TechAddikt Hírek Több téren is bővít a Samsung Pay

Több téren is bővít a Samsung Pay

A Samsung bejelentette, hogy három új taggal – Malajziával, Oroszországgal és Thaifölddel – bővült azon országok listája, ahol a felhasználók élvezhetik a Samsung Pay szolgáltatás kényelmét.

samsung-pay-fizetes-techaddikt

Ezzel 2016 végére már 10 országban vált elérhetővé a Samsung mobilfizetési szolgáltatása. A Samsung Pay egyúttal bejelentette globális együttműködését a Mastercarddal, amelynek értelmében 2017 elejétől egyszerűsített online fizetést és gyors ellenőrzést kínálnak a Masterpass digitális fizetési szolgáltatáson keresztül. Jelenleg 33 országban kereskedők százezrei fogadják el a Masterpasst online fizetés platformként.

„A tavaly Dél-Koreában bevezetett szolgáltatásra a piac nagyon pozitívan reagált. Az online fizetések az 1,75 milliárd dollárnyi (2 billió won) feldolgozott tranzakció több mint 25 százalékát tették ki. Ez is bizonyítja, hogy a fogyasztók aktívan keresik a megoldásokat, amelyek gyorsabbá, egyszerűbbé és biztonságossá teszik az online vásárlást” – jelentette ki Thomas Ko, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletág Samsung Pay részlegének alelnöke és vezérigazgatója. – „A Masterpass-szal való együttműködéssel az Egyesült Államokban, valamint az online fizetések globális elterjesztésével széles rétegek számára fogjuk egyszerűsíteni az online tranzakciós folyamatokat. Megoldásainkkal kiküszöböljük az unalmas online ellenőrzési űrlapok kitöltését, a hosszú jelszavak megjegyzését és a pénztárcában való keresgélést.”

„A Mastercard-nál folyamatosan dolgozunk azon, hogy minden egyes számlánk legalább annyira digitális legyen, mint azok, akik használják” – mondta Garry Lyons, a Mastercard innovációs vezetője. „A Masterpass platformon keresztül elérhetővé tettük a kártyatulajdonosok számára is a Samsung Pay online vásárlás szolgáltatását. Ez fényesen példázza azt a bankokkal, kereskedőkkel és digitális partnereinkkel való közös munkát, amely a minden csatornán és eszközön elérhető, innovatív, vonzó és biztonságos fizetési megoldások kialakítását szorgalmazza, és amellyel új távlatokat nyithatunk meg a kereskedelemben.”

A Samsung Pay zavartalan online fizetési platformot biztosít a fogyasztóknak többek között a következő előnyökkel:

• Gyors ellenőrzés: A hosszú online űrlapok kitöltési folyamata elhagyható. A gyors ellenőrzési megoldással a fogyasztók Mastercard hitel- vagy bankkártyáikat használhatják a Samsung Pay számlájukon mentett szállítási adatokkal együtt az online tranzakciók gyors teljesítéséhez.

• Vásárlás bármely eszközről: A fogyasztók online vásárolhatnak számítógépről, tabletről vagy okostelefonról a kedvenc webhelyükön vagy alkalmazásaikon keresztül.

• Biztonságos tranzakciók: A biztonság elsődleges számunkra. Online fizetéskor a rendszer a hitel- vagy bankkártya tényleges száma helyett egy egyedi, titkosított tokent használ. A felhasználók biztonságos módszerekkel hitelesíthetik tranzakcióikat, ezek közé tartozik a Samsung mobileszközökbe épített ujjlenyomatolvasója.

A Samsung Pay az Egyesült Államokra vonatkozó, új szolgáltatásokat is bejelentett – az alkalmazáson belüli fizetést, a várható árengedményeket és kedvezményeket – nagyot lépve ezzel a valódi digitális pénztárca irányába. A bejelentésre a fizetésekkel és pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó Money 20/20 eseményen került sor.

Hozzáférés a közeli áruházak kedvezményeihez:
Novembertől a Samsung Pay felhasználók a Deals szolgáltatás segítségével megkereshetik a közeli áruházak és éttermek árengedményeit és kuponjait, továbbá és azonnal be is válthatják azokat. A Samsung Pay alkalmazás megújult külsejének, a felhasználói élmény, valamint a formatervezés terén történt fejlesztéseknek köszönhetően a felhasználók egyszerűen és gyorsan megkereshetik és beválthatják az azonnali kedvezményeket.

Új alkalmazáson belüli fizetések:
Novembertől a felhasználók a Samsung Pay-t is igénybe vehetik, mint fizetési opciót, amikor bizonyos alkalmazásokon belül vásárolnak. Egyszerűen ki kell jelölni a Samsung Pay szolgáltatást az ellenőrzés során, és az alkalmazáson belüli fizetésnél választani kell a már betöltött kártyák közül. Kezdetben csak a Velocity, Raise, Fancy, Hello Vino és Touch of Modern weboldalakon lesz elérhető alkalmazáson belüli fizetéskor a Samsung Pay, de a lista hamarosan bővülni fog.

Partneri kör:
A legújabb pénzügyi partnerek, a Capital One és az USAA belépésével a Samsung Pay immár több mint 500 bankot és hitelszövetkezetet támogat, így az Egyesült Államok hitel- és betéti kártyapiacának több mint 85 százalékát fedi le.

A Samsung Pay, a Samsung Electronics mobil fizetési szolgáltatása, amely egyszerű, biztonságos és szinte minden olyan helyen elérhető, ahol lehetőség van bankkártyás fizetésre. Az NFC és a Samsung saját fejlesztésű MST technológiájának együttes alkalmazásával a Samsung Pay kereskedelmi helyek millióinál használható fizetési lehetőség ott, ahol már eddig is volt lehetőség bankkártyás fizetésre. A Samsung folyamatosan, stratégiailag bővíti a Samsung Pay partneri körét, hogy nagyobb rugalmasságot, hozzáférést és választékot biztosítson ügyfelei számára, és egyúttal egyszerű és biztonságos fizetési élményt is nyújtson nekik.
A Samsung Pay az Egyesült Államokban jelenleg csak bizonyos Galaxy és hordható okoseszközökön érhető el. Ilyen a Galaxy S7 és S7 edge, az S6 edge+, a Note5, a Gear S2 és jövő hónaptól a Gear S3.