TechAddikt Tesztek VAVA VAVA VA-AH012 – igazán tetszetős párásító, távirányítóval

[TESZT] VAVA VA-AH012 – igazán tetszetős párásító, távirányítóval

Főként a téli időszakban tudja optimális hatását kifejteni egy remek párásító. A VAVA VA-AH012 remek formatervvel bír, és mellé még nagyon praktikus is. Teszteltük.

Korábban párologtatót használtunk annak érdekében, hogy a ház (szobák) páratartalma a megfelelő értékeket mutathassa. Ez különösképp télen, a fűtött helyiségek esetében elsőszámú kérdés, ugyanis a fűtés hatására a levegő sokkal szárazabbá válik, így fontos a megfelelő páratartalom szinten tartása. Egészségügyi szempontokból esősorban, hiszen a légúti megbetegedéseket nagyban elősegíti az alacsony páratartalom, illetve a szárazabb levegő jelenléte.

A VAVA rendkívül sokoldalú gyártó, a Techaddikt.hu hasábjain már jó pár terméküket teszteltük, mutattuk be olvasóinknak. A VAVA VA-AH012 személyében egy remek párásítót ismerhetett meg szerkesztőségünk, amely rendkívül funkcionális, és mellé még kimondottan remek dizájnnal bír – így a szoba, a lakókörnyezet szerves kiegészítője lehet minden tekintetben.

A VAVA VA-AH012 kétfajta szórófejjel rendelkezik annak érdekében, hogy a párásításhoz előállított gőzpermet a lehető lehatékonyabban tudjon a levegőbe jutni. A használat egyébként rendkívül egyszerű: elegendő mennyiségű vízzel feltöltve a 3 liter kapacitású víztartályt az ultrahangos VAVA VA-AH012 több órán keresztül képes megfelelően párásítani az adott helyiség levegőjét, úgy, hogy a funkciókat akár távirányítóval is vezérelhetjük.

Természetesen a VAVA VA-AH012 teljesen automatizált biztonsági funkciókat is kapott. Hosszabb tétlenségnél bekapcsol az alvás mód, és mindaddig meg is marad, amíg újabb külső beavatkozás nem történik (távirányító használata).

Továbbá, ha a VAVA VA-AH012 3 literes tartályában a vízszint kritikusan lecsökkenne, azonnal letilt a rendszer, és jelzi a problémát. Ilyenkor készenléti (alvó) módba kapcsol, és egészen addig úgy is marad, amíg fel nem töltjük újra a megfelelő mennyiségű vízzel.

VAVA VA-AH012 specifikációk

Kivitel: padlón álló párásító hálószobába

Szórófej: 2 fajta

Rendszer: ultrahangos

Párásítás jellege: változtatható

Extra funkció: időzítő

Kiegészítő: távirányító, 1 db

Védelmi funkciók: alvás mód, alacsony vízszint elleni védelem

Víztartály kapacitása: 3 liter