TechAddikt Tesztek Philips Philips 65PML9636/12 4K UHD MiniLED Android TV – ilyen élénk színárnyalatok...

[TESZT] Philips 65PML9636/12 4K UHD MiniLED Android TV – ilyen élénk színárnyalatok nincsenek is

Alapvetően kevés az olyan falfelület, vagy épp kombinált TV-állvány platform, amelyre a tesztben szereplő Philips 65PML9636/12 4K UHD MiniLED Android TV felszerelhető. Ez persze nem jelenthet feltételt egy elhívatott vásárlás során, maximum addig sakkozik a delikvens, amíg el nem helyezi a gigantikus készüléket valamilyen formában. Mi a falra szerelést ajánljuk, ugyanis a 4 oldalas Ambilight-rendszer például csakis így tudja kifejteni áldásos hatását. Teszt.

Ahhoz, hogy a Philips 65PML9636/12 4K UHD MiniLED Android TV-t egyáltalán ki tudjuk csomagolni, kell vagy 16 négyzetméter szabad hely, szabad felület, ahol nyugodt szívvel ki el tudjuk dönteni a dobozt, ki tudjuk hámozni a papírkartonok, hngarocellek kavalkádjából. Ja, és legalább kettő emberre is szükség van a mutatvámnyhoz, mellette igencsak figyelnünk kell arra, nehogy kettétörjük a leheletvékony OLED+ panelt, amelynek szinte nulla kávakialakítása van.

Miután sikerült összeeszkábálni a rendszert, és a megfelelő VESA-tartó is elbírja az amúgy nem túlzó súllyal operáló Philips 65PML9636/12 4K UHD MiniLED Android TV-t, jöhetnek a részletek, érdemes belemerülni mind egy szálig.

A tesztünkben szereplő Philips 65PML9636/12 4K UHD MiniLED Android TV MiniLED technológiával megspékelt kijelzőpanelt kapott, ami azt jelenti, hogy elsősorban a HDR tartalmak megjelenítése több, mint élethű. Röviden, tömören ennyi. Sosem láttunk még televíziónál ennyire mély feketeárnyalatokat, itt mondjuk egy deepdark univerzumot ábrázoló snitt olyannyira deep tényleg, hogy elveszik benne az ember; igaz, viszonyítani nem nagyon tudunk mihez gyakorlatban. De ha egy erőteljes, ellenfényes tengerparti téma jön szembe, akkor is olyan, mintha ténylegesen a szemünkbe tűzne a napsugár. Vakít, nagy mértékben, olyannyira, hogy még a szemünk is belekáprázhat. Ne3m túlzunk, ez valóságosan ilyen történet.

Ugyanakkor a MiniLED technológia olyannyira kifinomult, hogy minden egyes pixel önállóan automatizálja a megjelenítést. Egymástól független színhőmérsékletekkel, árnyalásokkal, kontraszttal, fényerőállítással. Amellett, hogy a Philips 65PML9636/12 4K UHD MiniLED Android TV 4K képfolyama tűélességének köszönhetően lesz igazán realisztikus, a folyamatos dinamizmust sugárzó felületmegjelenítés egyetlen pillanatra sem hagyja a nézőt figyelmen kívül.

Mindehhez a Philips által fejlesztett P5 AI Perfect Picture Engine (PPE) adja a kraftot, értelemszerűen az irányítást, hogy minden a lehető legsimábban legyen képes brillírozni.

Persze a Philips 65PML9636/12 4K UHD MiniLED Android TV elsősorban kategóriájából adódóan televíziózásra lett tervezve. Hagyományos értelemben (antenna, kábel), vagy épp manapság a legdivatosabb, streamelős értelemben. Természetesen a televízió fel lett vértezve a legfrissebb Android alapú applikációkkal, így az összes stream-szolgáltatás dedikált alkalmazással indítható, de számos egyéb okosfunkcióra kihegyezett szolgáltatás is elérhető a repertoárban.

Ha pedig nem (csak) tévéznénk, máris ott a gaming lehetősége. Akár nextgen konzol, akár bivalyerős gamer PC, egyremegy: a Philips 65PML9636/12 4K UHD MiniLED Android TV olyan tökéletes GTG válaszidőkkel és minimális késleltetéssel tudja az adott képfolyamot megjeleníteni, hogy némely gaming kijelző is megirigyelheti. Úgy, hogy itt kókeményen 65 col képátlóról, azaz 164 centiméterről van szó. A zökkenőmentes adatátvitelt e téren a legújabb HDMI 2.0 technológia támogatja. Amúgy jelen esetben inkább a Radeon VGA-val szerelt eszközök vannak előnyben, ugyanis az onboard FreeSync nekik kedvez – viszont az NVIDIA GPU-k is tudják szoftveresen használni a FS-t, a korábbihoz képest jóval hatékonyabb módon.

Nem parasztvakítás a Bowers & Wilkins hangrendszer: a virtuális surround olyan, mintha egy valós legalább 5.1 rendszert használnánk, de nem, ez csak placebóeffekt. Azért nem árt, ha pontosan szemben ülünk a Philips 65PML9636/12 4K UHD MiniLED Android TV-vel, a hatás úgy lesz csak instant és lényegretörő. Több profilból tudunk építkezni, a finombeállítások is remekek, itt tényleg használható ekvalízer áll rendelkezésre.

Szobadísz? Annak sem utolsó a Philips 65PML9636/12 4K UHD MiniLED Android TV. Ez a nem kevesebb, mint 4 oldalas Ambilght rendszernek (is) köszönhető, mely négy, egymástól különálló, de akár össze is szinkronizálható LED-sorozatot hordoz. Így a megjelenített képfolyamhoz társítva nagyjából ugyanazt a szín- és harmóniavilágot képes lemodellezni, és a falra vetíteni a készülék, természetesen abban az ütemben, ahogyan azt a képernyőn konstatáljuk.

Philips 65PML9636/12 4K UHD MiniLED Android TV specifikációk: a gyártó honlapjára kattintva, ITT.