TechAddikt Tesztek VAVA VAVA Voom 23 VA-SK004 – kompakt, trendi, és nagyon hangos

[TESZT] VAVA Voom 23 VA-SK004 – kompakt, trendi, és nagyon hangos

Ismét egy új márka a Techaddikt.hu tesztpalettáján. Itt a VAVA, fogadja mindenki szeretettel. Meg különben is: bluetooth hangszórót még nem teszteltünk nagyon. VAVA Voom 23 VA-SK004 teszt.

Biztos sokaknak Nicki Minaj jut eszébe a termék neve kapcsán, igaz, ott inkább Va Va Voom a képlet, meg kérdés egyáltalán van-e mindehhez köze, de nem is ez a lényeg.

A VAVA Voom 23 VA-SK004 tehát egy ultrakompakt, hordozható sztereó hangszóró, amely bluetoothon képes csatlakozni mobileszközhöz, laptophoz, vagy bármi olyan médiaállomáshoz, amely támogatja a bluetooth stream opciót.

Ráadásul a VAVA Voom 23 VA-SK004 vízálló. Így ha netán fürdés közben beesik a fürdőkádba, jó eséllyel nem történik komolyabb baj (bár ezt a tesztek során nem firtattuk inkább).

A VAVA Voom 23 VA-SK004 kialakítása letisztult, lényegre koncentráló. Az alkalmazott anyagok masszívnak hatnak, s persze azok is – vastag gumiburkolat védi a házat a külső behatásoktól. Leejtés, por, víz ellen láthatóan remek a védelem, de a kopás-elhasználódás folyamata is jelentősen visszafogott az eszköznél.

A meglepő az, hogy mennyire tiszta és erőteljes hangleadást produkál a VAVA Voom 23 VA-SK004. Ahhoz képest, hogy apró mérettel, kicsi átmérőjű membránokkal rendelkezik, olyan magasakat, középmagasakat és mélyeket tol, hogy az ember álla leesik. Nyilván nem egy többuras-többpontos JBL hangrendszerhez kell hasonlítani, amolyan korabeli menőbb, felsőkategóriás boombox hangzást nyújt. És pont ez az, amire szükség van.

Szinte bárhová magunkkal vihetjük a VAVA Voom 23 VA-SK004-et, ugyanis a beépített 5200 mAh (!) akkumulátora a gyártó szerint nem kevesebb, mint 24 óra folyamatos használatot garantál egyetlen töltéssel. Tény, hogy a nagyjából 35 perces töltés (nem nulláról indultunk) óta eltelt pár nap már, és napi szinten több órát használjuk a hangszórót, kül- és beltéren egyaránt. A töltöttséget a mobil OS jelzi (esetünkben Apple iPhone 8 Plus), csekély százalék ment le eddig a teljes töltöttségi szint óta.

Mivel akár 10 méteres hatótávot is képes nyújtani a VAVA Voom 23 VA-SK004, ezért ideális kertben használni: sík területen bőven hozza az előírtat úgy, hogy semmiféle minőségromlás, késleltetés, szakadozás nem volt tapasztalható.

Ha épp nincs kéznél olyan médiaeszköz, amely bluetooth támogatással rendelkezne, semmi gond: a VAVA Voom 23 VA-SK004 3.5 milliméteres line in jackjébe bármit csatlakoztathatunk. Mi egy mp3 lejátszót párosítottunk, és tökéletes működést kaptunk szintén.

VAVA Voom 23 VA-SK004 specifikációk

Akkumilátor üzemidő: 24 óra

Akkumulátor kapacitás: 5200 mAh

Tulajdonságok: vízálló, csepp- és porálló

Csatlakozás: Bluetooth, 3.5mm analóg

Teljesítmény: 7 W

Méret: 20.1×5.6×8.3 cm