mellé elérhető a hagyományos HDMI, mini DP port is, de kapunk microSIM slotot és microSD bemenetet is.

Tapasztalataink szerint a Fujitsu STYLISTIC R727 társított akkumulátora 7.5 órát bírt egyhuzamban, csatlakoztatott billentyűzettel. Az üzemidő alatt alapvetően webböngészőt, könnyedebb alkalmazásokat és játékokat, valamint Excelt és Wordöt használtunk.

Fujitsu STYLISTIC R727 specifikációk

OS: Windows 10 Home

CPU: Intel Core i5-7300U

SSD: SATA III 256 GB M.2

Aljzatok: audio line in/mikrofon/fejhallgató 3.5 mm, USB 3.1 (USB 3.0), VGA, HDMI, mini DisplayPort, microSIM, microSD

Kijelző: 12.5 col PLS full HD 1920×1080 tükröződésmentes

GPU: Intel HD Graphics 620

Kamera: előlapi: 2 MP, hátlapi: 5 MP

Méretek: 319×9.5×201 mm

Súly: 830 gramm, 1170 gramm dokkoló billentyűzettel és akkumulátorral

Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarország biztosítja. A Techaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., Telenor Magyarország
Utómunka hardver: Acer, ASUS
ÉRTÉKELÉS
Forma, design
85 %
Kialakítás
87 %
Kezelhetőség, funkciók
90 %
Minőség
90 %
Összhatás
89 %
Ár-érték arány
86 %
Előző cikkMár elérhetők a Studio F. A. Porsche által tervezett modern és elegáns AOC kijelzők
Következő cikkItt a QNAP TS x73U rackbe szerelhető NAS
teszt-fujitsu-stylistic-r727-mindig-ura-a-helyzetnekKiváló üzleti megoldást jelenthet a Fujitsu STYLISTIC R727 a tablet-netbook szegmensben. Ideális, 2 az 1-ben funkciók, jó hordozhatóság.