TechAddikt Hardver Razer A Razer az új Core X Chromával felturbózza a Windows laptopokat és...

A Razer az új Core X Chromával felturbózza a Windows laptopokat és a Macbookokat

A Razer bejelentette legújabb külső videokártya-házát (eGPU), a Razer Core X Chromát.

A Razer Core X Chroma funkciói tovább bővültek, így most már egy 700W-os tápegységgel, USB és Gigabit Ethernet portokkal, valamint Razer Chroma világítással is rendelkezik.

A Thunderbolt 3-as Windows laptopok széles skálájára és a MacBookokkal történő használatra tervezett Razer Core eGPU-család lehetővé teszi a mobilitást szem előtt tartó harcosok számára, hogy minimális vesződségek mellett érhessék el az asztali gamer gépek hatalmas grafikai teljesítményét. Így a felhasználók a legerőforrásigényesebb játékokkal is játszhatnak, és szélsebesen hozhatnak létre világszínvonalú tartalmakat.

A Razer Core X Chroma mostantól 700W-os tápegységgel, USB és Gigabit Ethernet portokkal, valamint Razer Chroma világítással rendelkezik, hogy megfeleljen a hardcore játékosok és a tartalomkészítők által támasztott igényeknek is.

A Windows 10-es laptopok esetében egy Thunderbolt 3-as port szükséges külső videokártya-támogatással (eGFX), valamint a legújabb Windows RS5 frissítés. A kompatibilis Razer laptopok közt megtalálható a Razer Blade Stealth 13, a Razer Blade 15 és a Razer Blade Pro 17 (GeForce® GTX 1060-as verziója).

A Mac rendszereknek egy Thunderbolt 3-as portra, egy High Sierra 10.13.4-es, vagy újabb verziójú MacOS-re, illetve kompatibilis AMD Radeon kártyákra van szükségük.

Egyszerű plug and play

A Razer Core X Chroma használatához a felhasználóknak egyszerűen csak telepíteniük kell az általuk kiválasztott asztali PCIe videokártyát, az NVIDIA® GeForce RTX™, GeForce® GTX és Quadro® kártyáktól egészen az AMD XConnect™ kompatibilis Radeon™ és Radeon™ Pro kártyákig.

A videokártya beszerelése az egyszerű fiókos tolóreteszes mechanizmusnak köszönhetően nem igényel külön szerszámokat. A grafikus kártyát a PCIe foglalatba kell behelyezni, majd rögzítése egyetlen recés fejű csavarral történik.

A jelenleg elérhető legsokoldalúbb eGPU

A Razer Core X Chroma a ma elérhető legsokoldalúbb Core eGPU. Mind USB-, mind Ethernet-csatlakozással rendelkezik, és alkalmas akár 3 slot szélességű asztali videokártyák befogadására is. Az eszköz hátoldalán található új I/O (bemeneti és kimeneti) hub négy darab USB-A típusú portot, valamint egy Gigabit Ethernet portot tartalmaz, amelyek a hátoldalba süllyesztve kerültek elhelyezésre, hogy csökkentsék a zavaró „kábelsalátát”. A magas terhelés melletti stabil működés biztosítása érdekében a Razer Core X Chroma egy különleges Thunderbolt dupla-chipes kialakítást kapott, amely a grafikus és a perifériás adatokat is könnyedén kezeli egyetlen Thunderbolt 3-as kábelen keresztül.

Az ATX tápegységet 700W-osra bővítették, így elegendő teljesítményt nyújt a legenergiaéhesebb videokártyák számára is. Emellett a Razer Core X Chroma a csomagban megtalálható Thunderbolt 3 kábellel akár 100W-os teljesítménnyel képes tölteni az USB-C laptopokat.

Az alumínium ház két Razer Chroma RGB világítózónával lett ellátva, amelyek Windows rendszereken a Razer Synapse 3 szoftverrel teljes mértékben testreszabhatók. A Razer Chroma 16,8 millió eltérő színe magával ragadó játékélményt nyújt, mivel a felhasználók olyan játékon belüli környezeti hatásokat élvezhetnek, amelyek dinamikus módon hangolódnak össze minden egyes, a képernyőn megjelenő akcióval és eseménnyel.

A ház lyukacsos oldalai és hűtőventilátorai biztosítják a gyors hőelveztetést, valamint az optimális hőteljesítményt.