TechAddikt Notebook Asus Számos újítást mutat be az ASUS az idei, 2015-ös CES-en

Számos újítást mutat be az ASUS az idei, 2015-ös CES-en

Jonney Shih, az ASUS elnöke a 2015-ös, idei CES rendezvényen tartott sajtótájékoztatóján bejelentette az ASUS legfrissebb újításait.

asus_transformer_book_chi

Shih bemutatta a lenyűgöző Transformer Book Chi termékcsalád tagjait – ezek olyan nagy teljesítményű, pengevékony „2-in-1” noteszgépek, amelyek egy pillanat alatt a világ legvékonyabb Windows táblagépeivé alakíthatók.

„Az ASUS Transformer Book Chi a mobilitást, szórakoztatást és hatékonyságot egyetlen gyönyörű eszközben egyesíti” – mondta Shih, mielőtt a színpadra hívta Kirk Skaugent, az Intel vezető alelnökét és a Client Computing csoport vezérigazgatóját is. „Nagyra értékeljük régi barátunk és stratégiai partnerünk, az Intel támogatását a lenyűgöző lehetőségek keresése (’In Search of Incredible’) során.”

„Az Intelt és az ASUS-t ugyanaz a technológia iránti szenvedély fűti; ezért tudtunk már eddig is olyan fantasztikus termékeket – asztali gépeket, ’2-in-1’ készülékeket, noteszgépeket, táblagépeket és okostelefonokat – készíteni” – mondta Skaugen. „A legújabb 22 nanométeres Intel Atom processzoros ASUS ZenFone 2 és a 14 nanométeres Intel Core M processzoros ASUS Transfomer Book T300 Chi ennek a több évtizedes múltra visszatekintő együttműködésnek a legújabb gyümölcse. Továbbra is nagy öröm számunkra, hogy együtt dolgozhatunk az ASUS-szal az izgalmas mobileszközök legújabb generációjának kifejlesztésén.”

Shih ezután bemutatta a sokak által várt ZenFone 2-t, amely kifinomultan ergonomikus házat kapott, emellett fejlett PixelMaster kameratechnológiával és a legfrissebb Intel Atom Z3580 processzorral szerelték fel. Ehhez társul az ASUS ZenUI vadonatúj, tökéletesen személyre szabható változata.

Pengevékony, szétválasztható „2-in-1” gépek – ASUS Transformer Book Chi sorozat

Az ASUS ismét magasra tette a lécet az innováció terén: a lélegzetelállítóan szép és innovatív Transformer Book Chi sorozat tagjai olyan pengevékony, windowsos „2-in-1” noteszgépek, amelyek egy ügyes mágneses zsanér leválasztásával zökkenőmentesen átalakíthatók windowsos táblagépekké. A gyönyörű, precíz kidolgozású, teljes egészében alumíniumból kimart, magas fényű ház, a lenyűgöző, akár WQHD kijelző és az akár Intel Core M processzorok ereje révén a Transformer Book Chi kifinomult és elegáns mobil számítástechnikai élményt kínál a munkához és a játékhoz is.

A Transformer Book Chi háromféle méretben kapható, így minden felhasználói igény kiszolgálására alkalmas. A legerősebb T300 Chi 12,5 hüvelykes képernyővel felszerelt ultravékony táblagép, amely mindössze 7,6 mm vastag. Lelke a gyors és rendkívül energiatakarékos Intel Core M processzor. A kompakt, 10,1 hüvelykes T100 Chi egy leheletvékony, 7,2 mm vastag táblagép, amely akkumulátorról egész nap képes működni. A T90 Chi a pehelykönnyű, 8,9 hüvelykes változat, amely a gondtalan hordozhatóság érdekében mindössze 750 g.

Luxust mindenkinek – ASUS ZenFone 2

A ZenFone 2 a ZenFone család új zászlóshajója: a vadonatúj forma mellé 13 megapixeles PixelMaster kamera társul; a kérlelhetetlen teljesítményt egy 64 bites Intel Atom Z3580 processzor és 4 GB RAM biztosítja. A szupergyors és megbízható 4G/LTE teljesítményről az Intel LTE-Advanced modem gondoskodik. A ZenFone sikerére és negyed évszázadnyi mérnöki tapasztalatra építő, sokak által várt ZenFone 2 rengeteg új és izgalmas szolgáltatást kínál. A megújult ASUS ZenUI felület pedig mindenkit arra bátorít, hogy élvezze a luxust.

A ZenFone 2 gyönyörű, vadonatúj formája az ikonikus Zen tervezési elemeket viszi tovább: a fényes, csiszolt fémet, a koncentrikus körös felületet, de új csodákat is felvillant a kecses ívű házzal, amely a szélein mindössze 3,9 mm vastag. A készülék kényelmesen fogható, biztosan megmarkolható. A telefon hátulján elhelyezett hangerőszabályzó magától értetődően kezelhető, jól elérhető a mutatóujjal. Az 5,5 hüvelykes Full HD IPS+ kijelző rendkívül keskeny peremet kapott, ezért a maximális láthatóság mellett a ZenFone 2 általános mérete a lehető legkisebb lett.

Az ASUS ZenFone 13 f/2.0-s szépes rekeszű, 13 megapixeles PixelMaster kamerájával gyorsan és könnyen készíthetők lenyűgöző nagyfelbontású felvételek, exponálási késleltetés nélkül. A kamerafunkciók (az alacsony fényerőhöz kidolgozott, illetve a megvilágított képekhez kifejlesztett mód), illetve a hihető bőrszíneket eredményező Real Tone vaku minden megvilágítási szituációban fantasztikus fotókat eredményez.

A ZenFone 2 3000 mAh-s akkumulátora több, mint elegendő energiát tartalmaz az egész napos működéshez. A gyorstöltési technológia pedig komoly mértékben csökkenti a töltési időt.

A világ legvékonyabb 3x optikai zoommal felszerelt okostelefonja – az ASUS ZenFone Zoom

A forradalmian új ZenFone Zoom a világ legvékonyabb 13 megapixeles, 3x-os optikai zoommal felszerelt okostelefonja. A ZenFone Zoom hátlapi kamerájának 10 elemű objektívjét úgy tervezték, hogy akár 12-szeres digitális nagyításra is képes legyen a közeli részletek még finomabb visszaadásához. A ZenFone Zoom emellett optikai képstabilizátorral (OIS) is fel van szerelve a bemozdulások kiküszöbölésére. A mindig fantasztikusan éles képekről a forradalmi lézeres autofókusz gondoskodik.

A képzett felhasználók nagyon fogják szeretni a ZenFone Zoom Manual (kézi) módja nyújtotta rugalmasságot, amely az ISO-beállítások, az exponálási sebesség és egyéb tényezők professzionális szintű kézi vezérlését teszi lehetővé.