TechAddikt Hardver LG 21:9 képarányú AMD FreeSync monitor az LG újdonságai közt

21:9 képarányú AMD FreeSync monitor az LG újdonságai közt

Az LG a január 6-a és 9-e között Las Vegasban megrendezett nemzetközi CES 2015 kiállításon mutatja be új 21:9-es UltraWide monitorcsaládját, köztük a világ első olyan UltraWide monitorát is, amely kompatibilis az AMD FreeSync technológiával a gyors játékok folyamatos megjelenítése érdekében.

lg_ultrawide_monitor_amd_free_sync_ces_2015_techaddikt

A PC-monitorok piaci teljesítményének alakulásával foglalkozó IDC Worldwide Quarterly PC Monitor Tracker szerint az LG értékesítési piacvezető ebben a monitorszegmensben az elmúlt hét pénzügyi negyedévben (2014. harmadik negyedévi állapot), a 21:9-es képarányú monitorok 77,3 százalékos piaci részesedésével.

21:9 UltraWide monitor játékosoknak AMD FreeSync technológiával

Az LG 34UM67 a vállalat első olyan 21:9-es UltraWide monitora, amelyet kifejezetten a fejlett grafikájú számítógépes játékokhoz alakítottak ki. Az AMD FreeSync technológiája kiküszöböli a képtörést, amely akkor fordulhatna elő, amikor a monitor és a videokártya nincs szinkronban. A FreeSync technológia képkockák kiesése nélküli, folytonos mozgás előállításával biztosítja a legfolyamatosabb és leggördülékenyebb játékélményt.

„Az AMD FreeSync technológia ingyenes és nyílt ipari szabványokon alapuló innovatív monitortechnológia a képtörés és akadozás kiküszöbölésére, amely 30 éve a számítógépes játékok kellemetlen kísérőjelensége” — mondta Roy Taylor, az ISV/IHV Partner Group, AMD vállalati alelnöke. „Nagyon örülünk, hogy az LG Electronics csatlakozott hozzánk ezekkel a valóban izgalmas, AMD FreeSync technológiát alkalmazó kijelzőkkel, amilyen például az LG UltraWide Gaming monitor.”

Az UltraWide monitor kivételes UltraWide látómezeje előnyösebb helyzetbe hozza a játékosokat olyan rejtett területek felfedésével, amelyek láthatatlanok voltak a hagyományos 16:9-es monitorokon. A monitor a Black Stabilizer technológia segítségével megvilágítja a sötét színhelyeket, így egyértelműen azonosíthatók azok a mély fekete területek, ahol tárgyak vagy éppen ellenségek rejtőzhetnek. A Dynamic Action Sync üzemmód a lehető legkisebbre csökkenti a bemeneti késleltetést, így a játék ténylegesen valós idejűvé válik. Számos népszerű játék, például a Battlefield 4, a World of Warcraft és az ArcheAge támogatja jelenleg a 21:9 arányú felbontást, és a jövőben várhatóan további játékok csatlakoznak ezekhez.

A világ első 34 hüvelykes, 21:9 képarányú, ívelt nagy képernyős monitora

Az LG 34 hüvelykes, ívelt UltraWide monitora, a 34UC97-es modell, a Quad HD (3440 x 1440) felbontással a hatalmas képernyőfelület teljes kihasználását biztosítja. A kreatív művészeti területek szakemberei, például a grafikai tervezők és a fényképészek számára a monitor lehetővé teszi még több kép miniatűrképének megtekintését, míg a médiakészítők a videók vagy a grafikusan ábrázolt hang hosszabb sorozatait nézhetik meg. A Mac-felhasználók különösen vonzónak fogják találni ezt a monitort, mivel kompatibilis a Thunderbolt™ 2 szabvánnyal, így nagy mennyiségű adat nagy sebességű átvitelére képes. Az ívelt design tovább fokozza a felhasználói játékélményt.

A 178 fokos betekintési szögű, IPS kijelzőmegoldásnak köszönhetően semmilyen szögből sincs színtorzítás, és a technológia az sRGB színtér több mint 99%-ának visszaadására képes. A monitor színpontosságát, betekintési szögét és sRGB színterét a TÜV Rheinland és az Intertek minősítette, és megkapta az UL jóváhagyását is.

Ívelt 21:9-es UltraWide Multi-Display a nagyobb hatékonyság érdekében

Az ívelt 21:9-es UltraWide Multi-Display (34UC87M modell) monitor többképernyős beállítási lehetőségek széles kínálatával növeli az olyan értékpapír-kereskedők és más pénzügyi szakemberek munkájának hatékonyságát, akiknek egyidejűleg kell nagy mennyiségű adatot nyomon követniük. A monitor használható tőzsdei kereskedők munkaállomásaként, illetve grafikonok, árajánlatok és függőben lévő megrendelések összevont megjelenítéséhez az egyes képernyőrészeken, a lehetőségek szélesebb tartományának elemzését biztosítva ezáltal.

Digital Cinema 4K monitor kimagasló színkezeléssel

Az LG bemutatja a Digital Cinema 4K monitort (31MU97 modell) is, amelynek 4K felbontása (4096 x 2160) a szokásos Ultra HD felbontásnál (3840 x 2160) több képpontot biztosít. A 4K-s tartalom eredeti felbontásnak megfelelő megjelenítése mellett a monitor jól alkalmazható Digital Intermediate (DI) folyamatok kezelésére is. Az Adobe színtér több mint 99,5 százalékának visszaadására képes monitor ideális választás a pontos színkezeléshez.

„Az LG prémium minőségű 21:9-es UltraWide monitorait az egyedi vásárlói igények figyelembevételével terveztük” – mondta In-kyu Lee, az LG Electronics Home Entertainment Company vezető alelnöke és TV/monitor üzletágának vezetője. „Az iparág nagy fejlődésen ment keresztül attól az állapottól, amikor úgy vélték, hogy egyetlen kijelző-kialakítás az összes felhasználónak megfelelő. A monitorok előtt töltött idő mennyisége alapján feltétlenül indokolt a speciális monitorok gyártása.”

Az LG szeretettel várja látogatóit január 6. és 9. között a CES 2015 kiállításon (Las Vegas Convention Center, Központi csarnok, 8204-es stand), ahol testközelből szemügyre vehetik a bemutatott innovatív monitorcsaládot.