TechAddikt Hírek Web Summit: Bill Ford szélesebb korű együttműködést sürget

Web Summit: Bill Ford szélesebb korű együttműködést sürget

Az autóipar és a technológiai iparágak együttműködésével kidolgozható a közeljövő városi közlekedése, és még kellemesebbé varázsolhatók az emberek mindennapjai.

ford-sync-applink-auto-techaddikt

Ez lesz az alapgondolata annak a beszédnek, amit Bill Ford, a Ford világszintű ügyvezető elnöke tart majd a dublini Web Summit konferencián, a világ legnagyobb technológiai seregszemléjén. Henry Ford dédunokája azt hangsúlyozza, hogy a start-up vállalkozások, a feltalálók és a technológiai vállalatok együttműködése hamarosan stratégiai fontosságúvá válik a közeljövő egyre komolyabb közlekedési gondjainak megoldásában.

November 3-án, azaz ma 14:00 órakor Bill Ford interjút ad Caroline Hyde-nak, a Bloomberg News munkatársának. Az interjú élőben is megtekinthető lesz a Web Summit YouTube csatornáján.

Bill Ford ugyancsak a Web Summit rendezvényen találkozik majd azokkal a fejlesztőkkel, akik részt vesznek azon a 24 órás versenyen, ahol a Ford hangvezérlésű fedélzeti csatlakozási rendszere, a SYNC 2 részére kell alkalmazásokat készíteni. A SYNC AppLink Fejlesztői Verseny november 2-án 09:00 órakor kezdődik; az itt résztvevő fejlesztők 75.000 eurós pénzdíjért küzdenek, és persze azért a lehetőségért, hogy új alkalmazásuk ötletét a Forddal együttműködve valósíthassák meg.

A győztesek emellett 25.000 euró értékű szolgáltatásra is számíthatnak a piacvezető WeiserMazars tanácsadó cégtől; ezen a csomagon 20.000 euró értékben osztozik az első három helyezett, és még a negyedikként befutó pályázó is 5.000 euró értékű szolgáltatást kap. E szolgáltatások körébe tartozik a támogatások megszerzéséhez nyújtott támogatás, a tanácsadás, a szolgáltatások strukturálása, valamint az adó- és pénzügyi, illetve számviteli segítség.

Don Butler, a Ford Motor Company Kapcsolódó Járművek és Szolgáltatások részlegének ügyvezető igazgatója is a Web Summit konferencián tarja majd meg előadását “Konnektivitás: hogyan formálják át a szoftverek az autózást?” címmel. Az előadás november 4-én 14:50 órakor hangzik el a Machine színpadon. A Ford a Machine Summit 4 színpadon számos működő példát mutat majd be legújabb technológiai projektjeiből.