TechAddikt Tesztek VAVA VAVA VA-CL005 – LED asztali hangulatfény vezeték nélküli töltővel

[TESZT] VAVA VA-CL005 – LED asztali hangulatfény vezeték nélküli töltővel

Igazán praktikus irodai vagy otthoni eszköz a VAVA VA-CL005 LED asztali lámpa integrált wireless chargerrel, amely nem csak sokoldalú, de remek berendezési dísz is egyben. Teszteltük.

Bár a hasznossága közel sem kérdőjelezhető meg a VAVA VA-CL005-nek, hiszen kinek ne lenne komfortos egy olyan eszköz az íróasztalán, amely egyszerre kreál remek hangulatfényt, és mellette még mobileszközök feltöltésére is alkalmas? A VAVA terméke pontosan ilyen, úgyhogy nagyon nem lehet melléfogni vele.

A kilakatás minimalista jellegű, nincs túlgondolva sem a dizájn, sem pedig a funkcionalitás. A burkolat masszív műanyag, az egység négy apró lábon áll, a világítótest az alsó részre lett helyezve, míg a felső platform jelenti a vezeték-nélküli töltő felületét.

A VAVA VA-CL005 lámparésze 7 különböző színtónust tud megjeleníteni, ezeket váltogatni beállítás szerint. Természetesen automatikus fényjáték lefolytatására is van lehetőség, így igazán remek hangulatot tud varázsolni az irodába, dolgozószobába, vagy akár szekrény polcára.

Azzal együtt, hogy a VAVA VA-CL005 elsősorban hangulatvilágítás-funkciókat képes ellátni, kevesebb (tompa) fényt igénylő tevékenységhez nagyszerűen használatba vehető. Így olvasólámpaként is használhatjuk, de nem elsődlegesen, mivel a fénysugár köre igen kicsi és visszafogott.

Mindemellett a fényerő is jól állírható. Szintén 7 fokozatot kapunk hasonlóan a színárnyalat-megjelenítéshez, így az egészen lágy fénytől a keményebb, direktebb fényleadásig terjed a spektrum. A VAVA VA-CL005 jól használható kiegészítő háttérfényként például alváshoz, pihenéshez is. Úgy, hogy csak egyetlen érintésre van szükség.

A VAVA VA-CL005 vezeték nélküli töltőplatformja számos mobileszköz, elsősorban telefonok töltéséhez lett fejlesztve. Mi konkrétan Apple iPhone X, valamint Apple iPhone 8 Plus telefonokkal próbáltuk, és remek eredmények születtek: mindkét esetben átlagosan 1-1.5 percenként 1 százalékkal nőttek a töltöttségi szintek. Egyébként a VAVA VA-CL005 QI-kompatibilitással rendelkezik.

Csúszásmentes töltőfelületet kapott a VAVA VA-CL005, így a töltésre felrakott eszközök stabilan dokkolhatók a platformon. Ez akkor fejti ki leginkább áldásos hatását, amikor véletlenül meglökjük magát az asztalt, vagy épp a hangulatlámpát – a töltött eszközök minden esetben t9bbé-kevésbé a helyükön maradtak.

VAVA VA-CL005 specifikációk

Típus: LED asztali hangulatvilágítás wireless töltő funkcióval

Szín: fehér

Megjeleníthető színek száma: 7

Állítható fényerő: 7 fokozat

Fényforrás: LED

Töltőfelület: vezeték-nélküli, QI kompatibilitás

Méret: 20.4×7.8×20.4 cm