TechAddikt Tesztek Philips Philips 328E8QJAB5 – az igazi multimédiás szórakoztatóközpont

[TESZT] Philips 328E8QJAB5 – az igazi multimédiás szórakoztatóközpont

Sokan vannak, akik elsősorban multimédiás szórakoztatás-felhasználás céljából választják ki a maguknak leginkább megfelelő mionitort. Ilyen esetekben háttérbe szorul nyilvánvalóan a gaming (nem meglepően), s a 2D megjelenítés az elsődleges szempont. Philips 328E8QJAB5
teszt.

A Phiulips mindig is értett ahhoz, hogyan nyűgözze le a vásárlói célréteget. Itt most leginkább a kijelző-vonalat említenénk, hiszen mint tudjuk, már az elmúlt évtizedben (sőt annakelőtte is) jócskán bővelkedett a márka remek alternatívákban – elsősorban az akkori korban csúcstechnológiásnak számító 100 Hz-es képfrissítáéssel felvértezett CRT monitorok terén.

No de kanyarodjuk vissza tesztünk tárgyához, a Philips 328E8QJAB5 ívelt kijelzőhöz. A kialakítás dizájnos, egyértelműen gondoltak arra is a fejlesztő-tervezőmérnökök a tervezésnél, hogy bizonyára a külcsín is kimagaslóan fontos számottevő érv a választásnál, majd a későbbi felhasználásnál. Tehát nem árt, ha a szoba, iroda dísze is lehet a preferált periféria.

Pontosan olyen monitor a Philips 328E8QJAB5. Kecses, trendi, és megfelelően modern küllemmel bír. Aki ráadásul előnyben részesíti a hajlított kijelzős példányokat, az most duplán örülhet, hiszen a tesztben szereplő termék pontosan ilyen.

A Philips 328E8QJAB5 kávája keskeny, pontosan annyira, amennyire azt az igények megkívánják. A talp szintén jól alkalmazkodik a dizájnvonalhoz, ügyesen elegyítve a minimalista, letisztult, közben mégis feltűnésre hangolt összképet.

81.28 centiméter, azaz 32 col képátlós LCD VA kijelzőt kapott a Philips 328E8QJAB5, hozzá természetesen LED háttérvilágítással. A monitor válaszideje 5ms, ami átlagos érték, de mindenképp meggyőző ennél a kategóriánál.

Mivel jelen esetben nincs szükségünk többre, ezért nincs is hiányérzetünk akkor, amikor a Philips 328E8QJABS 60 Hz-es képfrissítési rátáját vesszük górcső alá. Persze a 100, 120, esetleg 144 Hz-es panelek tisztábbak, vagy inkább „simább” képmegjelenítést adnak, de egy tipikus entertainment-fehasználásnál édesmindegy at a pár herznyi plusz vagy esetleg mínusz.

250 cd/m2 maximális fényerőértékkel rendelkezik a Philips 328E8QJAB5, ami szintén erőteljes értéket jelent. Tesztjeink során kerestünk olyan szituációt, amely révén masszív napsütötte helyen kellett használatba vennünk az eszközt, és meglepő módon alig kellett figyelmet fordítanunk arra, hogy besötétítsük a helyiséget. Mindehhez még jó feature a tükröződésmentes képernyőbevonat, mely biztosítja a teljes, szinte kompromisszummentes használatot. Mondhatjuk, bármilyen körülmény között.

Viszont az is tény, hogy ekkora, 32 colos képernyőfelülethez kevés lehet az 1920×1080 pixeles felbontás. Főként, ha közelebbről próbáljuk a betekintést, viszont multimédiás tartalmak lejátszása esetén – s persze meffelelő távolságból szemlélve – nem túl számottevő a jelenség aránya.

Szerencsések vagyunk akkor is, ha régebbi perifériákhoz szeretnénk csatlakoztatni a Philips 328E8QJAB5 monitort, ugyanis rendelkezik egyebek mellett hagyományos VGA és HDMI aljzatokkal is. Ugyanakkor rendelkezésre áll DisplayPort is, ha mondjuk épp egy highendebb kategóriás külső asztali PC-t szemeltünk volna ki a monitor mellé.

Philips 328E8QJAB5 specifikációk

Panel típusa: VA LCD

Háttérvilágítás: WLED

Kijelző mérete: 31.5″

Formátum: 16:9

Maximális felbontás: 1920×1080 @ 75 Hz

FreeSync támogatás: van

Tipikus válaszidő: 5 ms

Beépített hangszórók: 2x3W

Energiafogyasztás: 43.8W bekapcsolt állapotban

Méretek: 721x525x223 mm

Súly: 7.2 kg

Szólj hozzá!