TechAddikt Tesztek PC játékteszt Call of Duty: Black Ops 4 – mindig van meglepetés a...

[TESZT][PC] Call of Duty: Black Ops 4 – mindig van meglepetés a tarsolyban

Ahogyan azt megszokhattuk, minden évben érkezik az Activision-től egy-egy Call of Duty epizód. Olyan ez, mint valami állandósult mantrázás, sorozatgyártásban potyognak az egyébként minőségi produktumok. 2018 elhozta a Call of Duty: Black Ops 4-et, mi pedjg teszteltük.

Eléggé merész irányt vett a COD saga akkor, amikor is a fejlesztő Treyarch úgy döntött, hogy kiveszik a single player módot a játkszerkezetből. Ez egy eléggé nagy törést jelent, főként azoknak, akik kuiltiválják a sztorimód meglétét, így nekünk is kicsit fájt a szívünk emiatt. Viszont akik multiplayer guruk, azok örülhettek a Call of Duty: Black Ops 4 megjelenésének, persze ez nem azt jelenti, hogy ne lenne szufla a játékban.

Alapvetően az egész Call of Duty: Black Ops 4 koncepció az előző évek struktúrájára épül: adott a fő vonal, mert azért ugyebár van történet, hisz’ nem a vakvilágba kell lődöznünk jobbra meg balra; a Blackout mód például egyenesen zseniális, bár láthattunk már hasonló megoldásokat máshol, más játékoknál.

A Call of Duty: Black Ops 4 hangulata most is perfekt, a feljebb említett Blackout battle-royale jellege miatt ténylegesen ütős, a maga monumentális és nyomasztó gyárépületeivel, kihalt vidékeivel, komor hangulattermető képességével. Az ellenség a legkülönbözőbb fedezékeket választhatja a lopakodáshoz, így sok esetben nem várt meglepetés érheti karakterünket. Viszont kellemes dolog a mystery boxok felfedezése, azok lootolása, de kapunk sok esetben teherautók kifosztásából is tekintélyes supportot.

Természetesen van lehetőség szólózni multiplayerben, de talán a legillusztrisabb megközelítés a négyfős csapatok kialakítása. Így gamer spanjainkkal gyönyörűen letolhatunk egy-egy scenariot, teamben mégiscsak könnyedebb a pozitív végkifejlet elérése.

Mint minden mai populáris FPS-ben vagy TPS-ben, a Call of Duty: Black Ops 4-ben is vannak zombik. Ez a mód most jóval kifejlettebb és komplexebb, mint a korábbi részekben, három, egymástól stílusában teljesen elkülönített kooperatív élmény várja a játékosokat. Itt is vannak co-op kampányok, melyek teljesítése achievementeket, jobb felszerelést, kiegészítő tárgyakat ígér.

A tradicionális multiplayer mód kicsit fel lett turbózva, ez tény, azonban a körítés, a megvalósítás hozza a COD-hagyományokat a Call of Duty: Black Ops 4 esetében is. Ráadásul a CS-fanek örülhetnek, ugyanis a Heist módot a nagy, máig kiemelten népszerű klasszikus inspirálta.

A cikk elkészítéséhez Acer Predator 17 X-et használtunk.

Játéktesztjeinkhez ASUS gaming monitorokat használunk.

Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarországbiztosítja. Az Autóaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., MagnewTelenor Magyarország
Utómunka hardver: Acer, ASUS